Indická kuchařka RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Nedavno jsem si v Levnych Knihach poridila kucharku s jidly z Indie a Jihovychodni Asie a moc me potesila. Rada bych si ted poridila jeste nejakou Indickou kucharku, protoze v te moji chybi napriklad sladka jidla. Nemate nejaky tip? :)

  2. Pokud umíte anglicky doporučuju si nějakou objednat z Amazon.co.uk.Je jich tam spousty.
    Jinak velice doporučuju video recepty od Manjuly, zde odkaz na její dezerty:
    http://www.manjulaskitchen.com/…ry/desserts/

  3. Dekuju za odkaz :) a na amazon taky mrknu

  4. http://www.aukro.cz/search.php?…
    A nepamatujete se náhodou na knihu Exotika v družstevní kuchyni? Tam byly poměrně autentické recepty (aspoň mi to tak tenkrát připadalo).
    http://www.antik-variat.cz/…-180296.html

  5. Tady bych doporučil (nejen) kuchařky indologa a cestovatele Vladimíra Miltnera, na názvy se musím podívat doma – vyšlo mu jich v osmdesátých a devadesátých letech několik, a neomezoval se v jídle jenom na Indii. Vybíral pro čechy spíš jednodušší recepty, které nejsou příliš náročné na speciální ingredience (což je teda dost problém u všech exotických kuchyní).
    Co se týče nejen kuchyně ale i kultury a životního stylu, velmi doporučuji knížky Hany Preinhalterové (Hinduistou od zrození do zrození a Mé bengálské přítelkyně).

  6. Můžu jen doporučit recepty z http://www.mamtaskitchen.com Jen, pokud nejste zvyklý na hodně ostré, doporučuji snížit dávku chilli, ale množství ostatního koření ponechat dle receptu.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.