Italská prodejna v Americké ulici RSS

Štítky: , , ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zahlédl jsem ji miha okem vůkol prolítajíc směrem café Blatouch… ;) Podařilo se už někomu zastrčit nos?

  2. Byla jsem tam předminulý týden a zakoupila nějaký kozí sýr (už si ale nevybavuji, jak se jmenoval). Obchod je poměrně maličký, ale vypadá, že slušně zásobený.

  3. A znáte to uzenářství na Budějovické (ulici) u metra Budějovická? Zvenku to vypadá jako komunistické lahůdkářství, ale vevnitř mají moc pěknou nabídku sýrů, uzenin, lahůdek i vína (většinou italské nebo české). A hlavně mají ukázkový servis. Prodavači se vám hned věnují a doslova cpou ochutnávky :-) . A berou i stravenky a kreditky.

  4. Ta prodejna v Americké je báječná – nebo alespoň byla. Já jsem tam kousek před čtyřmi lety bydlel a byl jsem takřka každodenní zákazník. Majitel a prodavač je ital, mluví legrační češtinou, střídá se se svojí ženou. Oba jsou velmi vstřícní, pan majitel vám milerád poradí jak co správně italsky uvařit, nakrájí Vám pancetu přesně na tu správnou velikost a tak… Sortiment je takřka „kompletní itálie“, olivový olej je nějaký krajový, parmezán snad dokonce od příbuzných, dále spousta věcí v oleji, marmeládky k sýrům, samozřejmě sýry, salámy, (na požádání vám vyrobí i čerstvou bagetu), těstoviny, rajčata v konzervě a kvanta dalších věcí.
    Ceny jsou … značné, i když obchod Aromi se mi zdá ještě o trochu dražší. Není problém v obchodě narazit na nějakou cizinku, jejíž útrata je třeba tři čtyři tisíce. Inu – sladké Vinohrady…

  5. ad 3) Ti mají také pobočku na Smíchově, ve Štefánikově ulici, kousek od Anděla.

  6. pan vfbalik mi to uz vyfouk, ja jenom doplnim, ze krome mileho Itala mluviciho srandovni cestinou a jeho mile cesko zeny je tam k dostani neuveritelna spousta lahudek, vzdy z nejakeho kraje. Susena sunka ze Sicilie, kozi syr Kalábrie apod. Cokoli nechá ochutnat a velmi rád poradí. Dobré zkušenosti mám třeba s pestem, mají ho hosně druhů a jedná se vždy o nejakou domáci miniprodukci. Urcute si to vyzkousejte, neni to sice nejlevnejsi, ale protoze uz nejsem studak, tak si rad priplatim za neco, co je kvalitni a to je tenhle pripad…

  7. děkuji za nové tipy i detailnější info, obojí unikalo mému radaru! :)

  8. 3.+ 5. ano tohle uzenářství znám, to na Budějárně mám kousek od domova. Jsou poněkud dražší, ti na Smíchově ještě víc, ale sortiment prima. Včetně sýrů, vína a chutného pečiva. Ráda tam čas od času koupím nějakou tu dobrůtku a poklábosím s prodavači. Pokud se mi zrovna nesnaží namluvit, že ten čabajkový salám je v sezamové krustě (když je v pepři – co taky čabajka má společného se sezamem, že?). Dopručuji kuřecí roládu a libovou tlačenku. :-)))

  9. jo na budějovické jsem si nedávno kupovala něco a prodavač se mě hned ptal, jaké sýry mám ráda a pak mi dal ochutnat brie – byl dobrý, tak jsem si ho taky koupila, moc milý podnik :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.