Pistole RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

18 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Možná už to tu někde bylo, ale ráda bych si pořídila do kuchyně horkovzdušnou pistoli na zapékání – poradíte, kde ji seženu? Děkuji pěkně :-)

  2. Tesoma jí má jako novinku: http://www.tescoma.com/…podrobny.php?… Dá se zakoupit v jejich e-shopu.

  3. taky ji sháním :) ale nevím podle čeho vybrat

  4. Já mám nějakou malou čínskou (prodává se jako zlatnická pájka) a moc nevydržela – po cca půl roce už má trochu ohnutou „hlaveň“ a nejde tím pádem regulovat množství vzduchu, jen množství plynu.
    Jako náhradu až úplně odejde mám vyhlédnutou Hendi v Makru, ta vypadá podstatně robustněji a stojí asi 600 s DPH. Pokud byste ji chtěl někdo, kdo nemáte přístup do makra, můžeme se domluvit třeba až se bude blížit nějaký SCUK.

  5. Tescoma nemá uvedenou cenu, v Naoku ji mají v sadě se 4 mističkami asi za 1100Kč. Pokud by bylo možné hezky poprosit pana Kytku, tak hezky prosím :-))

  6. kytka:

    dobrý tip s tím makrem, díky!

  7. 5. Proto píšu, že jí mají v e-shopu, to se stačilo podívat:-) http://www.tescoma-eshop.cz/…ia-1683.html Stojí 449 Kč. Počítám, že jí budou mít i v kamenných prodejnách: http://www.tescoma.com/…e/kraj10.php

  8. Před hodinou jsem zrovna karamelizovala cukr na creme caramel. Což se velmi líbilo kamarádky kloučkovi, který mi „pomáhal“ ;-)
    Myslím, že ji teď také bude shánět :- )))

  9. 6: Akorát nevím, jestli ji mají ve všech, v Průhonicích ji vídám (naposledy dneska), ve Stodůlkách si nepamatuju, že bych ji viděl (ale je fakt, že jsem ji tam nehledal cíleně)

    5. Není problém, stačí se připomenout před příštím SCUKEM, nebo kdyby to spěchalo, tak napište a nějak to vymyslíme.

  10. Mám od Fialy za 690, nemá tam obrázek
    http://www.fialapraha.cz/…zeni_ostatni
    Design nic moc, ale funguje spolehlivě.

  11. Lucka_B : děkuji, musíte mě omluvit za slepotu :-)

  12. děkuji za oba tipy, do tescomy nejdu, ale toho fialu zkusím asi…

  13. Moje noname krasavice z Makra funguje už dva roky bez ztráty květinky. A pořád jí tam (ve Stodůlkách) mají…

  14. Dneska jsem jednu viděla tady, vypadala dost profi http://www.firmy.cz/…nohrady.html

  15. Oživuji staré téma flambovací pistole. Nějaká aktuální doporučení? Je třeba si dát na něco pozor? Není jídlo cítit plynem? A používáte to víc než jednou do roka?:)

  16. ↪ 15 yannka: Já ji dostala před rokem k Vánocům a zatím jsem se k ní nedostala – hlavně jsem si pořád do ní nekoupila plyn :-) Ale zrovna dnes jsem ji vytáhla, tak snad na ní brzy dojde.

  17. ↪ 15 yannka: Mám zmiňovanou Tescomu, dostala jsem jí loni k Vánocům a využívám jí tak 3× do roka – většinou na zkaramelizování cukru na dezertech ála crème brûlée

  18. Čím dál víc přemýšlím o elektrické opalovací pistoli. Mají většinou vyšší výkon než ty plynové flambovačky. A plynovou flambovačku cítím, když ji použiji na kůrku na mase připraveném sous vide.
    Viděl jsem to na použít na youtube – tam to použíl Brazilec – sous vide everything.
    Zkusil jste to někdo? On ten Brazilec je dost velkorysý, na steaky používá také klempířskou letovačku.
    Ale ty opalovací pistole mají výkon běžně dva kilowaty, což je víc než ty flambovačky, teplota vzduchu je údajně až 600 stupňů, což by mělo být fajn. A nedostávalo by to žádnou novou vůni. A taky nikde nic nehoří.
    Fakt by mě zajímal Váš názor.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.