Víno na vaření RSS

Štítky: ,

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Pokud jde o víno, jsem naprostý ignorant, tak se omlouvám, pokud to na otázce je poznat.

    V seznamu jídel, o která bych se chtěla pokusit, mám i pár pokrmů, k jejichž přípravě je nutné víno. Můžete mi doporučit obecně vhodnou značku červeného a bílého vína? Nebo se musím ptát na konkrétní recepty?

  2. Asi takhle: Na vaření bych neplýtval nějakým opravdu výborným, vzácným, drahým vínem. Na druhé straně bych pokrm rozhodně nekazil nějakým laciným zmetkem. Zlatá střední cesta.

    Dobrá rada bývá použít k vaření to samé víno, které se pak k pokrmu bude pít. Good luck.

  3. Myslím že Pohlreich řekl něco ve smyslu „víno se vařením nezlepší, takže co byste nepili nedávejte do jídla“ :)

  4. Já právě víno nepiju vůbec a nehodlám začínat, takže proto se tak blbě ptám – nemám tušení, jaké značky (případně jakou cenovou kategorii) mám považovat za zlatou střední cestu.

  5. krabicové za 50,–nebrat.. a za nad 400,– už je taky „zbytečné“

  6. Jana:

    tak jestli neurazím všechny vínofily naprosto základní a konkrétní radou – kupujte na vaření třeba základní řadu vín od M. Michlovského. jsou to technicky většinou dobře zvládnutá vína za slušné peníze (okolo 150,– Kč) a skoro v každém supermarketu. tím nic určitě nepokazíte, ani nevyhodíte zbytečně moc peněz :)

  7. 6: Jsem na tom podobně jako Jana, takže děkuji za tuto konkrétní radu, určitě vyzkouším :-).

  8. Víno které se nedá pít vubec nemá smysl kupovat a jak zde píšou ostatní, zase nalít nějakou luxusní láhev do nějakého dušeného stew, kde se to přebije stejně spoustou koření, také nemá asi význam. Ideální je takové víno, kde když nalijete půlku láhve do jídla (nebo méně), tak tu druhou půlku můžete (během vaření) s chutí vypít. Já to tak dělávám.

  9. Moc děkuji za doporučení, v nejbližší době vyzkouším.

  10. Z levnějších vín bych v červených vínech na vaření klidně volila australské s klokanem na etiketě, co má Billa a každý podobný obchod přibližně za 99 Kč (zkusím pohledat obrázek a doplnit), použitelný je i Malbec stáčený pro Tesco asi za 80 Kč (černá etiketa s vínovou vlnovkou). Tahle dvě vína pije můj spolek francouzských známých uvízlých v Praze, když dojdou peníze a není na nic lepšího – považují je v nouzi nejvyšší za přijatelná i na pití. :-) A na jejich chuťové pohárky se dá většinou spolehnout.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.