Nesířená vína RSS

Štítky: , , , , , ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dostalo se mi do ruky (a pusy) červené biovíno, které podle vyjádření vinaře nebylo vůbec sířené. Jeví se mi znatelně odlišné v tom, že po něm člověk nemá ani bolehlav, ani tak trošku „těžkou hlavu“, nebo jak to nazvat.
    Na druhou stranu asi bude nutné uchovávat ho opravdu v chladu, aby nechytilo druhý kvas. Kupoval jsem tam ještě bílé, uložil jsem ho v ložnici, a při těch vedrech bylo po otevření perlivé. Ne že by to tedy vadilo …

  2. Myslim, ze mame v nasi restauraci nejsirsi vyber prirodnich vin bez obsahu siry v CR, uchovavat pod 14 stupni je opravdu dulezite, biovinari v CR siri alespon pred lahvovanim, snad jen p.Madl dela cervena uplne bez.Perla u bileho neni na skodu a rozhodne nemusi byt znakem nestability vina.
    Osobne tato vina uprednostnuji a doprucuji vsem, kdo ma rad pravdiva vina, kde hlavni slovo ma reva, puda a pocasi a nikoli vychytralost vinare a umele kvasinky, btw posledni dobou jsem mel moznost ochutnat tri ruzne odrudy od ruznych ceskych vinarstvi a kupodivu vsechna vina chutnala prakticky stejne, ze by stejny nemecky dodavatel kvasinek?Samozrejme , ze ano.

  3. Můžete doporučit nějakého vyzkoušeného vinaře? Sestra na má sířené víno alergické reakce.

  4. Poptejte se u pana Peřiny v Lednici, má sklep hned u areálu Zahradnické fakulty … ale musíte říct, že víno nesmí být vůbec sířené.

  5. Andrea Calek, Gerald Oustric, Christian Binner,Gill Azzoni, Les Clapas, Frantisek Madl. Pokud mate zajem, kontaktujte me na 774731440 pro detaily. Miroslav

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.