Mapa tržnice SAPA RSS

Štítky: , , , ,

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Vzhledem k tomu, ze hodne lidi tape, kde co v trznici SAPA najit, vytvoril jsem zaklad kolaborativni mapy Google, do ktere muzete velice jednoduse pridavat nove body zajmu a upresnovat ty stavajici. Zatim tam toho moc neni, doplnovani je na Vas… :)

    http://maps.google.cz/maps/ms?…

    Aby jste mohli mapu editovat, musite byt prihlaseni svym Google uctem (spolecne prihlaseni na Gmail, Picasa atd., lze vytvorit zde http://tr.im/zCgK ), pak staci zvolit odkaz „Uložit do složky Moje mapy“ a pote tlacitko Edit. Idealni je pridavat znacky v maximalnim zoomu (kvuli presnosti), dulezite je psat kvalitni titulky a popisky. Do popisku znacky lze vlozit v modu HTML i fotku…

  2. wow, skvělý nápad! zkusím přidat co vím! :)

  3. Skvělý nápad, taky jsem SAPA mapičku trochu potunil :)

  4. Díky za mapu, akorát s těma vjezdama mám přesně opačnou zkušenost – vjížděl jsem vždycky tím u kterýho je v mapě poznámka vrátný a nikdy po mě nikdo nic nechtěl, naopak u toho druhého jsem občas viděl někoho kontrolovat auta.

  5. Teda! Super nápad, ted se tam snad vypravim i já. Díky pane F.

  6. Koukam, ze jste dost zapracovali, skvele :)

  7. btw sapa ma web vcetne webkamer :)

    http://www.sapa.biz/

  8. Moc pěkná mapa. Kam v Sapě na nesmažené závitky?

  9. Přidám se s Malešicemi

    http://goo.gl/maps/pBBKf

  10. Díky za mapu SAPA tržnice. Dnes jsem využil. Díky tomu jsem našel Hai Há (a ochutnal výborné Bún Cha). No a už vím, kde koupit lemon grass, galangán, koriandr a mnoho dalších surovin :-)

  11. (Off topic) tohle mě opravdu dostalo:

    Milí čtenáři,
    před dvěma týdny byla v Prima Diváckých zprávách odvysílána reportáž, ve které vietnamská žena opalovala před bistrem vepřové maso letlampou a pak se s ním vrátila dovnitř bistra. Došlo zde k nedorozumění a redakci i moderátorce zpráv jsme poslaly email s vysvětlením, o co se jednalo. Zároveň jsme redakci zdvořile požádaly, aby se této reportáži vrátila a poskytla divákům toto vysvětlení.
    Do dnešního dne jsme neobdržely ze od redakce Prima Diváckých zpráv žádnou odpověď a naše vysvětlení nebylo divákům poskytnuto. Rozhodly jsme se proto, že zveřejníme obsah tohoto emailu, abyste vysvětlení znali alespoň vy.
    „Vážená redakce,
    dovolte, abychom reagovaly na "diváckou reportáž“, která byla odvysílána 18.11.2013 a která se týkala vietnamské ženy opalující maso letlampou před bistrem: http://play.iprima.cz/…avy-18112013.
    V reportáži zaznělo: „… tímto způsobem, tedy letlampou, pracovnice bistra upekla celý kus vepřového masa a poté se podle divácké reportérky Lucie Kratochvílové vrátila dovnitř jídelny.“
    Rády bychom divákům TV Prima vysvětlily, že se nejednalo o konečnou úpravu masa, ale šlo o mezikrok při přípravě pokrmu Giả cầy, kdy se vepřová kolena a vepřové nožičky opalují, aby se odstranily nežádoucí chlupy, které řezník zcela nevyčistil. Navíc tím získá maso „kouřové aroma“, které je pro daný pokrm typické. Například na tomto anglicky psaném blogu si můžete přečíst, že se takto opravdu postupuje http://vietnamese.asiastreetfood.com/…nau-gia-cay/.
    Podobný postup čištění (opalování) nožiček se používá i na českých zabijačkách. Můžete se přesvědčit např. na fotografiích tohoto webu http://www.ceskykutil.cz/…as-zabijacek.
    Tento pokrm byl s vysokou pravděpodobností připravovaný pro osobní potřeby pracovníků bistra, protože se jedná o autentický a velice aromatický vietnamský pokrm, který se zatím českým strávníkům nenabízí. Zároveň zdůrazňujeme, že pro bistra na Sapě platí úplně stejné předpisy a normy jako pro jiné podobné provozovny a že jsou pravidelně podrobovány kontrolám hygieniků a dalších státních orgánů.
    Tento pokrm byl s vysokou pravděpodobností připravovaný pro osobní potřeby pracovníků bistra, protože se jedná o autentický a velice aromatický vietnamský pokrm, který se zatím českým strávníkům nenabízí. Zároveň zdůrazňujeme, že pro bistra na Sapě platí úplně stejné předpisy a normy jako pro jiné podobné provozovny a že jsou pravidelně podrobovány kontrolám hygieniků a dalších státních orgánů.
    S ohledem na výše uvedené vás zdvořile žádáme, abyste se k dané reportáži v dalším vysílání Prima Diváckých zpráv vrátili a divákům poskytli toto vysvětlení. Děkujeme.
    S pozdravem
    Mai Huong Nguyen a Thuy Duong Trinh
    autorky blogu Viet Food Friends věnující se popularizaci autentické vietnamské kuchyně"
    V závěru bychom rády dodaly, že vidíme velký prostor na zlepšení také na vietnamské straně. Budeme se snažit vyvíjet aktivity, které pomohou předejít dalším podobným nedorozuměním.
    (publikováno na FB Viet Food Friends)

    Mno, tak očividně tu je ještě hodně velký prostor pro osvětu v oblasti vietnamského jídla…

    To, jakým stylem to komentuje Zdeněk „Hlas lidu“ Pohlreich, se raději nebudu zaobírat.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.