Myčka? RSS

Štítky: , , ,

43 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Nastíním svůj problém, stěhuji se do nového bytu, myčku jsem nikdy neměla a zatím nemám, ale mám si ji pořídit? Vyplatí se pro jednu Fialku a nějakou tu návštěvu? Představa, že nemusím stát u dřezu je lákavá, ale jaká to má ale? Penízky, spotřeba vody a el. proudu?

  2. bez myšky ani ránu, jen to chce dokoupit nádobí, hlavně hrnky a lžičky, aby člověk nemusle pouštět myšku každý den. co se týká financí, tak se to časem vrátí na úspoře vody, možná, okamžitě se to ale vrací úsporou času a pohodlím při mytí nádobí :)

  3. Fialko, výbornej dotaz. Trochu ho vytuneluju, nevadí ? My myčku máme, ale používáme ji zřídka, skoro vůbec. Mě totiž nádobí z myčky…nevoní. Takže ho pak ještě oplachuju čistou vodou, což už není ani úspora času ani vody. Dávala jsem tam takové ty tablety 3v1, Calgonit se to jmenovalo, myslím. Nemáte někdo tip, jak dát do myčky co nejmíň chemie, aby to ještě mylo a fungovalo a zároveň aby to vonělo pokud možno neutrálně ?

  4. Moniko vůbec nevadí, víc hlav víc ví:-). Nerada bych se dočkala toho, že nádobí budu mít čisté, ale ještě budu drhnout myčku.

  5. my používáme klasiku, prášek, leštidlo a sůl + aroma do myčky, všechno calgonit a nádobí je čisté a rozhodně nám nesmrdí. Možná to chce vyzkoušet různé prostředky a taky občas tu myčku umýt, na to jsou zase speciální přípravky

  6. Nemyslím zápach z neumyté myčky, mám na mysli to „příchuťové aroma“, lesní, ovocné, citrónové… zpočátku jsem to ani nevnímala, ale pak mi to začalo dost vadit… Asi jako voňavý stromeček v autě. No, možná by stačilo „rozebrat“ tu tabletku a dávat tam ingredience zvlášť, bez příchutí…

  7. Když jsme předělávali kuchyň, ptali se nás, jestli chceme i přípojku pro myčku. Řekla jsem ne a zatím nelituju. Neříkám, že bych ji nikdy nepoužila, ale mám pocit, že ji nepotřebuju. Mít 3 děti, asi bych mluvila jinak, ale zatím žádné nemám, tak nám to stačí takhle. Používám ekologické přípravky na mytí nádobí a snažím se ho mýt co nejúsporněji.
    Ad Calgonit…nevím jak u myčky, ale u praček mám pochyby… Nikdy jsem ho nepoužívala, po desti letech nám u pračky kleklo čerpadlo. Instalatér ho vyměnil, prohlásil, že máme pračku, jako by byla včera koupená. Povídala jsem mu: " bála jsem se, že se od Vás dozvím, že to byl ten prevít vodní kámen, co nám rozbil pračku! To bych Vás asi vyhodila z bytu!" On se moc smál, pronesl, že mne má za rozumného člověka, který nepodléhá nesmyslným reklamám. a že jen tahají lidem peníze z kapes. Celé roky ženské praly v tatramatkách a žádný vodní kámen jim pračku nerozbíjel. On se tam pochopitelně trochu udělá, ale nejhorší je, když se pak najednou Calgonit použije. Ucpe to komplet všechno. Uznávám, že někde, kde mají opravdu tvrdou vodu se něco k praní přidat musí, ale jsou i jiné přípravky. My máme v bubnu magnet na změkčení vody a občas pračku projedu na 90°C. A je pohoda.
    Omlovám se za OT odbočku. :-)

  8. Ach, ten Calgonit… Mám myčku, ale nepoužívám ji. A mám tři děti, a to je fakt mazec. A Pivli, v čem myjete vy? V Ecoveru ? V Missivě ? Zkusím zjistit, jestli se vyrábí něco ekologického i do myček.

  9. Používám Frosch balsam citrus. Od této značky mám i tekutý písek, přípravek na mytí povrchů a podlah. jsem maximálně spokojená. Dobře to meje, je to ekologické a krásně to voní.
    Dělají i tekuté přípravky na praní, jak na bílé, tak barevné prádlo. Hůř se to shání, ale třeba v Bauhausu mají prakticky kompletní sortiment.
    Na praní to občas používám taky, ale peru hlavně v anglickém Persilu liquid -fialovém. Vozím si koncentrát, 750 ml lahvička vydá za dvojnásobek. :-)
    To už jsme ale opravdu daleko od jídla. Chichi.

  10. http://www.ekofamily.cz/oblast.php?…
    co tohle Moniko ? ;)

  11. jeje, Linda Kubale z Jizerek, tu znááám (-: Blanule díky, jdu napsat Lindě a objednám ty ekotablety do myčky (-:
    Pivli, díky za tip, vyzkoušíme (-:

  12. mám myčku, tablety nepoužívám, jen prášek, sůl a leštidlo. ta vůně je, myslím, po leštidle a někde jsem slyšela, že se dá použít i kyselina citronová, ale nevím, naše leštidlo nevoní, takže nádobí není ničím cítit. takže bych radila nepoužívat tablety a vyzkoušet různá leštidla

  13. ty jóóóó ;) sem tady jediný kdo myje ve dřezu Jarem? ;)))

    ty eko mysí prostředky mě zajímaj, co e to zač ta eko family??? dovoz, z česka, nebo to dělaj sami? :)

  14. jo a ještě pro Fialku – záleží na tom, jak ráda myješ nádobí – tím se cena myčky dost poměřuje a pak možná jak často máš velké návštěvy a kolik máš nádobí, případně jestli máš možnost nebo finance si rozšířit počet talířů a příborů
    případně další vlivy – třeba kamarádka trpící ekzémem na ruce se myčku pořizovala i sama, protože mytí nádobí ji ten ekzém zhoršovalo

  15. 13 – já mám zkušenosti zatím jen s Ecoverem – to je i to, co nabízí Ekofamily. Ecover pracuje na bázi minerálních látek a rostlinných složek, které se rychle rozkládají, tak aby to moc nezatěžovalo živ. prostředí… Firma je to belgická a vozí to sem Country Life… + drobní distributoři na internetu. Čistící a mycí schopnosti – pokud to můžu posoudit, jsou normální/průměrné, cena přijatelná. Pivli má dobré zkušenosti s Froschem – to se teprv chystám vyzkoušet. Jinak – pane Cuketka, Jar je ok, ale pak to chce nejmíííň 30× opláchnout :-))

  16. Taky používám Frosch, a můžu doporučit, i cena je srovnatelná třeba s Purem. Je fajn, že se rychle rozkládá a snad tolik přírodě neškodí (podle výrobce). K myčce – pokud nemáte návštěvy moc často ( i když mě většinou nádobí pomůžou umýt :-) a nebo velkou spotřebu čistého nádobí, tak je to docela zbytečná investice. Já radši všechno hned opláchnu ručně než aby mi 2–3 dny smrdělo nádobí, než myčku naplním. Poloprázdnou se mi jí poštět nechce a hrnce se v ní často pořádně neumyjí.

  17. To jste mi moc nepomohli :-)))), ale ne, díky za názory. Prostě a jednoduše, Fialka si koupí eko prostředek a neeko houbičku a vyhrne si rukávy:-))). P.s.: Pane Cé Jar je fajn .-) a na chatě je na hrnec nej list lopuchu :-)))).

  18. Z ekologických prostředků do myčky – pozor na Ecover leštidlo, je na prd :-( Fleky na skleničkách jsou bohužel neustále. Ony taky ty eko prostředky (myčkoidní) hůř myjou, protože to nežere tu špínu tak dobře, jako právě chemie. Místo leštidla jsem teď zkusila ocet, že prý se dá. Mám většinu nádobí plastového, tak to zůstane mokrý vždycky, ale ani skleničky mi to nějak líp neleští :-(

  19. OK, dovolím si doporučit prostředky na mytí pro profi-myčky – http://www.winterhalter.cz Funguje i pro domácí mytí. Možnost objednat on-line.

  20. Kdepak pane Cuketko… Ani já nemám myčku. Mám kuchyň tři roky novou, ale myčku jsem odmítla…přípojka je zaslepená… Při dvou lidech a jezevčici, která si svoje nádobíčko myje sama a moc ráda ;) a vzhledem k tomu, že většina jídla během týdne i víkendech se odehrává stejně mimo domov… Představa, že se mi v myčce válí 4 talíře, 2 hrníčky a 2 lžíce třeba 14 dní… :/
    Návštěvy… opuletní večeře o 12ti chodech nepořádám…spíš něco „k zobání“ nebo " ze jedohohrnce" takže jednou za čas, těch pár tácků, sklenic, skleniček, hrníčů či podnosů člověk zvládne ;-)

  21. Ani u nás nemá myčka šanci. Nádobí po dvou lidech hravě umyjeme i bez myčky.

  22. Myjsme myčku pořídili pro 4 lidi, ale když jsem sám doma, tak ji také v pohodě využiju – i když pro jednoho dva lidi bych asi volil nějakej menší model. Taky je ale pravda, že z mytí nádobí v dřezu mě obvykle bolej záda (btw. neznáte někdo instalatéra vysokýho aspoň 190 cm, kterej by byl schopnej namontovat dřez do normální výšky?).
    Co se týče mycích prostředků, místo kostek kupujeme prášek, kterej se dá dávkovat podle potřeby, většinou ho bohatě stačí podstatně míň, než je ho v tý kostce.

  23. Myjsme myčku pořídili pro 4 lidi, ale když jsem sám doma, tak ji také v pohodě využiju – i když pro jednoho dva lidi bych asi volil nějakej menší model. Taky je ale pravda, že z mytí nádobí v dřezu mě obvykle bolej záda (btw. neznáte někdo instalatéra vysokýho aspoň 190 cm, kterej by byl schopnej namontovat dřez do normální výšky?).
    Co se týče mycích prostředků, místo kostek kupujeme prášek, kterej se dá dávkovat podle potřeby, většinou ho bohatě stačí podstatně míň, než je ho v tý kostce.

  24. Já také myju Jarem, pod tekoucí vodou, oplachuji jen jednou a žádnou příchuť necítím:-)
    Jsem zvyklá po sobě nádobí opláchnout a to i tam, kde je myčka -takže úspora žádná. Nějak se mi příčí cpát tam nádobí s přischlými zbytky…

  25. Pod evikův komentář se můžu podepsat taky. Jsem na tom stejně. Jsme dvoučlenná domácnost a oba jsme zvyklí dojíst a hned si po sobě nádobí opláchnout. Když vařím nebo peču něco složitějšího, pořád průběžně umývám nádobí. Pocit, že někde skladuju špínu několik dní, i kdyby měla být zavřená v myčce, by mě pěkně štval…

  26. tak burmajones si myčku před cca 1,5 rokem koupil.jsme doma 4 a to mytí v ruce je celkem vopruz,i když občas si u toho jeden vyčistí hlavu.
    a teď říkám,že už nikdy bez myčky,je to postoupení na jinej level.ve vířivé pračce už taky pere málokdo.automatka je pohodlnější.
    na myčce je dobré to,že se špinavé nádobí nebordelí na lince,ale je schované.
    používám prášek+sůl+leš­tidlo.a pro moniku:když dáš leštidla rozumný množství,tak to nesmrdí :-)

  27. Jsme doma jenom dva, ale varim 2× denne, takze spotreba nadobi je u nas pomerne velka, tudiz mycka je nutnost. Pokud je clovek sam a nevadi mu rucni myti, tak je asi zbytecna…

  28. Nutnost? Nevím, znám spoustu velkých rodin, které myčku nemají. Ani nechtějí. Jasně, je to pohodička, to určitě ano, ale sama za sebe můžu říci, že se bez ní obejdeme. Uvažovala jsem o ni, právě -j ak jsem psala výše, když nám předělávali kuchyň. Ale zavrhla. A zatím nemám problém. Vaříme tak normálně, přes týden méně, ale o víkendu se vaří a peče dost. A zvládáme i bez myčky. Nutnost je pro mne : mít domov, rodinu, zdraví, najíst se, napít se, mít kde spát, kde se umýt, mít dobré zázemí, práci, přátele…Ale že by myčka byla nutnost? To ne.

  29. Já mám rozhodnuto, právě jsem podepsala účet za novou kuchyň a myčka tam není:-). Prostě a jednoduše na ní nezbylo místo a ani penízky :-), už takhle jsem si pořídila kuchyň snů za 100tis., tak si to pěkně odpracuju u dřezu :-)))).

  30. 28 pivli: Podepisuji!
    Před časem, také při menší úpravě kuchyně jsem navrhoval pí J, že si pořídíme myčku. Místo by bylo, přívod a odvod vody též. Zamítla to, flatly and uncompromisingly. Přitom je to ona, která myje většinu nádobí (já vařím většinu jídel).

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.