Nemocnice RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

16 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý večer,
    strávila jsem několik dní v nemocnici a mám pocit, že kdybych neměla příbuzné, umřela bych tam hlady. Máte někdo podobnou zkušenost?

  2. Teda naštěstí musím říct, že moje zkušenosti (tedy zprostředkovaně od členů rodiny, sama jsem v nemocnici neležela už dlouho) jsou opačné. Kromě Motola (kde bylo jídlo někdy dobré a někdy ne) mi připadá, že se kvalita oproti minulosti hodně zlepšila. Ale záleží na nemocnici (v našem případě to byla Homolka a IKEM). Jasně není to Alkrón, jak říká babička, ale člověk tam jde z jiných důvodů než se dobře najíst.

  3. Za posledních 5 let jsem v nemocnici byla 2×, a měla jsem stejný pocit, poprvé to bylo v Motole, ležela jsem tam 2,5 dne a druhý den večer jsem zoufale volala domů, aby mi přivezli něco k večeři, že předložené se nedá pozřít (rozvařené tortelini s jakože sýrovou omáčkou), naštěstí rodiče bydlí jen kousek od nemocnice. Podruhé jsem ležela neurologii na Karláku a bylo to děsné, studené, špatné jídlo, nevhodné skladby. K snídani rohlík s jogurtem – pro mne téměř nepoživatelné, k večeři makový závin!!! Nebýt kamaráda, který tam za mnou denně chodil a nosil mi jídlo, tak to byla dost krutá 14 denní dieta. V dané budově nulová možnost kouit si něco jiného, i k pití.

  4. S Karlákem souhlasím,byla jsem tam někdy před cca 5 lety. Porce maličké, jídlo vlažné. Třeba k obědu 2 lžíce rýže, pláteček masa zvící 3×2 cm, loužička omáčky. Ale stejně pokrok proti tomu, co vyprávěla mamka zážitky z porodnice. Ženským tam klidně dali k večeři konzervu nějakého masa s chlebem, bez otvíráku. Nebo sardinky.
    Osobně největší hnus jsem zažilaněkdy před 20 lety v nemocnici v Chomutově. Smradlavé tácy, ledové jídlo, jakože rajčatová omáčka s masem tuhým jak hýždě mamuta. Ta omáčka, to nezapomenu, bylo to první jídlo po operaci, byla světlá s kusy rozvařených rajčat i se slupkami a smrděla po nahnilých rajčatech. A ještě mi sestra vynadala, že nejím!!!

  5. Před asi 5 lety jsem byla v Motole 4 dny a jídlo bylo hrozné, jak chuťově, tak tím, že to byly převážně těžké omáčky s masem+příloha. K snídani tavený sýr a levná uzenina. Zdravá výživa ani náhodou. A co se týká stěžování nemocnic na malý rozpočet, tak jsem se divila, že jsme měli jednou k snídani bagetu Crocodille, které nejsou zrovna levné.

  6. Nada: nevsimla jste si jakou mela ona bageta crocodille expiracni lhutu..?…to bude tim…ten samy pripad jsou desitky aktimelu v Krci..

  7. Myslím, že některé firmy se na zajišťování stravy pro nemocnice pěkně „nabalují“!

  8. 6.: To bylo první, na co jsem se dívala, ale byla jeětě několik dní.

  9. Dvakrát porodnice Bulovka – nadstandard. Teoretický výběr ze tří jídel – když ovšem nenastoupíte v pátek odpoledne, to pak máte až do pondělí smůlu.Fazole, kapusta, zelí – vám to snad, maminky, nechutná? Tak se můj švagr aspoň postaral o hromadný infarkt personálu. Přinesl mi basu piva. Že to bylo nealko, to jsem nikomu nevykládala.

  10. 9.: ano, fazole a květák je ideální strava pro kojící matky. Porodnice v Podolí.

    Nemocnice často argumentují tím, že vařej pro celej špitál najednou a nebudou pro kojící matky zvlášť vařit nenadýmavou stravu (mmch nechápu, proč se nedá nenadýmavě vařit pro všechna oddělení), ale proč se tak vaří i v Podolí, kde je jen gynekologie a porodnice, čili kojících matek tam nebude tak malé procento jako jinde, to vážně nechápu.

  11. No a třeba v Motole bude hůř! Nebudou teplé večeře! Celý týden jen studené.
    Chudáci lidi.

  12. 11. jen studené večeře jsme samozřejmě dostávaly v Podolí taky.
    mně doktor napsal bílkovinný přídavek kvůli zadržování vody, tak jsem ještě ke každému jídlu (sladké, slané, jedno jest) fasovala trojúhelníček taveňáku. zejména ke studené žemlovce to bylo zajímavé.

  13. Já v Podolí v 04/07 také měla bílkovinné přídavky, jelikož dvojčata. Byla jsem tam 3 týdny na intermediálu a když jsem nebyla na pokoji v době příchodu paní obědářky, která mi to pohodila na stůl, tak jsem měla smůlu. „Bohuželkupodivu“ jsem byla u dětí.
    Bílkovinný přídavek – v plastové mističce lžíce tvarohu, v mikrotén. sáčku dva plátky ajdamu 30 procent, někdy s vlasem… Chodila jsem na obědy do té jejich jídelny, tam se občas něco dalo.

  14. Ad Terezka: Tak vlas je také bilkovina, asi vám to chtěli zpestřit! Ale vážně, mám kamaráda, co dělal šéfkuchaře v nějaký velký pražský nemocnici. Musím se ho zeptat, jak to chodí. Vím, že on osobně je fantastický kuchař a dietní normy jsou neúprosné a finance a tak, ale nechápu, proč i pacienti se zdravým zažíváním musí jíst dietu a proč se nedá vařit těm maminkám.

  15. V nemocnici v Hořovicích vaří celkem dost dobře, průšvih je páteční večeře, to je chemickej párek a prášková brkaše, na to jsem měla smůlu po celodenním poroduním půstu a když mi to sestry předložily v jedenáct večer s tím, že mi schovaly večeři, tak to bylo fakt pošušňání. Jinak těhotný a matky v porodnici dostávají navíc ještě druhou večeři, což je většinou chleba se salámem, problém je v sobotu a v neděli, kdy je studená večeře, tedy chleba se salámem. Takže bohužel můj třídenní pobyt v porodnici vypadal následovně: pátek půst + noční studený párek brkaše, sobota a neděle: snídaně a oběd OK, večeře chleba salám, druhá večeře chleba salám. Holt smůla, no (přes týden je to tam s jídlem mnohem lepší).

  16. Já jsem teď byla u Apolináře a jídlo tam bylo celkem v pohodě, třeba na oběd buřtguláš s 2 rohlíky a ještě lipánek. Bylo to i k jídlu. Neříkám, že bych si to dala v restauraci, ale jak píše Nordy (2) do nemocnice chodí člověk kvůli jiným věcem než kvůli dobrému jídlu. Obšem ty fazole a kapusta v porodnici, to by mě taky nenadchlo :-/

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.