Beaujolais Nouveau RSS

Štítky: , ,

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Když už je zde vlákno o svatomartinském menu, zajímalo by mě, zda někdo chodíte v Praze třetí čtvrtek v listopadu někam na Beaujolais Nouveau, případně kam a proč.

    Vím, že speciální akce pořádají například v Chez Marcel, v Passepartout nebo v Café de Paris.

    A hned mě vinaři nekamenujte, že toto se přece nedá pít :o)

    Vím, že jde především o marketingovou fintu (celkem geniální), jak prodat jinak jen obtížně prodejné víno.

    Vím, že Beaujolais Nouveau je většinou lehká ovocná malinovka, která má s vínem jen málo společného – ovšem naše svatomartinské je přesně stejná sorta.

    Ale také vím, že z podceňované odrůdy Gamay se v Beaujolais kromě mělkých apelací Beaujolais a Beaujolais-Villages vyrábí i deset Crus de Beaujolais (Saint-Amour, Julienas, Chenas, Moulin-a-Vent, Chiroubles, Fleurie, Morgon, Regnie, Cote de Brouilly a Brouilly), která dokážou být velmi pěkná a třeba i pět či deset let zrát na lahvi ve sklepě – pravda, Crus de Beaujolais nemají s Beaujolais Nouveau kromě odrůdy pranic společného.

  2. A kam se chystáte na Beaujolais letos?

  3. ↪ 2 AnnaB: Pravděpodobně do Cafe de Paris. Ovšem Beaujolais Nouveau jako obvykle jen lahev „z povinnosti“ a pak spíš Veltliner 2009 Prager, Riesling 2009 Hugel a Pujol 2008 :o)

  4. V Chez Marcel jsem pracovala a na Beaujolais Nouveau jsem se pokaždé těšila. Jednou jsme měli plnou restauraci Japonců, kteří si přivedli vlastní geishu(asi ne pravou) aby jim nalévala. Sami francouzi měli docela srandu z toho povyku kolem Beaujolais. Když už Beaujolais, tak na Cardinala (do sklenky vína přikápnout Creme de Cassis). Z jídel jsme vždycky dělávali Pot-au-Feu, tatarák, mušle na víně, jehněčí…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.