Kuchyňský robot RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

138 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím, mohli byste se podělit o zkušenosti s kuchyňskými roboty? Prý nám přistane robot pod stromeček, ale máme napsat Ježíškovi, jaký by to měl být.

    Co máte vyzkoušené?
    Chtěla bych, aby uměl strouhat, sekat a musí mít mlýnek na maso. A aby se nezadýchal po dvou minutkách jak devadesátiletý důchodce. Jiné funkce (šlehání, mixér, hnětení těsta, lis na citrusy, mýnek na mák…) neurazí, ale nejsou kruciální.

  2. U nás podle poměru cena/výkon vyšel BOSCH – MUM 4655 ProfiMixx 46 a zatím si, po více než třech letech, nemůžeme stěžovat.

  3. Pořídil jsem kMix (hlavně kvůli designu) a mám ho koupený v nějaké akci, že k tomu bylo navíc v ceně nějaké přísušenství. Mlýnek je standardně zvlášť.
    http://kuchynske-roboty.heureka.cz/kenwood-kmx-51/

  4. http://www.profikuchyne.cz/…d-5ksm150ps/

  5. děkuju za tipy, zatím nás nejvíc zaujal Bosch MUM. Přece jen, Bosch je německý a nemusel by být moc poruchový. Píšete, že za tři roky bez problémů.

    Kitchen Aid je paráda, ale i když nám rodičovští Ježíšci nedali žádný finanční limit, 20 000 už je moc, to by nám bylo hloupé.
    Rádi bychom něco kolem cca 6000, to nám připadá takové akorát.

    Kenwood taky nevypadá zle, našla jsem ho i levnější, takže cena by ušla i včetně mlýnku. Máte ho už déle? Jak ten je na tom s poruchami?

  6. Pridavam se k bosch, na tuto znacku nedam dopustit – mycku mame uz devatenactym rokem a robot sice jen rok, ale znami ho maji uz asi pet let a vychytali nejakou akci s mlynkem zdarma, takze je vysel levne… s k tomu strouhani – naprosto jsem propadla bezpeci, kdy uz do mrkve nepridavam prsty a halven to trva vterinku…

  7. V Testech myslím vyšel nejlíp Bosch, mám pocit, že Kenwood (kvalita taky dobrá) byl hlučný.

  8. Ja mam kMix od Kenwoodu, ale kvuli nedostastaku mista jenom tycovy mixer a ten funguje skvele. Navic vypada opravdu krasne. :) I krabici mel hezkou. :) Pravda je, ze ho jeste nemam moc dlouho, ale zatim s nim nebyl jediny problem. I maso krasne naseka.

  9. 5: Kami: Přece jen, Bosch je německý

    Právě jsem koupil malou Bosch cirkulárku. Spokojenost, ale: Made in Taiwan!

  10. 9. A kruci :)
    Bosch MUM se moc líbí i manželovi, takže to na něj vypadá čím dál více.

  11. Mám 2 roboty – http://www.bilezbozi.cz/…profimixx-46 a http://www.bilezbozi.cz/…r-6550-mbchc . Ten první je ideální na těsta, strouhání, šlehání a má výborný masomlýnek, je výkonný. Ten druhý používám pro sekání, šlehání menšího množství surovin a také jako ponorný mixer. Pozor ale, tá MUM série od Bosch neseká! Nemá nože. Musíte si na to koupit nástavec a ten je drahý (2000kč), malý a když ho namontujete je přiliš vysoko (alespon pro mně). V podstatě skoro žádný z robotu jako zmíněný Kitchen Aid, Kenwood a Bosch MUM a jiných co mají takovou tu velkou mísu nemá sekání jako základní funkci. Musíte si na to vždy dokoupit příslušenství.
    Měla jsem i tento – http://www.bilezbozi.cz/…er-maxipress a ten nedoporučuji. Bídné zpracování, smrdí plastikem a slabý výkon, i když podle papírů je skoro 2krát výkonnější než ten Bosch.

  12. mame velmi podobneho pribuzneho toho mizeru od brauna, ale asi po dvou letech se ten mixer od nej pokazil.. samozrejme po zaruce. jako to slehani v pohode, ale to zas tak nepotrebuju, delam ve vetsich objemech/tzn na to spis bosch/ a tycovy mixer, dobry. na ten sekacek jsme si rikala mozna neco jako http://www.obchodni-dum.cz/…90000/61339/ .. premyslela jsme o jeho koupi, no… nevite nekdo?

  13. 11. Díky moc za zkušenosti. Na ten Moulinex jsme taky koukali a manžel se tvářil, že to je tak do dětské kuchyňky jako funkční hračka.
    Sekání u Bosche postrádám. Ale máme právě podobný tyčový mixer jako Vy – taky Braun, ale starší, máme ho asi 5 let. A ten má také nádobku se sekacím nožem, tak si říkáme, že by sekání mohl zastat ještě on. Zatím funguje výborně.

    Přemýšlela jsem, na co jsem doteď sekání používala. A bylo to hlavně na ořechy, což najemno udělá lépe strouhací kotouč robota, sekáček z toho dělal takové kuličky, které zvyšovaly nesoudržnost těst. Nahrubo bude nadále sekat Braun. Pak jsem drtila piškoty na drobečky – což je také strouhatelné robotem. Pak jsem sekala bylinky – to Braun může dělat nadále.

    Taky jsem si všimla, že ty lepší roboty sekací nůž nemají – předpokládám, že je to kvůli tomu, že mají složitější pohyb hřídele na nástroje – netočí se jen uprostřed, ale trochu běhá, takže by měla předpokládám super šlehat a hníst. Mámin robot Eta se točí jen uprostřed, sekáček má, ale sníh neušlehá – ušlehá uprostřed sněhovou hromádku a po stěnách stéká tekutý bílek, což pevně doufám, že by tyhle složitěji běhací roboty dělat neměly. Máte s tím zkušenost?

  14. 13 – ano, s tím zkušenosti mám a právě tak to dělal ten Moulinex. Prostě sekál/šlehal jen to co bylo v dolní části mísy, musela jsem jej vypínát a ručně to celý míchat. Ten Bosch je pravým opakem.

  15. jo, bosch je v pohode…ted jsme v nem slehala litrovou slehacku a bez problemu, tuha jako beton:-)

  16. 14, 15
    Tak to je super, že to šlehá pořádně a i u stěn. Teď jsem šlehala hromadu sněhu prastarým šlehačem Eta a dost se těším, až tohle za mě udělá robot – Eta je těžkej jak kámen a má prasklé metly, tak je musím pořád rovnat a je to dost dřina. A mandle mi nasekal tyčový Braun – fotka na titulní straně mě naprosto skolila, takže si prostě MUSIM vyrobit hromadu makronek :-D

  17. akorat toho musi byt hromada, tri bilku na dne se to zas tak nedotkne, myslim:-)(ale na to skoda spinit velkou misu, ne.) a ty makronky… trapim se ucivem, tak asi tu snehovou otazku vyzkousim a vrhnu se na makronky..:-DDD

  18. my jsme si ted poridili Bamix – http://www.bamix.com/…/index.shtml
    zatím maximální spokojenost…

  19. Děkujeme za rady, už nám tu sedí Bosch MUM a je perfektní. Jen díky němu jsme se pustili do věcí jako domácí listové těsto, domácí paštika a prostě takové ty záležitosti vyžadující silné paže, vytrvalost a mlýnek na maso :). A vše zvládl na jedničku.

  20. Ten hodně zmiňovaný Bosch je dnes na Mall.cz za údajně velmi výhodnou cenu, třeba to někomu pomůže: http://www.mall.cz/…profimixx-46

  21. zkoušel někdo u toho bosche použít ten nástavec na semínka? jestli v tom jde namlít případně trochu (třeba kilo? :o)) mouky

  22. jo, jde to:-) tady je i navod http://domacnost.sme.sk/…0-korun.html , ja ten nastavec nemam a chleba se pry z cerstve umlete mouky zas tak dobre nepece, ale nevim… ten na viedu nevypada spatne.

  23. Zase vracím na světlo „robotické“ téma. Uvažuji o robotu Kenwood Prospero KM264. Nemáte s ním někdo zkušenosti? Už jsem tři roboty uštvala a teď bych měla ráda něco, co nějakou dobu vydrží. Kenwood dělá ještě vyšší (a lepší?) řadu Chef, ale nevím, jestli to není kanón na vrabce, málokdy vařím pro víc než čtyři lidi…

  24. 23: můžu jen pro zajímavost vědět jaké, příp. za jakou cenu? až se třeba jednoho dne odstěhuji od mé olbřímí žravé rodiny(která ale zatím nic nestrhala – vlastně jo, tyčový mixér braun a jeho nástavec na mletí oříšků), možná bych si koupila něco jiného, než co máme…

  25. pardon, ne za jakou cenu, ale za jakou dobu, prostě životnost:-)

  26. Farfallo, vždy cca do dvou let (dva tiše odešly při hnětení těsta, jeden při strouhání parmazánu), holt jsem po nich chtěla víc, než na co měly:-( Tak teď chci pořádného, velkého, výkonného robota, protože synkové budou brzy v pubertě a děsím se věcí příštích;-) Mimochodem mezitím jsem si pročetla pár webů a kloním se spíše k řadě Chef než Prospero.

  27. a jací to teda byli?:-) já teda zatím vařím každodenně pro 8 lidí, někdy více, a zatím jsem spokojená, ale přece jen:-)

  28. Tak vy chcete jména?;-) Typy vám neřeknu, ale bylo to v pořadí Eta, Philips, Moulinex. Ale berte to s rezervou. Já jsem se dosud nezajímala o to, že robot by měl mít nějaký příkon a že pokud nemá dostatečný příkon, tak se časem uvaří. A také, že by neměl mít vevnitř umělohmotná kolečka. Ale teď toho už mám o robotech nastudováno tolik, že bych o tom mohla napsat diplomku;-)

  29. Ahojte,my jsme doma řešili problém s robotem kolem vánoc. Prolezl jsem fóra,diskuse, články…začal jsem u robota bosch,kenwood, pak mi doporučili kitchenaid.Nejdřív jsem ho naprosto zavrhl hlavně pro jeho cenu. Postupně ale jak jsem četl a zjišťoval jsem dospíval k názoru, že sice je drahý, ale na druhou stranu je to takový ten robot, co vydrží generace a neudoláte ho ničím.
    Ukázal jsem ho manželce a první reakce byla stejná jako moje…je příšerně drahý.Pak postupně četla diskuse,recenze a … dnes máme kitchenaid doma :)
    Počáteční investice je poměrně hodně vysoká, sehnali jsme ho na netu za necelých 9 tis. + nástavce za necelých 7 (na zahraničních je levnější). Je to kus železa, motor má páru, že by utáhl krávu. Dost pečeme a vaříme takže ho využíváme každý den a to jsme zatím v domácnosti jen dva dospělí (a tříměsíční dítě). Do budoucna je to pro nás dobrá investice.

  30. Po přečtení dojmů uživatelů Kenwood Chef vs. KitchenAid na britském Amazonu se stejně přikláním k „šéfovi“. Celokovová konstrukce a 1400W motor působí solidně. Kromě toho nemám ráda, pokud se něco, co je v Americe běžná značka, vydává v Evropě za luxus.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.