Nová pánev RSS

Štítky: ,

57 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Vím, že už to tu bylo… ale sháním novou pánvičku… nejspíš teflon… poradíte někdo? nemusí to být ta nejdražší:) a… měla by být velká 28–32cm a trochu vyšší… Díky moc:)

  2. Cca pred mesicem jsem si v Tescu poridila nejakou levnejsi Tefalku a zatim spokojenost :)

  3. Greenpan – keramicka alternativa teflonu. Nemam ji moc dlouho, tak nemohu potvrdit jak dlouho vlastnosti vydrzi, ale zatim jsem opravdu spokojena.V Makru na ne obcas mivaji akce.
    http://www.greenpan-club.cz

  4. greenpan pry v pohode – mamli to keramicky povrch, nemel by se olupovat a muze mit neprilnavou upravu,prijde mi to jako fajn napad jinak tefalku/neoc na styl woku/ mame asi ctvrtym rokem a vsechen teflon se s nami rozloucil, ted bohuzel nekdo koupil novou, nevim proc, zase me ceka postupne olupovani cernych listecku do jidla, pockam aaz se znici:-D

  5. IKEA – nerezové pánve nebo těžké s „profi“ teflonem – dlouhodobé dobré zkušenosti.

  6. Ikeu 365+ potvrzuji, já mám pánev okolo 5 let a není na ní jediný škrábanec.

  7. Levnou Tefalku urcite ne, taky mam zkusenost, ze moc nevydrzi. Ale mam od nich panev z rady J. Olivera a ta je super

  8. Pravda je, ze tu tefalku mam asi teprve mesic, tak uvidime jak dluho vydrzi :) zatim zadnej problem..a dokonce je made in france a ne china :)

    Rozhodne bych ale nekupovala takovy ty panvicky za stovku pochybneho puvodu…tam se teflon oloupuje uz bezhem toho mesice..mam z Ikey wok a ten uz se trosku loupe

  9. já se snažím všechny nepřilnavé povrchy a všechno nádobí byť jen s kouskem umělé hmoty (ouško, rukoje't) postupně vyhazovat, jak doslouží a už nikdy znovu nekoupit.

    fandím jen nerezu, litině, obyč železu, keramice a dřevu ;)

    nevím, jak se to těm výrobcům povedlo, nakecat nám, že umělé hmoty a jiné nesmysly patří do kuchyně! ;)

  10. To já nejsem tak nekompromisní, ony se všechny ty jíšky, bešamely, sázená vejce apod. vaří na nepřilnavém o hodně snadněji. Teď jsou v hypermarketech akce na titanové nádobí od Top Moravia, já jsem s ním spokojená.

  11. 9: A co greenpan – ta se počítá do keramickejch, nebo do umělohmotnejch? Rodiče ji mají a jsou naprosto spokojený (což předtím nebyli s žádnou teflonovou od levnejch po drahý.)

  12. 11: greenpan mám a funguje, ale počítám ho i tak k těm posledním umělohmotnejm zástupcům, co ještě mám. až doslouží, bude na palačinky a vajčka klasická železná pánev, o jejíž poivrch se budu muset starat jak blbej :)

  13. Já mám teda greenpan a koupil jsem variantu Stockholm, která je bez plastu. Dá se krásně frknout do trouby. Ještě se chystám na rendlík (bohužel zatím jen ve variantě Dubai White). Díky hmotnosti lze snadno použít jako zbraň (klasický úder tupým předmětem).

  14. BTW Cuketko, kde jsou ty vítězné příspěvky ze soutěže Zážitky s pánví?

  15. Martina:

    oops, no jo – furt nejsou! velká omluva! poštrachám. bylo to poučení pro mě, nenechat si je posílat do mailu, ale nechávat rovnou do komentů nebo zápisků, které jsou venku :)

  16. diky za spoustu prispevku, to jsem ani necekal:) a abych se priznal… tak u me asi zvitezi greenpan! Vypada to docela rozumne… a jestli se to neprichytava… tak je to jasna volba! mam panev jamie oliver a musim rict, ze je uplne skvela, ale tohle se mi taky libi:) plus serii jamieho tu jiz leckde nemaji…

  17. 16: U toho greenpanu akorát jedno varování – nestrkat do myčky, nevydržel to vnější povrch a pánev potom nevypadá tak dobře. Naštěstí vnitřní funguje dál úplně bez problémů.

  18. ok, diky za varovani! zatim na koleji mycku nemam, tak to nehrozi:) mate nekdo zkusenosti s kyoto a stockholm? je tam jediny rozdil, ze stockholm se da strcit do trouby?

  19. Jediny rozdil je opravdu jen v te rukojeti. Krome te odolnosti do trouby jen takovy detail, ktery ostatne muzete videt na fotkach – ta kovova rukojet u Stockholmu je pridelana nyty skrz panev. Plastova rukojet sice nejde do trouby, ale zase je vnitrek krasne hladky bez nytu. Takze je to na Vas, ja jsem zvolila Stockholm. Pokud to nekdo nechce pouzivat v troube, je to mozna zbytecny priplatek.

    Jeste musim priznat ze – a shodou okolnosti to bylo prave po prvnim „zapeceni“ v troube – se vnitrek panve nemyje uz tak uzasne jako zezacatku. Ne ze by se to pripekalo, ale udela se tam obcas takove to odolne lepidylko. Vyrobce stejne jako u teflonek nedoporucuje ani drsnou stranu houbicky a zacinam mit problem to dodrzet. U druhe panve (mam 28 cm a wok) zatim vse ok. Jsem relativne kucharsky elev, tak nevim, mozna je to lepidylko proste způsobené karbonizací potravin, které sebelepší pánev nezabrání?

  20. to nevim, to asi neni… na ty moji od j. olivera prakticky staci setrit ubrouskem a je to… zalezi, co tam pecete:)

  21. yannka:

    četl jsme někde na fóru, že je to problém některých prvních várek stockholmů, prý to jde reklamovat a je po problému. berte s rezervou, nemám ověřeno.

  22. No tak to je zajímavá informace a já ji koupila skutečně v začátcích, tak by to docela sedělo. Určite se zkusím informovat. Moc děkuju za upozornění.

  23. Takže ještě jednou tisíceré díky panu C. za podnět k reklamaci a pro vás všechny těžko uvěřitelná rekamační story: paní z Potten a Pannen (kde jsem pánev nekoupila, ale volala jsem tam v očekávání nejpřesnějších informací) se mi nejen nevysmála, ale po zjištění, že nejsem z Prahy, kde byla pánev (v Kika) zakoupena, mi během 10 min zařídila zaslání nové pánve k okamžité výměně do místa mého bydliště (!) na prodejnu sítě, kde jsem pánev rovněž nekoupila (Kika zde nemáme).
    Z příjemného šoku se vzpamatovávám doteď.

  24. wow…koukam jako blazen…

  25. yannka: jak vypada ta panev??? funguje dobre???

    Taky mam zalusk na Green Pan, ale na nejakych anglickych forech na to byly sporne reakce… nekterym lidem neprilnavost po case prestala fungovat; tusim ze stredni doba do poruchy byla 6 mesicu…

    Dival jsem se taky na nejake panve od Beka, Le Creuset, Silit a Fissler, taky maji alternativy typu keramika, povetsinou i na indukci… Cenove jsou podobne Green Pan…

    Mate s nimi zkusenosti???

  26. 25: Nová Stockholm pánev zatím v pohodě! Předtím se začala lepit dost brzo, už po pár použitích (nepřipékala se, ale špatně se myla – viz výše). Takže chci věřit, že to fakt byl špatný kus. Wok je ok od začátku a mám ho někdy od léta. Ale jak budou pánve vypadat třeba za další rok, to samozřejmě těžko říct. S jinými keramickými bohužel zkušenost nemám. Porovnání mám jen se smaltovanou litinovou a s teflonkami a v tomto srovnání pro mě GP stále vede. Litinu určitě nezavrhuju, naopak (teď jsem např. koupila grilovací v Ikea, zde myslím doporučovanou, už se na ni těším), ale teflon už ano.

  27. no, já používám teflonové pánve od tefalu hlavně na vajíčka a palačinky, myslím, že životnost jsou tak ty dva tři roky, ale to není problém. K loňským narozeninám jsme potom dostal titanovou pánev, která je neuvěřitelně drahá, takže bych si jí nikdy nekoupil, ale dělá se na ní úžasně cokoliv od steaků (je velká a těžká, perfektně drží teplotu), fajitas až po boloňskou omáčku (vysoké stěny)… Ale protože stojí skoro sedm tisíc, radši bych si koupil každé dva roky novou pánev v ikea :) totéž s hrnci od zeptera – dostali jsme je, vaří se v nich skvěle, ale za ty prachy bych si radši koupil celou biokrávu :)

  28. Po několikaletém koketování s různými teflonovými pánvemi jsme skončili u nerezu se silným dnem. Teflony se prohejbaly, loupaly a přichytávaly, a to nebyly z nejlevnjších. Co se týče greenpan, počkám pár let a uvidím, co s vámi ty nanočástice udělají. :p

  29. Přidávám další hlas pro Greenpan! Mamka ji koupila hned v začátcích, po mém odstěhování to byl téměř první kousek v nové kuchyni :) Mám verzi Kyoto, takže do trouby nevhodná, ale jinak maximální spokojenost. Nepřipéká se a mytí jak z reklamy na jar :) Zatím ji vlastním necelý rok, uvidíme jak vydrží, ale rozhodně doporučuji!

  30. Dostala jsem Greenpan k Vánocům a vaření s ní je požitek a omytí otázkou vteřin. Uznávám, že moje zkušenost je krátkodobá, ale myslím, že za ty peníze stojí.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.