Roastbeef RSS

Štítky: , , ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den,

    před Silvestrem jsem tu zoufale hledala radu jak na pořádný roastbeef a bohužel nikde nic. Dala jsem si práci s hledáním na cizojazyčných stránkách a chtěla bych se s Vámi podělit o výsledek, v případě, že by jste také postrádali nějaký návod. :)

    Postupovat můžete různě, některé recepty doporučují rychlé zapečení při 200 stupních, některé preferují pomalé pečení při nízkých teplotách. Co je pro Vás ale nejpodstatnější je teplota masa na středu. Ta by měla dosáhnout 57 stupňů, některé teploměry ukazují i 60–65.

    Koupila jsem roštěnou, 2,7kg, den jsem jí marinovala, pak omyla, osolila, opepřila a přes noc nechala na pokojové teplotě. Maso svážete a opečete na oleji/másle (řezné strany předně). Zapíchnete teploměr (aby jste na něj nejlépe viděli přes dveře trouby) a maso dáte na rošt. Pod maso pekáček na odkapávání.

    Já jsem „pekla“ přibližně 7 hodin při 80 stupních. Přesně do 57 stupňů. Pak vyndat a nechat ještě 20 minut stát, chladnout. A myslím, že se to vyplatí. Maso bylo plné šťávy i 6 hodin po řezu.

    Doufám tápavým masožroutům informace pomůže :)

  2. No, povídání o roastbeefu tu určitě někde je…a dost podrobně…třeba tady:
    http://www.cuketka.cz/?…

  3. myslim, ze by se vyplatilo marinovat dele… mnohem dele:)

  4. Pivli : tento článek jsem našla jako jediný na cuketce :) ale nestačil mi popis 40 minut pro 180 stupních – pečení je hodně specifické pro váhu masa a hodně mi záleželo na tom, abych po dlouhé práci a drahých surovinách neměla vysušenou rohožku :)

    A s marinováním souhlasím :) ovšem žaludek byl netradičně nedočkavý!!! :)

  5. Hm, já osobně peču 15–20 minut při 250°C, při váze masa 800–1000g. Teploměr nemám, takže zkouším jehlou na špikování. Zapíchnout na 10 vteřin do masa, pak se zkouší teplota na rtu. Pokud je na okrajích horká a uprostřed vlažná, je maso jak má být. Léty ozkoušeno. Až stáhnu fota, šoupnu sem fotku silvestrovského roastbeefu, co šel na chlebíčky. Byl dokonalý.
    A marinovat se opravdu musí. :-)

  6. Panejo :) to teda klobouk dolů, věřím že se takhle povede, to chce mít už zkušenosti a ten správný odhad! :) Já amatér jsem byla závislá na teploměru – taky pro ukázku fotečky tohoto kousku.

    S teploměrem :
    http://3.bp.blogspot.com/…DSCF1194.JPG

    Hotovka :
    http://4.bp.blogspot.com/…DSCF1199.JPG

  7. Moc pěkné masíčko! :-)
    Přikládám foto toho našeho.
    Osobně bych ho dělala méně propečený, ale musím ho přizpůsobit i chuti ostatních strávníků, takže tohle je kompromis:
    http://pivli.webovastranka.cz/…P1080165.JPG

  8. Souhlasím, tohle je takový skvělý kompromis :) A můžu se zeptat co je to za masíčko? Svíčková?

  9. Kdepak, roštěná od našeho řezníka. Měla jsem původně koupenou falešnou svíčkovou, jenže před svátky jsem odmrazovala velký mrazák a objevila tenhle zapomenutý kus z jara. No a upekl se pěkně a ještě lépe chutnal. :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.