Cider RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

39 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. mám jeden drobný problém.Rád bych zjistil, kde se v Čechách dá koupit dobrý suchý cider.Nedávno jsem dostal karton špičkového cideru z Baskicka a mám pocit, že bych ho mohl pít každý den.Netušíte kde by se dal sehnat? Jediné místo kde jsem jej zatím viděl čepovaný byly některé irské puby.Díky za rady

  2. a ještě by mě zajímalo, jestli tu někdo cider pije, proč se za 20 let po revoluci vůbec neujal…jediné co vím, že tu existuje jakási parta nadšenců z tzv.ciderklu­bu,ale pořád je to totální minorita…

  3. http://www.madapple.cz/

    tak tohle je asi první ryze český pokus…nezkoušel jste jej někdo???

  4. Čepovaný ho mají také např. v Creperii u Strossmayeráku http://www.lacreperie.cz/alko.html.

  5. Přečtěte s recept a diskusi pod ním. Jsou tam i odkazy na klub přátel cidru. Jsem spokojená členka. :-)
    http://www.cuketka.cz/?…

  6. A cider zrovna popíjím. Aspall, ze Suffolku. Znamenitý!

  7. Aspall Dry Premier Cru Sufolk Cyder je moje značka. Paní J zase dává přednost Thatchers Katy Somerset Cider, tak si alespoň vzájemně nelezeme do ciderového revíru!
    Synovi v Liberci jakýkoliv cider strašně chybí, ke všemu tomu se mu při poslední cestě z UK rozbila v batohu jedna flaška! Lkal.

  8. Omluva, Suffolk je s dvěma ff.
    Cyder i Cider je správně.

  9. To ze se neujal je skoda…moc dobre piti, obvzlast osvezujici v lete!!!

  10. 9. Nejen v létě! :-)
    Včera tři lahvinky jen zasyčely…
    Oblíbený Aspall Crisp Draugh Suffolk Cyder.
    Dry Premier Cru jsme vyzunkli o svátcích a ještě jsem se nedostala do klubu, nakoupit nové zásoby.

  11. tak já se tady stále mlátim dolebky, protože jsem cider ochutnal zatím jen asi z jedné promile ;) my bad!! možná byc to chtělo cider degustační scuk.

    ale poraďte, experti, co k tomu na zákus? ;)

  12. Na zákus „coś podobnego“ jako k bílému šumivému vínu, řekl bych?

    (Právě jsem se vrátil z nákupu v polském kšeftu, anglicky jim to tam moc nejde…)

  13. Pane Cuketko, i já měl zkušenost vždycky jen s nějakým levným paskvilem.Ovšem rozdíl mezi tím a značkovým suchým cidrem je asi jako mezi Bohemkou a Dom Perignon.Já se hlásím na scuk,ale ten Baskický kousek byl pryč za dva dny…až tam sestra pojede příště, jediný dárek z cest bude cider.A mimochodem zkusil jsem si objednat bedýnku toho Mad Apple.

    Já osobně bych prokládal creppes s nějakým hodně aromatickým sýrem třeba gruyère nebo nějaké alsaské klobásky (jednou jsem ochutnal klobásky vyrobené z drštek a byly fakt boží – ty by k tomu sedly).

  14. …nebo brambory zapečené s gruyère a slaninou, nebo třeba fondue…nebo slepice v nudlých…už mi zase startuje pavlovův reflex

  15. To Daisy: tam to znám.Super podnik.Mají tam i pivo s grenadinou…taky dost ujetá kombinac..

  16. Osobně cider nemusím, ale náš kamarád ve Francii cider dělá. A pijí ho tam častěji než víno (i ke každému jídlu), prakticky stále.

  17. Tak na scuk s degustací cideru se hlásím všema deseti!!!

  18. 13: Ty klobásky se jmenují andouillettes – doporučuju všem, kteří mají rádi dršťky, je to velká specialita : ) Nejlépe dát si je v městečku Troyes, je moc krásné.

  19. To Berenika:Anulet­ky…jasňačka to jsou oni, já hlava dubová…já si nemohl vzpomenout…díky moc za připomenutí.Já jsem je jedl ve Štrasburku.

  20. Tohle je smutné čtení.

    http://www.bbc.co.uk/…ent/20.shtml

    Myslím, že na andouillettes budeme jen vzpomínat a truchlit…

  21. 20: No já nevím, ale za 10 let co uplynuly od té doby, kdy byl publikován článek z odkazu, se nic nezměnilo a Frantíci andouillettes a jiné dobroty pořád baští…snad u toho taky zůstane : )

  22. Jojo, andujet stále existují. My je milujeme! A také Tripes a la mode Caen, děláme domácí, lahoda ;-)
    A znáte někdo andouille? Co na to říkáte?

  23. ne vždy zvítězí byrokratická stupidita nad selským rozumem…to je občas uklidňující.Můžu poprosit o recept na ty drštky po Caensku?

  24. Nedá mi to a dám k dobru naši oblíbenou historku s andouillette- asi před 15-ti lety jsem žila ve Francii s tátou, bylo mi asi 11 let. Táta rád vaří a tak byl ve Francii ve svém živlu.
    Jednou o víkendu však na vaření neměl náladu tak v Carrefouru popadnul takove velké párky, moc nezkoumal co v nich je, prostě mu padli do oka. Doma je hodil na pár minut do horké vody a udělal k nim bramborovou kaši. Vzhledem k tomu, z čím jsou andouillette plněné, je nutné je vařit cca půl hodiny…takže jeho úprava „rychle-to-ohřeju-a-je-to“, vyústila v syrové smradlavé klobásy na talíři, které byli absolutně nepoživatelné…od­mítla jsem to jíst a chtěla jsem se aspoň zaplácnout kaší.....ale ta byla zase přesolená…do večera jsem s tátou nemluvila. Od té doby jsou u nás andouillette nejsou vítány (teda alespoň v mé domácnosti ne, mám takový pocit, že táta si je pak někde dával v nějakém bistru a moc si to pochvaloval).
    Aby to nebylo tak úplně off-topic: na cider chodím do creperie na Strossmayraku ;)

  25. Andujet je třeba opéct na pánvičce! A pak je to o něčem jiném ;-)
    Recept na Tripes dám časem na
    naše stránky<a/>, ale od pátku nějak zlobí. Tak vydržať ;-)

  26. Dobrá zpráva pro příznivce cideru. Už je k mání první český cider. Jmenuje se Mad Apple a je ve zcela novém kabátku a taky trošku narostl. Teď je v lahvích 0,5l. Více o něm na http://www.madapple.cz Koupit se zatím dá jen ve Znojmě nebo na http://www.vinovin.cz/…r-mad-apple/ Chutnali jsme jej se spoustou kamarádů a všem moc chutnal. Don´t be outCider :o)

  27. Ten vyse zmineny Cider Mad Apple je fakt dobrej. Taky jsem mela moznost ochutnat a nema chybu. Snad bude brzy k dostani na vice mistech…

  28. Zdravím,
    podívejte se na http://WWW.ODDDOG.CZ
    prodávají cider dovážený z Velké Británie…Chutnala jsem ho a je výtečný…o to lepší, že je to organický cider.

  29. Zalozil jsem FB skupinu o cideru v cesku, kam jsem napsal vsechna mista, ktere znam. Kde a jake cidery se daji koupit. Prispejte take..

    http://www.facebook.com/!/group.php?gid=109­280325783237

  30. GLOBUS Zličín – Cider jablečný, nebo hruškový, cena 38 Kč za lahev 0,5l. Výrobce Aston Manor brewery Ltd. Anglie.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.