Strojek na nudle/špagety RSS

Štítky: , , , , ,

24 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. V Lidlu jsem narazila na strojek na špagety za 400 Kč. Mám nebo nemám si ho koupit, potažmo co od takového strojku můžu a mám očekávat? Děkuji za tipy a doporučení.

  2. Pavli,
    jestli je to tenhle typ strojku http://shop.ebay.ca/i.html?…
    doporucuji.
    Vyhody: jednoduchy design, zadne baterie, zadny ciselny displej, prezije tri generace.
    Rika se ze posledni italsky prinos k rozvoji techniky byla pec na pizu, u nudlove masinky bych ucinil vyjimku.
    Nevyhody: vic prace, nez kdyz koupite balicek prumyslovych nudli, ale stoji to za ten cas a namahu.
    Reference: Marcella Hazan: Essentials of Classic Italian Cooking, stranky 129 – 135

  3. já mám strojek z jednoho internetového obchodu, taky za 400… zklamaná nejsem, ale dvacet metrů vysoko taky neskáču…
    dělá krásné tenoučké plátky na lasagne, má jeden řezací nástavec na tagliatelle a jeden na nudle, ale špagety mi z něj nějak nejdou… ty odtamtud jdou moc slabé…
    ale jinak ten strojek vypadá jako z výše zveřejněného linku…

  4. Taky jsem dlouho vybiral strojek, a pak jsem skoncil u Imperia – ty mi prisly jako nejkvalitneji udelane. Ten z Lidlu jsem nazivo ale nevidel, takze nemuzu se k nemu vyjadrit.

  5. Ano, je úplně stejný jako ten z odkazu. Také má nástavec na špagety, tagliatele a dělá i lasagne. Ještě musím vyzkoušet nějaký recept na těsto.

  6. Já jsem si kdysi koupil strojek na těstoviny v nějakém hypermarketu za cca 400, ale byl to děsný šmejd… vypadal stejně, jako dražší strojky, ale byl problém s rovnověžností válců. Při snižování rozchodu válců se to zhoršovalo a těsto se brutálně tlačilo na jednu stranu. Šel jsem jej vrátit s tím, že nejsem takový boháč, abych si kupoval levné věci a hned jsem si na netu objednal strojek značky IMPERIA. A na ten nedám dopustit, stejně jako nedám dopustit na klasické domácí těstoviny. Strojek je bezva věc a fakt je to pomocník, navíc je to skvělé dělat těstoviny s mou malou dcerkou (necelé 3 roky), ona točí kliškou a já mám obě ruce volné a obhospodařuju zpracovávané těsto. A jak těstoviny dělám? No moje oblíbená Marčella dává jen mouku a vejce… já jsem po pár letech dopiloval svůj recept takto:
    Na vál dám 200g mouky – používám italskou „0“ s vyšším obsahem lepku (někdy nahradím cca 30 g moukou celozrnou, těstovinám to prospěje), přidám 2 vejce a malinkou lžičku olivového oleje (používám olej Minerva). Pak pomalu vidličkou zašlehávám vejce, až se spojí s částí mouky a pak už jedu klasickou ruční práci, těsto překládám a masíruju… někdy si nevezme všechnu mouku… musí být zkrátka nelepivé, ale pružné… chce to dělat pořád dokola, on na to pak člověk příjde. Pak fouknu těsto do lednice cca na 30 – 60 minut no a mezitím třeba udělám omáčku a nebo se vyplesknu do křesla a čtu si kuchařku od Marčelly. A pak to těsto rozdělím na 3 díly a nechávám ho projít strojkem… na největší rozchod válců to projde několikkrát a po každém průchodu překládám… a pak už jen ztenčuju. Pláty potřebné tloušťky trochu vysuším a pak je nechám projít nádstavcem na fetičíny a ty pak věším na takové udělátko a nechám proschnout a jsou ready na vaření.
    Papardele krájím nožem (plát sroluju a nakrájím), plněné těstoviny dělám tak, že na plát dělám kupky náplně, pak přeložím a vykrajuju… je to fakt zábava a stojí to za to.
    Důležité jsou dobré suroviny (žádné šizení) a dobré zpracování těsta, ať se uvolní lepek.
    Pasta basta.

  7. Prosím můžete mi říct jak se zachází s nástavcem ATLAS 150 Marcato Strojek na těstoviny s nástavcem na špagety. děkuji

  8. S výrobou domácích těstovin již nemalou chvíli zápasím – za tuto dobu jsem již zvládl výrobu nudlí, plněných raviol, a v poslední řadě i špaget. Z tohoto důvodu si dovoluji dát odkaz sem, kde jsem své poznatky popsal a postupně je aktualizuji: http://forum.omlazko.cz/viewtopic.php?…

  9. Já si teď koupila taky strojek na nudle a široké nudle,první nevtahoval úzké nudle ale mám teď nový nástavec,takže v pohodě.Ale problém je,že při posledním rozválení na nejtenší těsto mi strojek vtahuje těsto nahoru dozadu mezi válečky,kde nemá co dělat-nemohl by mi někdo poradit? Máte podobnou zkušenost? Je to mlýnkem nebo těstem?Děkuji briliana@seznam.cz

  10. A nemáte někdo zkušenost se strojkem, který je jako příslušenství k robotu Kenwood Chef?

  11. Koupila jsem si strojek na nudle Atlas s motorkem jako komplet s dodávaným nástavcem na tagliatelle a nudle do polévky.
    Jsem moc spokojená … dříve jsem válela těsto ručně, krájela, sušila …
    Na motorek nedám dopoustit, za chvíli mám hotovo. Za bratru 2 699,– suverénně nejlepší cena za značku Marcato :-) – Domácí potřeby Kudrnáč – e obchod. Bez motorku cena cca 1400,–. Marcato je tradiční italský výrobce, kvalitní značka, konkurence firmy Ballerini, která vyrábí Imperii, jedná se o stejnou kvalitu :-).

  12. Já mám strojek na těstoviny tuším z TV Products :) A zatím po asi 10 dávkách těstovin v pohodě. Kamarád má ten z Lidlu a po dvou použitích se mu zadřel mechanizmus. Stačilo však pár kapek olivového oleje do převodů a strojek funguje od té doby bez problémů.

  13. Dostala jsem od Ježíška strojek na těstoviny – Orion Ginotti, který si i „sám“ udělá těsto – ingredience se tam nasypou a točí se kličkou. Pak se tam přidá nástavec a mkaróny, vrtulky nebo kolínka lezou ven. Celé je to takové plastové a mám z toho trochu obavy – nemáte s tím někdo zkušenost? Díky

  14. ↪ 13 Barka: Taky by mě zkušenosti s touhle nevzhlednou plastovou krabicí zajímaly. Barka se odpovědi nedočkala, tak bych si tímto dovolil otázku aktualizovat., případně apelovat na Barku, zda už nějaké zkušenosti nabyla :) Něco podobného, ale na elektriku, tady tuším zmiňovlal kdosi v diskuzi o domácích těstovinách. Dík.

  15. ↪ 14 111: Zatím proběhle jen jeden pokus – děla jsem těsto podle receptu na krabici, tj. 400g polohrubé mouky, 3 vejce, 1dcl vody, trochu oleje a sůl. Vše jsem nasypala dostroje a točila klikou – za chvíli se k mému překvapení začalo formovat těsto, které jsem pak ještě dohnětla na vále. Odpočaté jsem ho pak po kouscích dávala do strojku a začaly lézt makaróny – tedy spíš tlustší špagety. Jenže se strašně lepily k sobě, než jsem je stihla odříznout, takže jsem vyměnila nástavec a začala tvořit velká kolínka. U těch se zase po odseknutí slepovaly konce, ale to bylo určitě mou nezkušeností:-) Tvarově to nebylo ideální, ale napoprvé…:-)
    Po uvaření byla kolínka bohužel strašně hutná a těžká, některá uprostřed nedovařená, chuťově jen vzdáleně připomínající čerstvé těstoviny, které znám …Kde byla chyba? Některé recepty uvádějí i hladkou nebo hrubou mouku. Zítra na to jdu znova, tak uvidíme…
    Po proschnutí jsem těstoviny vařila

  16. ↪ 15 Barka: moc řídké těsto, málo mouky, taky se mi to teď stalo, špatně se s tím pak pracuje. Jak to slepování špaget, tak slepování konců kolínek. Když je správné těsto, je to v pohodě. Ty kolínka se vám asi slepily nejen na konci, ale přeneslo se to i do další části kolínek, proto je to nedovařené, musí to být podle mě dutá trubka, aby se to dobře provařilo. Když je dobré těsto, padají krásné kolena:-)

  17. ↪ 16 irresistible: No jo, asi je to o mnoha pokusech, než člověk vychytá ty správné poměry. Kolínka lezla nejprva krásná, slepila se jen na konci, ale když prosychala, tak se slepila celá. A mouku tedy jakou?

  18. Barka: já používám semolinu, případně napůl míchám s polohrubou, nebo semolina plus celozrnná žitná, prostě co je, nejchutnější mi přijdou ze semoliny (ale stojí víc než polohrubá, že jo).
    Kdyby měl někdo dobrý recept na bezlepkové, tak bych byla ráda, díky.
    Dávám na půl kila mouky 5 vajec, ale z posledního dávám jen žloutek a bílek dle potřeby přidám posléze. Vodu, sůl ani olej nedávám. Vodu přidám teda vyjímečně.

  19. Hurá, tak druhý pokus o domácí těstoviny byl o 1000% lepší! Do těsta jsem dala jen minimální množství vody – zkoušela jsem to bez, ale prostě to nedrželo – a lezla krásná kolínka, která se vůbec nelepila! Akorát, když jsme pak zkoušeli makaróny, málem jsme chudák plastový strojek roztavili – těsto bylo na tak malé otvory moc tuhé. Tam to budeme muset ještě vychytat:-) Ale jinak díky všem za rady!

  20. Barka: gratulace:-) Kdybyste někdy nevěděla, co s hromadou vajec, tak výborné těstoviny jsou jen mouka+žloutky a ještě zbyde spousta bílků na makronky:-D Loni vyšlo v edici La Cuccina Italiana vydání jen o těstovinách a to je pastva pro oči, je tam kromě receptů i nějaká historie, druhy těstovin, na jaké jídlo se hodí jaké druhy atd. Dá se to určitě doobjednat.

  21. My máme obyčejný stojek na těstoviny za pár stovek a domácí špagety se s ním dělají perfektně: http://youtu.be/bk_dh4KPUos

  22. Prosím poraďte. Rozhodla jsem se koupit strojek na těstoviny, ale ještě jsem si nevybrala výrobce. Všude čtu chválu na Imperii, ale ty nástavce na ní jsou strašně předražené. Pak jsem našla tenhle strojek i s nástavci Orion Premium Line za 950Kč
    http://www.patro.cz/…6065124.html
    Líbí se mi, ale cena mi zase přijde podezřele nízká…
    Nemáte s ním někdo zkušenosti? Nebo jaké strojky vy používáte? Díky

  23. Já mám tento http://www.tvproducts.cz/…jek-na-nudle a v pohodě. Nevýhoda je jen jeden nástavec na dvě tloušťky nudlí. S Orionem zkušenosti bohužel nemám.

  24. Riskla jsem to a koupila ten Orion. A musím říct, že jsem naprosto nadšená. Je opravdu kvalitně udělaný. Těsto válí jedna radost a i všechny nástavce fungují na jedničku. Všem mohu vřele doporučit. Za tu cenu opravdu hodně muziky!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.