Zpracování masa RSS

Štítky: , ,

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Nemáte někdo nějaký tip na literaturu (i internetovou), která by nějak detailněji pojednávala hlavně o mase? Mám na mysli jaké části masa má hovězí, vepřové atd, tipy na jejich vybírání, zpracování, co se na co hodí a nehodí a tak. Česká anglická nezáleží. Asi bych spoustu informací našla u McGeeho, ale knížka, kterou mi měla máma přivést s Ameriky byla moc těžká a čeká tam na nějakou další návštěvu:-(

  2. Konkrétně nevím, ale možná by stačilo zapátrat po nějaké učebnici pro střední školy (učiliště) a oborově – potravinářství, zpracování masa, uč.obor řezník nebo prodavačka ......prostě něco v tom duchu.

  3. No, pro střední školy je třeba tohle: http://vladahadrava.xf.cz/maso.html, ale to je takové dost laické; pro VŠ tohle: http://www.steinhauser.cz/novinky.php?…
    Jinak z knih, které jsou u nás dostupné, považuju za nejlepší Hygienu a technologii masa od doc. Steinhausera, určitě ji někde v nějaké knihovně najdete.

  4. Zpracování masa v kostce aneb nejen zabijačka

    http://obchod.agroweb.cz/…/product.php?…

  5. Když už jsme u těch odborných učebnic, za asi nejlepší považuji skripta, ze kterých jsem se učila já, tedy Prof. Petr Pipek – Technolgie masa I a II, k dostání budou pravděpodobně v prodejně na VŠCHT

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.