Kvalitni uzenarstvi v Praze RSS

Štítky: , , , , , , , ,

23 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Doporucte nekdo overene, kvalitni uzenarstvi – tim ovsem neminim prodejny zahranicnich delikates.Proste „obycejnou“ masnu kde se prodavaji uzeniny z masa a ne z skrobu,kuze,mou­cek a ja nevim ceho vseho :-(
    Obcas dostane clovek chut opect na si treba spekacek a oni jak na potvoru vsude maji jen strivka plnena sojou,barvivem a ostatky cehosi .

  2. Globus
    jinak opravdu ta speciální lahůdkářství.
    bohužel, třeba řeznictví, kd eslibují pravé jeihočeské špekáčky z masa mě strašně zklamali, konzistence ještě ušla, ale obsah soli stonásobně překračoval moji toleranci

  3. V Praze nevím, ale velmi dobré věci mají v řeznictví a uzenářství U Dolejších v Davli – mají tam i velkou výrobnu a vím, že jejich uzeniny berou i některý masny v Praze.

  4. na tohle téma se chystám nějak systematicky, chtěl bych tomu dát stejné nasazení ne li větší jako u esresso marathonu :)

    k českým řezníkům jsme nikdy neměl dost dobrý vztah, vždycky mě „dělá“ jejich prezentace a styl prodeje, uff + stálý podprahový tuch, že pokud nejsem žena > 40 let, která se s ním dobře zná, nedostanu dobrý „kus“ :)

    taky se docela bavím tím, že chci po prodavačkách kulinární doporučení, že chci uvařit pokrm takový a takový a´t mi něco doporučí. jsem asi bláhovej, že tohle po nich chci ;)

    jinak uplně malýho uzenáře neznám,ale rád bych :) na pár malých snaživců jsem narazil přes http://www.domaci-vyrobky.cz mrkněte se, třeba to budete mít v okolí ;)

  5. 4. Právě v Davli u Dolejších mě prodavačky když jsem potřeboval poradily dobře a ochotně, styl prodeje se mi líbí (hodně čerstvé věci, jsou profláklí a tak mají opravdu velký obrat.)
    Problém je dopravní dostupnost bez auta (my to máme cestou na chatu, takže není problém.) jinak je to na příměstských busech a vlaku.

  6. fajný tip. o Davli se mluví i ve spojitosti s tamní oblíbenou Tavernou. je trestuhodné, žejsem se tam letos ješě nedokodrcal!!! :) vede tam tím směrem super cyklostezka :)

  7. Tak pokud budete v Davli v době kdy má řeznictví otevřeno, určitě to zkoukněte. Prodejna je přímo v centru Davle na té hlavní silnici, která vede z prahy podél řeky, poblíž mostu u Remagenu, nebo jak se ten film jmenoval. A je fakt, na kole se tam dá taky dobře dojet. Dřív jsem jezdil po rovině po levém břehu podle řeky, ale dnes už volím radši kopcovitou trasu po břehu pravém, na té levobřežní je na její šířku provoz poměrně silný. Navíc stejně startuju nebo končím na pravém břehu nahoře nad údolím, takže to někdy nastoupat/sjet musím. Kudy vede ta cyklostezka?

  8. Přesně takové je kousek od Anděla vedle Cheesy. Ve štefánikově, hned vedle křižovatky z kartouzskou. Tramvají na Arbesovo náměstí a kousíček pěšky. Mám dojem, že tam vozej z Davle. Mají tam taky vynikající sejry, olivy, celkem dobrá stáčená vína, malou vinotéku a mimořádně ochotné prodavačstvo.

  9. mám ještě jedno, které mi prozradil kolega @ http://www.matesola.com
    je to kousek od můstku, v jungmannově ulici :) jehněčí, zvěřina, výtečné uzeniny :)

  10. 8. ano, už jsem tu o něm mluvili.
    Stejné je i na Budějovické. Přeochotný personál, který vám často vnutí i to, co vlastně nechcete. Jsou drazí, ale mají výborné uzeniny i sýry.
    Ráda nakupuji ještě u Strossmayerova náměstí, jednak na Kamenické, nad vinotékou, druhak na Dukelských hrdinů.
    pak ještě na Lidické, tam ale hlavně kvůli masu. Uzeniny ani ne.
    Davelské mají i v Ječné, u zastávky tramvaje nebo na Antala Staška.
    Miluju burgundskou šunku. nemyslím tu klasickou, ale ten aspik s koprem, pepřem, prokládáný kousky libové šunky. To bych se utloukla. Znáte? Chutná vám?

  11. Klasicke uzeniny asi Hynek Cibulka, roh Perlovla-Uhelak, pry tam maji nejlepsi prazskou sunku a vzdycky tam jsou fronty…

  12. pokud je rec pouze o uzenarstvi, vyse zmineny cibulka je tutovka…

  13. Tak to rád přispěji. Na Tylově náměstí je masna a vedle uzenářství Moravec. V masně mají slušné maso a občas výborné jehněčí klobásky (neuzené, něco jako vinné, lae nahrubo mleté). Vedlejší uzanářství je dobré, kromě skvělé šunky od kosti tam mají dobré pašiky (doporučují z telecích jater anebo podzimní, které je taková trochu nahrubo mletá) a také výrobky od uzenáře Mazánka, které jsou bezlepkobé. Skoro vždy mají Mazánkovi buřty a vídeňské párky – obé bezlepkové a dobré. Ostatní uzeníny jsou také velmi dobré a vzhledem k tomu, že je tam v podstatě od rána fronta tak vždy čerstvé. Pracoval jsem poblíž pět let a nikdy mě nezklamali. Teď jenom lituji, že jsem svou práci přestěhoval jinak. A propós nevíte nekdo o kvalitní masně a uzeninach v okolí Viktorky Žižkov? Jinak ještě souhlasím s Michelle, Cibulka na Uhelnym trhu je taky moooc dobrej. Buřty si prej děla sám a sou fakt dobry a jeho uzená šunka je supr!

  14. Jéé,Tylák jsem nějak vynechala. Tam si kupuji dalmatskou pancettu a zámeckou klobásu. Je hrozně moc vyuzená, určitě děsně nezdravá, ale hlavně dobrá! A mají výborné houstičky. Telecí paštika je super, potvrzuji. Německé výroby.

  15. Sice za Prahou…ale… Řeznictví a ueznářství ve Škvorci : http://www.skvoreckauzenina.cz/ Směr Úvaly, Újezd n. Č.L. – Brandýs… Rozvážejí ale i různě po Praze…

  16. ty jo děkuji všem za tipy :) čubrním!

  17. Přidávám se sdíky, ne že bych byl takový milec uzenek a podobných divočin, ale když člověk opravdu dostane chuť na něco pořádně nezdravého, tak ať to stojí zato. Díky i za tipy na masny, je to dost peklo něco objevit! A masnomarathonu 3× sláva!!!

  18. Na Tylák jsem slyšela jen samé dobré reference. U nás ve Strašnicích zas máme v pasáži u metra malinké uzenářství, kde mají právě produkty od Dolejších z Davle. Hnedka vedle pak je pekařství Kabát, takže ideální kombinace pro snídani:-)

  19. Cutie: to tedy ano! :-)))
    Blanule: škvorecký lovečák býval nejlepší na světě!!! Ale teď už chutná jinak…

  20. davelské špekáčky kupuji v Ječné, kde je občas mají – jsou dobré, ale opékat nad ohněm se stejně nedají – já nevím, čím to je, jako dítě jsem se po špekáčku na ohni mohla utlouct a teď jsem vždycky jenom zklamaná – takhle mě nutit žít zdravě :-( já bych si je koupila i za čtyřikrát vyšší cenu, kdyby byly nějaké, co se dají opékat, ale nejsou

  21. 20. Nevím, špekáčky nekupuju vůbec, zkuste jejich reklamní párky, ty mi po opečení na ohni chutnaly, ale je fakt, že mě chutná leccos.

  22. 20. Nevím, špekáčky nekupuju vůbec, zkuste jejich reklamní párky, ty mi po opečení na ohni chutnaly, ale je fakt, že mě chutná leccos.

  23. caty 20: dobré špekáčky k opečení nad ohněm mají v Globusu

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.