Recept na Tzatziki

Příliš vodnaté, málo ochucené, kyselé, jalové, řídké nebo téměř bez okurky, kopru a máty. Tak přesně takové a jim podobné varianty tzatziki (ano, opravdu se to nepíše tzatziky ani caciky) dnes pošleme do kulinářských pekel horoucích. Chce to jen trošku uvažovat a použít správné suroviny…

Recept na Tzatziki

Už jsem vám napsal jaké tzatziki nemám rád, takže vám můžu popsat i jaké zbožňuju. Především v nich musí lžička stát :) Ano správné tzatziki musí být husté&hutné, bez přebytečné vody. Další věcí je správné ochucení – z kobinace okurka, jogurt, kopr (nebo máta), pepř, sůl a kvalitné olivový olej se dá vykouzlit opravdu esence božské chuti. A nakonec přijde čerstvost – nic mi tak nezkazí náladu jako staré a nakyslé tzatziki.Co bude pro přípravu našeho vysněného tzatziki potřebovat?
  • řecký jogurt (k dostání zde) – pokud chcete dělat kompromisy můžete použít kvalitní jogurt, který necháte pořádně vykapat přes plátýnko nebo utěrku (stejně ale zůstane rozdíl v chuti!)
  • okurka (naštěstí stačí stará dobrá EUnijní ogurek ;)
  • kopr (čerstvý nebo vymačkaný konzervovaný)
  • čerstvá máta (není podmínkou)
  • česnek
  • citron
  • chutný olivový olej
  • pepř, sůl

Sami vidíte, že to skoro nic není. Opravdu doporučuji zkusit to s opravdickým řeckým jogurtem – je to jediná surovina, se kterou se budete muset otravovat (byl k dostání v Makru i v Kérfůru[r.i.p.]). Jinak máte všechno ostatní běžně doma. Opravdu opravdově s opravdickým, hm?

Následuje podrobný postup přípavy:
  • oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku
  • mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké okurky vám nakonec zbyde vymačkaná kulička o průměru asi 5–7cm)
  • v misce pořádně smíchejte okurku s jogurtem (mám rád poměr 1 okurka : 1 kelímek)
  • přidejte rozdrcený česnek (2 stroužky / kelímek, nebo dle ctěné vaší imprese)
  • přidejte lžičku konzervovaného kopru nebo obdobné množství čerstvého nasekaného kopru
  • přidejte tak asi 10–15 na jemňulinko nasekaných mátových lístečků
  • přidejte polévkovou lžíci vymačkané citronové šťávy
  • přilejte štědrou dávku kvalitního olivového oleje (dejme tomu tři polévkové lžíce)
  • opepřete drceným pepřem a osolte
  • všechno postupně dokonečna promíchejte
  • před podáváním připravte do misek nebo talířků (a vychlaďte v ledničce) s olivou nebo snítkou kopru
  • k tomu jakýkoliv bílý chleba

Abych v krátkosti shrnul hlavní finty: řecký jogurt, vymačkat okurku, hodně okurky v poměru k jogurtu, kopr&máta a nešetřit olivovým olejem.

Určitě máte své oblíbené varianty nebo vlastní podpultové triky a tipy, tak šup-šup sem s nimi do komentářů, ať se taky jednou poučim ,)

Reklama

Komentáře

z bezne dostupnych joghurtu se da na ceciky uspesne pouzit „selky jogurt“ a ja valim do obchodu pro ingredience neb jsem si udelal chute :)

jj a pak jeste hollandia, ta je na tyhle ucely taky dobra. jakykoliv poctivy jogurt bez suseneho mleka a agaru se v podstate da pouzit.

no jeje, právě proto mě ničí takové ty zjednodušené recepty, které sice mají vypsáno přesné množství a „jakýstakýs“ postup, ale chybí mu to hlavní – hlavní myšlenka receptu, proč co a jak použít…

Krome peceni, kde se jedna o pomerne „presnou“ chemii, varim zasadne hlavou, bez receptu a ingredience pridavam „od oka“. Kdyz se me nekdo pta na recept… vetsinou nejsem schopen jasne definovat konretni mnozstvi..

Predstava, ze k uvareni „dokonaleho“ jidla staci dobry recept je jeden z nejvetsich omylu… Zlate prislovi.. „Komu neni z hury dano, tomu neni pomoci“.. plati v gastronimii stejne, jako kdekoli jinde.

Ještě okurek po nastrouhání trochu posolím a nechám ležet, pak té vody víc vymačkám. A když jsou tzatziki moc vodové i tak, dávám někdy trochu tvarohu (netučného) popř. tam šupnu Lučinu.
Recept na tzatziki je hrozně lokální. Naposledy jsem byla v ňecku letos na jaře – na pevnině poblíž Soluně – a tam v tzatzikách měli i trochu nadrcené fety. Bylo to super!

Já doporučuji okurek po nastrouhání posolit, poté řádně vymačkat v utěrce dost silou, takže zústane skoro suchý, a pak je to pohoda.

Já vím, že ty čské jogurty jsou fajn ale opravdu to není ono. Navíc, když se zahustí třeba i přes tu uterku tak se nevím proč děsně okyselí a chuťově trošku zamlží.

Jsem prostě členem lobby výrobců řeckého jogurtu :)

Loni jsme si v recku pravidelne delali tzatziki z mistnich surovin. Byli super. Jen jsme byli rozcarovani, ze ty super recky jogurty jsou zahusteny pridanou zelatinou.

Hm, pěkný důkaz toho, že určitá devalvace kvality a přizpůsobování se tupému konzumerovi je globální jev…

Jak je na tom jogurt z Olympia Gastro nevim, ale zjistím! A jeslti tam najdu jen ždibíček agaru, tak dostanou na prtel!!!

,)

A tak teď jsem taky skončil bez řeckého jogurtu zato s chutí na tzatziki :)

Bezva finta pro zahuštění: stačí udělat několik dírek do víčka a obrátit jogurt vzhůru nohama do misky tak aby to hezky mělo kam odkapat. Do dna taky jednu dírku prosim :)

Rád bych Vám pane cuketko sdělil, že tzatziky vyrobené přesně podle Vašeho receptu (vyjma máty) prohlásila má manželka (odborník na tento pokrm – dává si ho všude kde je k mání) za nejlepší co kdy jedla (včetně mnoha taveren v ňecku jak na ostrovech tak pevnině).

Přísahám, že smetanový Tesco jogurt 400 ml 10% tuku po odkapání přes noc mi z českých náhražek chutná nejvíc. Ale kopr ne. Kolikrát jsem mohla jíst v ňecku tzatziky – tak 50x určitě a vždycky byly úžasné a obyčejné, bez máty i kopru. Taky jsem zjistila, že ňekové tam přidávají ocet. Ale citron je určitě zdravější.

Čistému tzatziki bez kpru&máty se nabárním, jsem tzv. sto námořních mil od ramatizace této věci :)

Důležité je si to vyzkoušet a udělat si ten svůj nej nej nej recept, který je teprve možno vepsat tužkou do sešitku s rodinnými recepty.

Jogurtům s 10% tuku dávám rozhodně zelenou :)

kdyz cesky, tak jedine chocensky jogurt nebo hollandia-ty jsou na to nejlepsi;-)

jj to jsou dobré značky! druhým faktrem je pro mne obsah tuku. zjistil jsem, že pod 10% tuku to do tzatziki nemá cenu :)

Ja delam takove „cechackovske“ tzatziki z kysane smetany + okurky, cesnek, sul a kopr, a moc mi chutnaji. Vas recept vyzkousim a mockrat dekuju za trik s dirkami do vicka jogurtu :)

Prosím Vás, kopr do řeckých tzatziki NIKDY!!! Občas se na severu řecka najde oblast, kde se kopr přidává, nicméně 95% je bez kopru….

Děláme to trošičku jinak ale je to Mocky dobréé!!! Všem doporučuji :))*

Co se tyce kopru v tzatziki, neni to zadne zverstvo. Hlavni je trocha fantazie, nemusi to byt jako pres kopirak. Muze se dat i petrzelka, kdyz je sezona, tak pazitka a kdo ma rad ostrejsi, muze nadrobno nakrajet chilli papricku :-)

posledně jsem neměla po ruce jogurt, tak jsem použila pochoutkovou kysanou smetanu od Olmy (zelený kelímek) a sklidilo to pochvalu :-)

Ja jsem taky byla nekolikrat v Recku a kopr jsem v tzatziki nikdy nemela, ale proti gustu, zadny disputat…

Já používám 10% řecký jogurt Kolios. Je k dostání v 200g i v jednokilovém balení.

Ech, kudy chodím, tudy sténám – v restauracích i při hovorech s lidem. Proto už konečně a naposledy pěkně prosím: TO tzatziki je JEDNO tzatziki, nejsou to TA tzatziky. Neexistuje JEDEN tzatzik ani JEDNA tzatzika ani JEDNO tzatziko. Tzatziki se neskloňuje, tudíž jsou špatně všechny pády – „tzatziků“, „tzatzikům“, „tzatziky“, „tzatzikách“ („nebo "tzatzicích“?), „tzatzikami“. To by mohlo – alespoň těm bystřejším – napovědět i měkké i na konci; Fellini nenatočil Amarcord v Riminách, ale v Rimini, zimní OH nebudou v Sočích, ale v Soči atp. Takže – pro 6.a: „tzatziki JE moc vodové“, pro 12. Katka: tzatziki z místních surovin BYLO super, pro 17. Romanu: tzatziki v ňecku BYLO 50× úžasné a obyčejné, pro 21. Serendipty: „čecháčkovské“ tzatziki CHUTNÁ, pro 22. Miguel: kopr do ňECKÉHO tzatziki nikdy.

Přidávám špetičku papriky, když dávám vychladit, poleju povrch tzatziky ještě olivovým olejem.Dělám to i u rajty.Mňam.:))))

Ach Bože, až te´d jsem si všimla hrubky ve svém komentáři.
Takže tzatziki, nikoliv tzatziky, pochopitelně! Nezávisle na komentáři č.31. Četla jsem te s číslem 33. a viděla ten svůj…
Paní učitelko stydím se, už si sedám na hanbu a opisuju slovíčko tzatziky stokrát!
Ohledně kopru…mám dobrého kamráda, ňeka, pochází z ostrova Syfnos ( žije a pracuje v Anglii) a pokud vím, tak kopr zásadně ano. A že Stamatis vařit umí!!! Liší se to kraj od kraje, ostrov od ostrova.
ňíkat na cokoliv nikdy je krátkozraké. I ten Bond to tak má…never say never…:-))))

Moje svata dobroto.. to je nasup. V sobotu jsme nakoupili u olympskych bohu as pul kila jogurtu a u sikmovocek matu, kopr. (zbytek nase skromna asi 30m kuchynka uz obsahovala…), vyhrnuli si rukavy a spustili zastery… No co Vam budu povidat, furt mam hlavu v lednicce, lzicka se ne a ne zastavit, jednou v misce, jednou v hlave, porad dokola… :)

Mňam

ovšem konzervovaným koprem se tzatziki pokazí,čerstvý nebo zamražený,jen můj názor

Tak už si pochutnávám i já a těšim se až přijde žena domů.Doufám že mě taky pochválí.Prve jsem měl v plánu dělat restované krevety a měl jsem za to že ,budou tak nějak dominantní na stole ale po udělání této řecké pochoutky mám obavu že krevetky zmizí v ústraní a tzatziki to jasně převezmou.Super recept-konečně vím jak na to moc moc moc díky .-)

Jen si dovolím malou poznámku, v pravých řeckých (především cyperských) tzatzikách není ani stopa po kopru, krom špetky máty se tam také přidává meduňka a petruška (petržel). Pro zajímavost vám se přidám jeden námět na salát :) Je osvěžující a umí zahnat spoustu neduhů…Najemno nesekaná petruška, trocha máty a meduňky, jedna menší šalotka (také na velmi jemno),medvědí česnek, najemno nakrájemná cherry rajčata. To vše se dobře promíchá, zakápne limetkovou šťavou a oliv. olejem, a nakonec se přidá hrstka kuskusu. Snad se Vám povede a bude chutnat. Dobrou chuť a hezký den ;)

Za prvé musím tzaziki podle vašeho receptu pochválit, jsou opravdu dobré. I když je pravda že v Řecku jsem nikdy nebyl a tak nemůžu srovnávat. A za druhé si dovolím přidat taky malý tip: když strouháte okurku, dejte do misky na dno malý talířek dnem vzhůru. Většina vody z okurky zůstane pod ním ;)

Ahoj, tzaziky dělám smíchání tučného tvarohu(co nejpevnější konzistence) a zakysané smetany.Nejlepší je nechat odležet olivový olej s koprem, česnekem, postrouhanou a vymačkanou okurkou a solí tak půl hodinky. Olivový olej uvolní vůni a chutě. Tohle pak přidám do smíchané směsi tvarohu a zakysané smetany.Šup s tím do ledničky a pak .....Hmmm..

Byla jsem týden na Rhodosu a na tzatziki jsem narazila zásadně s koprem. Nejspíš to bude jako s tradičními českými jídly, svíčkovou taky dělá každý trochu jinak.

A přidávám se ke komentáři 31 zvednutím transparentu s nápisem TO tzatziki !!! Prosím !!!

Phoebe:

super, děkuju za info, ale vidíte sama, alespoň se tu u toho můžeme pěkně mydlit a handrkovat se ;))

(a já myslel že od vzoru cecíky. TO cecíky? né TY cecíky samozřejmě :) …džouk)

Ahoj. Chci se zeptat – je správný postup, když okurku rozkrojím podélně na dvě části a lžičkou z ní vydlabu dužinu? Měl jsem ten pocit, že semínka do tzatziků nepatří a také se tím zbavím většiny přebytečné vody, která v okurkách je. Už jsem to takhle párkrát dělal. Nicméně v neděli dělám grilovačku, a tam opět tzatziky nesmí chybět, a chci to udělat správně, respektive nevím, jestli jsem to do teď správně dělal :o)) Děkuji za odpověď/radu. Mějte se krááásně

Asi to tak může být, ale já normálně okurku nastrouhám na nejjemnější nudličky, nechám pořádně odkapat – vyždímám opakovaně. Pokud je to okurka hadovka -salátovka, není myslím nutné zrníčka odstraňovat. Pokud použijete polní okurku – tak asi ano, zrníčka jsou velká a „rušila by“

45, 46: Jak říká Pivli. Je nutno vzít na vědomí druh a kvalitu (stáří) okurky. Při loupání je záhodno trochu jemné kůry ponechat (baj voko tak asi 5%), prý to napomáhá stravitelnosti okurky a zabraňuje pozdějšímu říhání.
Odkapanou / vymačkanou vodu z okurky nevyhazovat. Buď vypít a nebo si s ní alespoň opláchnout tvář.

47. jak říká pan 1R:
vypít, na tvář a za krk přijde pár šlupek z okurky, na oči pak obě „prdelky“. :-)))
Okurku loupu škrabkou na střídačku, takže je proužkatá. Část slupky jde do jídla, část na kosmetické a relaxační účely.

nene!!!!

oloupat, obložit se plátky okurkové šlupky, pak se opláchnotu okurkovou vodičkou, šlupyk i vodu z oplachu zachytit, vodičku vypít, šlupky pokousat ;))

tak nějak by to mohlo být idální :)

Super dobrota a tzatziky se mi tentokrát vážně podařilo – olizovala jsem se až za ušima.

Pro 31,VLČEK-rozebíráte jestli tzatziky, nebo tzaziki,to tzaziki, nebo ta tzaziki-jsme Češi tak na omyl z cizího jazyka snad máme právo ,mně spíš přijde horší že někdo napíše okurek místo okurka. Jsem ze severních Čech,ale nikdy bych nenapsala vokurka i když tak samozřejmě mluvím.

Já jsem z Moravy takže do caciků zásadně oharky a kopr :-)

zitra jdu koupit pul kila vokurku, pul kila oharku, kopr vynecham, ale soupnu tam palici cesneku :)

Ahoj. Ještě k českým variantám jogurtu. Choceňský smetanový z Kunína se mi jeví asi nejlepší, pak sahám v regálu po tom českém ve skle a zakysaná smetana taky ujde. Tzatziki, když je v něm dost česneku a olivového oleje, miluju jako přílohu k masu na sto způsobů, nemá to chybu! :o)

Mám poznámku k tej uhorke. Môj otec, za blahých čias vyrábal uhorkový šalát tak, že najprv nastrúhal uhorku, potom ju posolil, aby pustila šťavu (…soľ napomohla, aby sa spolu so šťavou vylúčili ťažko stráviteľné triesloviny…) a potom ju ručne vyžmýkal. Možno sa tu dá zvoliť tiež ten postup, alebo je to hlúposť?

Tzatziky (a mango) recept OK, paní Hanka sympatická, grafika nic moc.
Já taky okurku mírně ždímám, vodu ale nevyhazuji – piji!

58. : Tak tak, okurku neprosoluji, nechám na jemném sítku po vyždímání okapat a voda se pak vypije. Žádné těžko stravitelné třísloviny, ale lahodná, osvěžující a zdravá šťáva. Jo a šlupku za krk a na čelo a oči. A je to i s kosmetickým ošetřením. :-)))

…se opakuju, už jsem to tu psala. Skleróza. Sorry za stejný (podobný) komentář.

Tak právě jím své vlastnoručně první skvělé tzatziki..a dala jsem do toho i nivu a nemůžu se nabažit, děkuji všem přispívajícím za úžasnou inspiraci

Silně ovlivněna víkendovou návštěvou v taverně Olympos jsem včera doma zkoušela tzatziki podle tohoto receptu z jogurtu Kolios …a musím říct, že skoro lepší než v taverně za 95Kč:) PS: kopr tam patří!!!!:)

Leptokarya (podolympská oblast) taky bez kopru i máty:). Můžete si tady udělat mapu koprových a bezkoprových oblastí… vyzkouším recept jakmile seženu slušnější jogurt, vypadá ale nadějně!

Hlavně na to nepoužívejte jogurt od Madety. Je to pak kyselý jako prasopes :)

namiesto jogurtu pouzivame aj dobru kyslu smotanu…mnam mnam :-)

Zdravím všechny, naše jogurty se na přípravu Tzatziki vůbec nehodí, jestli můžete sežeňte si na to opravdu řecký jogurt.
Jedla jsem už tady kde co pod tímto názvem, ale to co uvádí pisatel je zaručeně skvěle udělaný!!!! Opravdu jen takto upřipravené je originální.

Vas recept je perfektni. Jen jsem tam z dietnich duvodu nedala tolik oleje a myslim, ze to nevadilo. Byli jsme s manzelem moc prekvapeni, ze se Tzatziki povedlo na prvni pokus uplne SKVELE! Byli jsme parkrat v jedne nasi oblibene drahe restauraci, kde Tzatziki delaji skvele a nejlip…a musim rict, ze se to az prekvapive podobalo. Takze diky za recept a moc Vas chvalim. ZB

Objevila jsem v Lidlu Jogurt bílý smetanový 10% od Pilosu (není český, je polský), ale je krásně hustý (na obalu řecké motivy), není kyselý a ač mám Kunínský ráda a i z Tesca 10% jde, tenhle je fakt bezva. Tzatziki z něj jedna báseň.

ahoj jen sem chtěl napsat že jednou sem měl někde u stánku v Práglu tzatziki od cizince a krásně decentně vonělo po zázvoru, ale v chuti to ani cítit nebylo …

Dnes:
Globus Zličín
Kolios Today 10% 1kg ..... 129,–
Farm. Němcovy 3,5% 1kg ..... 59,90
(Holandia mi poslední dobou přestala chutnat.)
Bohemilk ala Řecký 10% .....

Tesco Zličín
Elinas 10% 150g ..... 9,80
Choceňský MAX 10% 380g ..... 16,50

Zkusili jsme řecký jogurt z Billy (cca 15 Kč) a byl taky docela OK

Včera jsem bez problémů koupila řecký jogurt v Bille.
Tzatziki z něho byly výborný. Kopr tam patří, já nedávám mátu.

Pokud opravdu neseženete řecký jogurt (chápu, že mimo Prahu to může být problém), pak s Hollandií mám vyzkoušený trik na odstranění vody. Plný kelímek zvenku důkladně umýt, ostrým nožem udělat do kelímku dva řezy odshora dolů, postavit do misky v lednici – a druhý den je v kelímku hustý jogurt a v misce voda. Bez otravování se s plátýnkem apod.

Z Řecka jsem si dovezl koření na tzatziki, teď ale nevím jestli to nahradí sůl, pepř, kopr, mátu a česnek :-) Na obalu je vše psané řeckou alfabetou :-) No zítra vyzkouším. Díky za recetp ;-)

73: To koreni jsem videl i u nas v CR (Vitana). Imho je to ale naprosta zbytecnost…

Z českých jogurtů je opravdu nejlepší MAX, myslím že je z Chocně. Je to smetanový jogurt s 10% tuku (překapat). Pokud seženete řecký hustý (myslím že výborný je ten Kolios Today), pak samozřejmě nejlepší volba (hlavně se to nemusí nechávat překapat), je to prostě o chlup lepší. Přidávám jen kopr, řádně utřený česnek na pěnu (s tím opatrně) , vymačkanou okurku a sůl a je to přesný. Určitě to ale ještě zkusím i s mátou a citronem. To nemusí být vůbec zlé.

ja ted z ceskych presedlala na tenhle http://ona.idnes.cz/…el-/foto.asp?… )zrovna vcera jsme to psala nekam k diskuzi pod oblibenym jogurtem:-) zda se mi jeste hustsi nez chocensky,ale od te doby, co jsme ho objevila zaroven s nim chocensky nekupuju, tak mozna se pletu, kazdopadne fakt hustej a ve skvelym baleni.

kopr tam nemá co dělat to tam dávají jen němci takže tenhle recept není podle řeckého způsobu

Zmiešal som tvaroh z domácej kravy so smotanou z tej istej kravy a jogurt SABI 9%. Celková tuková hodnota?… asi nie veľmi zdravá… ale zožerem.

Tyjo… nejen, že mě zaujal recept, ale hlavně mě to čtení opravdu bavilo:) super slovní obraty.

Tak vyzkouším bez kopru, protože nevim jeslti mi kopr jede natolik aby mi tu chuť nezkazil:) A z Hollandie:)

Na Kypru bez kopru, ale s mátou a petrželkou. A okurku nestrouhají, ale nadroboučko krájí, prý aby si udržela šťávu

Ten recept zní dobře a od pána, který říká, že manželka je znalec tzatziki a lepší prý nejedela, je to dobrá reklama, protože to mě hodně přesvědčilo je dnes udělat ;)
Spíš by mě zajímala ta máta v nich? Jakou chuť tak dodává, nebo proč zrovna máta? Ale je to lákavé, jen mě to vážně zajímá.
Díky

Tak už jsem vyzkoušela…a super. Pořád, dokud jsem dělávala klasický recept, tak jsem si říkala, že mi tam chybí něco…mmm na zjemnění chuti, či taková ta tečka prostě…a už jsem přišla na to, že to byl ten olivový olej. Máta taky vynikající chuť, ale ten olej udělá moc.
Díky za recepet:)

Dnes jsem našla tuto stránku a recept vyzkoušela. Měla jsem jednou tzatziki z Globusu, když měli na něj akci, tak mám alespoň představu, jak to chutná :) Recept je super, dělala jsem to ale z jogurtu Hollandia (500g), podle chuti jsem přidala ještě víc česneku, trošku citronové šťávy, nedávala jsem mátu a místo salátové okurky jsem tam vrzla polní (prostě jsem koukala na cenu). Vylezlo z toho jakože fakt tzatziki =D akorát chce to hodně ždímat okurku a opravdu nechat překapat jogurt, v kelímku vypadalo, že tam voda není a v misce se jí objevilo hafo… Takže asi tak :) dnes mám večeři a zítra přílohu ke grilovanému masíčku :)

v Globusu kromě kilového, začali prodávat řecký jogurt i v „lidském balení“ 150 g a na tzaziki je výborný – sice vyráběný v Německu, ale velmi chutný – ELINAS.

já musím souhlasit s názory, že KOPR do něj nepatří dle Řeckého receptu. Seznámil jsem se na Lefkádě s lidima co mají Gyros respaurant a ona mi dávala recept a ani citron a máta tam nejsou. Ba naopak mi řekla, že tam dávají trochu octa! a hlavně hooodně česneku.

ale samozřejmě dělejte si to jak chcete a hlavně ať vám to chutná!

↪ 86 CPL: Elinas je vynikající (ten bez příchuti), mají ho i v Bille a není nijak předražený.

Měli jsme nedávno od toho německého výrobce přímo tzatziki jogurt (0,5 kg kelímek) a byl moc dobrý, dneska jsem dělala z bio Hollandie, s koprem a bez máty, ale nějak se mi tam tantokrát nezdál ten česnek, měla jsem bohužel jen čínský a dala 2 stroužky a zdálo se mi to nějak štiplavé.. Ale i tak to bylo moc dobrý a snědla jsem celou misku :)

Komentáře jsou uzavřeny.