Nova: Babicovy dobroty RSS

Štítky: , , , , ,

180 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím, právě jsem viděl upoutávku na nový pořad o vaření na TV Nova – Babicovy dobroty (podle jména šéfkuchaře). Tak co myslíte, bude to průser, průměr nebo se to povede?

    Začínáme 11. října, 17.50h

    http://www.nova.cz/tvnova/?…

  2. já jsem optimista, takže tipuju PRŮSER ;)

  3. jestli porad bude takovy, jako upoutavka, tipuju stejne jako MR. Zucchini :)
    ale protoze se v te dobe zrovna budu nachazet na uzemi CR, pokusim se to neprosvihnout :)

  4. Dnes jsem strávil den doma a viděl jsem jakousi Kuchařskou pohotovost a dostal jsem jen mizernou náladu – Kluci v akci jsou ten průměr – jasná inspirace u Oliverů, ale dá se na to dívat. Pohotovost je o jednom jídle a dezertu, je to nesmyslně natažené, chybí jakákoli dynamika a trocha toho efektu, na který je člověk tak nějak zvyklý. Možná to maminám na mateřské vyhovuje, ale já se nudil. Babica vypadá jako dřevo (neposuzuji jeho schopnosti v kuchyni)… ale dramaturgie se bojím ještě mnohem víc. Ještěže máme Youtube.com :-D

  5. KuchER jsem videla jednou, stacilo, plytvani penez poplatniku :( Kluci v akci to se jeste da. Jednoznacne vede Pod poklickou je… :D

  6. Tento „pořad“ lze v amatérské verzi vidět i v archivu STREAM.CZ.Babica je docela vpohodě a občas i vtipný.Základem jeho stylu je myslím to, že se s ničím velice nes..e :)

  7. Viděla jsem upoutávku, tak jsem docela zvědavá..

  8. No jasně, zvědavost stejně vyhraje :) Jinak přidávám se k chvále pořadu Pod pokličkou – člověk se něco dozví, ilustrace mě moc baví a část se skalpelem je boží :-D

  9. Docela mě mrzí, že první díl neuvidím, protože jdu v sobotu na svatbu. O to víc, že na svatbě bude kralovat tradiční menu: předkrm – šunková rolka, polévka – vývar s játr.knedlíčky, hlavní chod – svíčková omachel. To je taková NUDA!!!

    Asi by to bylo na otevření nového tématu (ale jsem na to líná) – pokud už jste byli na nějaké svatbě, ať už vlastní či cizí, co jste měli k obědu?

  10. 8. Mě z pod pokličkou nejvíc bavěj pračlověci a Mbuta (-: Naopak velmi mě nebaví odborníci na výživu (někteří) a většina celebrit.

    9. Svateb jsem absolvoval v životě tak 30, svatebních hostin tak
    10. Z polévek bohužel pro mě (nejím játra ani jiné vnitřnosti) drtivě vede vývar s játrovými knedlíčky, u hlavních jídel už situace není tak jasná, ale asi nějčastější byl „přírodní“ kuřecí řízek v různejch mutacích (čistej, se sýrem, sýr a broskev, atd.) s hranolkama nebo americkejma bramborama.

  11. Jestli jsou ta manželství fádní jako svatební menu, nevím jak je možné, že kolem nás řádí exploze … populančí exploze… kopulační exploze* …

    • nehodící se v duch škrtni.
  12. 11. Tak tohle co jsem popisoval bylo většinou na hostině, kde byla spíš jen rodina a kde se očekávala tradičnost a muselo se myslet na to, že všichni budou mít stejné jídlo a tím pádem ho bylo nutno vymyslet tak, aby bylo pokud možno přijatelné pro věechny. „Rauty“ na pozdějších oslavách s kamarády už byly podstatně nápaditější (-:

  13. Mandarinka:

    nebuďte líná a to nové vlákno si založte :) 1) je to super téma 2) potom se to tu zbytečně mixuje :)

  14. Náhodou,si myslím,.že pořad Babicovy dobroty je super.Už mi leze na nervy poslouchat samy žvásty,jak papají různé celebrity a pod.Našinec se chce pořádně najíst a tak nastupuje pan Babica s většinou jednoduchými recepty a dobrými radami.I když hodně cestoval a vařil i slavným lidem,je skromný, jako každý,kdo něco umí. Kritika pochází většinou od těch,co vařečku po celý týden nezavadili.

    (přeposláno od Pokorna)

  15. Vcera jsem se na ten porad divala. Ten porad sam o sobe je takovy podprumerny, hodne ve stylu Varecky. Ale velmi me tesi ze je vysilan na jednom z nejpopularnejsich kanalu, o vikendu a ve velmi priznivy cas. Je sance ze se na nej diva hodne lidi a tim padem to ma take vliv na jejich stravovaci „zlo“zvyky. Babica v poradu vari s dostupnych surovin, srozumitelne vse vysvetluje a doufam ze na spoluobcane zapusobi priznive alespon ve smeru nebat se novych veci ale urcite by se ten porad mohl udelat lepe.

  16. Mě se to náhodou docela líbí. Neříkám, že bych nikdy neviděl nic lepšího, ale prostě pan Babica a jeho styl mi přijde zajimavý :-).

  17. Tak už jsem to viděl! No… pan Babice mě charismatem zrovna nesejmul, jeho vyjadřovací schopnosti nejsou na vlastní pořad ;) Dělal lososa v lineckém těstu… nevypadalo to tak špatně, tak jsem trošku pookřál potom, co jsem četl jak sebevědomě vrhnul do guláša mouku. Tu tam prostě nesnesu.

  18. Neříkám, že je nutné neustále zkoušet učit lidi high cuisine, ale snaha o povýšení „ženské povinosti“ na „lidskou zábavu/umění“ by měla být přítomna v každém kuchtíkovi, co ho v médiích ukazují. Podívejte na Gordona (no dobrá, takového těžko najdeme) – ten vaří pokud možno jednoduše, z obyčejného masa i dalších surovin, ale má to grády, má to nápad a lidi opravdu poznají jaké to může být. Že nemusí být vždy jen řízek, hnědka, plněný knedlíky nebo ptáček. Fantazie!

  19. Pan Babice je vůl a amatér. Vaří jak ta pani, co má na internetu tyvideo recepty. Nevim, jak se taková rychlokvaška mohla dostat do televize se samostatným pořadem, ale u TV Nova je asi zbytečné na tom hledat nějakou logiku. Jeho recpty posrádají nápad a provedení je často mizerné. Zlatý kluci v akci!

  20. Viděla jsem jen první díl, Babicův styl mi přišel relativně záživný (ale já jsem netknutá vychvalovanými zahraničními pořady, takže nemám to srovnání). Obsah byl ale takový spíš pro začátečníky bez vlastní fantazie.

  21. Něco tak strašného jsem už dlouho nezažil!!! Hošíci v akci jsou sice nic moc, ale člověk se na to může alespoň dívat od začátku do konce. Mají trochu vtipu a očividně umí vařit. Zato pan B. je až odpudivej (znám pár madames z mého okolí a ty jak ho vidí, hned přepínaj bednu). Vůbec nechápu jak někoho tak moc nevýrazného může produkční obsadit, vaření je strašné, prostředí také. Osobně miluju Dvě dámy při těle, Loyda Alkoholika na cestách a pak na RTL nebo někde v německu Oskar Lafers, když vaří s několika jinými špičkovými kuchaři a publikem. To má nápad, šťávu, je sranda a všichni se u toho moc baví.

  22. Dvě dámy při těle jsou (vlastně byly, bohužel) naprosto úžasné!!!
    Z pana Babici(e), ač jej osobně neznám – mám husí kůži jen z upoutávek. Nejdřív jsem se zaradovala (když jsem četla program), že bude konečně nový pořad o vaření. Hm, ale tohle tedy nee.

  23. Pan Babice me nesmirne fascinuje. Tim, jak skoro po celou dobu poradu mlci, pak rekne neco naprosto nezazivnyho pod vousy, vtip zadny… Ale kazdou sobotu na to musim koukat, protoze me to desne pritahuje… asi mam sadomasochisticky sklony :)

  24. K panu Gastronautovi: Floyd je jasne nejlepsi, jednak vari napadite, z mistnich surovin a vzdycky u toho popiji! Jednou varil i v Praze, na Staromáku! Dve damy pri tele sou taky fajn, moc se s tim varenim nemazou, stejne jako Floyd.

  25. no mě se ten pořad docela líbí v TV ho nestíham, tak ho sleduju na archiv.nova.cz, kde sou i starší díly

  26. Nejsem si jistá, jestli na recepty typu „lečo s opečeným párkem“, je třeba mít kulinářský pořad ;-)

  27. Nad tím lamentuju pořád – proč nenaučit lidi ze zeleniny udělat něco jinýho než lečo, který stejně každej umí a kdo ne, tak ho upachtí podle kuchařky Jiřky Bohdalové? Na Paprika TV už se to taky naučili, tak proč bysme to nemohli umět u nás?

  28. Dobrý den,

    nejprve chci zmínit, že do diskusí nepřispívám často, ale diskuse „Nova: Babicovy dobroty“ mě vybudila k napsání příspěvku ihned, jakmile jsem spatřil titulek.
    Nevím, zda-li jste někdo zaznamenal, ale před tím, než byl pořad na Nově poprvé uveden, pan Babica presentoval své „kuchařské pořady“ na internetu na adrese „www.stream.cz“ – dle mě to byly čistě amatérské (není myšleno nekvalitní) záběry. Jakmile byl uveden první díl v TV již jsem na uvedených WWW jeho příspěvky nenašel.
    Podle mého názoru TV verze se s tou na WWW stránkách nedá srovnat. V internetové verzi uváděl zajímavé recepty (kuře tandori, …) a byl více uvolněný a vtipný. Neviděl někdo tato videa?

  29. upozornění: tohle už je druhá kopie :)) musela jsem to dát i sem, tak silně mě Babica zasáhl. přímo do žaludku :))
    zkopírovala jsem svůj příspěvek k Vitello tonnato od mistra Babici sem, protože chci, aby si to přečetlo co nejvíc lidí :kristepane, poprvé a naposledy! co je to za podivného ogara? jak nám může představovat pomalu nejoblíbenější jídlo Italů (jinak původem francouzské) tak ohavným a laickým způsobem? Plácne si na talíř tři plátky masa, ozdobí to salátem jako někde ve čtyřce a mázne si omáčku, protože to asi zbaští hned, bez chlazení??? A vůbec neřekne, že tajemství pokrmu nespočívá jen v omáčce, ale právě v přípravě toho telecího – že se vaří ve speciální lázni z bílého vína, mrkve, řapíkatého celeru a dalších veledůležitých ingrediencí. A když si při přípravě omáčky splete sardelky a sardinky, objevuje se podezření, že jste ho objevili někde u rumu a cigára mezi podobnými individui a nabídli mu, že z něj uděláte hvězdu … :((((((

  30. Tak jsem dnes nechtěně viděla kousek tohoto pořadu. Pan Babica vařil pokrm gado-gado, tedy on si myslel, že vaří gado-gado, ale vařil satay ayam (kuřecí špízy) s arašídovou omáčkou! O Bali mluvil jako kdyby tam jezdil na víkendy, ale jestli tam někdy opravdu jedl, tož to netuším ;-)
    Achjo :-(

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.