Organic box scheme RSS

Štítky: , ,

31 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zajímal by mě jednak názor Unicorna na tuto, v UK prý značně rozšířenou, službu, druhak, zda se někdo nesetkal s podobnou v našich luzích a hájích. Že by to přivítala většina zdejších návštěvníků, samozřejmě na patřičné úrovni, tak nějak nepochybuji…

  2. Ehm a můžete mi to přeložit nebo spíše nějak přiblížit?

  3. taky bych uvítal nějaké detaily. pokud ale vím tak se jedná o systém dodávek bio ovoce a zeleniny, kdy vám domů chodí v pravidelných intervalech zásilka, jejíž obsah dopředupřesně neznáte, obsahuje právě sezonní potraviny, které zemědělec má…

    tenhle systém předplaceného prodeje se tuším i nějak jmenuje, masivně se o používá v US i na non-organic věci :)

    v Česu to tuším ještě nikho netrklo, anebo jo a dělá se to jen pokoutně..

  4. no k tématu mohu dodat jen toto: tato služba je u nás dosti rozšířená – hlavně u Bio zelinářů, pravidelně a se 100% jistotou Vám vždycky dovezou něco co nechcete nebo čeho se chtějí zbavit. Takže ta služba je v podstatě totožná viz. topic .o)

  5. To je zajímavá myšlenka, ale myslím že v ČR poněkud nerealizovatelná…

  6. Mno, právě že o tom taky moc nevím, co jsem v rychlosti našel díky googlu, tak princip popsal pan Cuketka poměrně přesně.

    U nás jezdí jednou týdně paní a vozí ze své farmičky několika rodinám domácí mléko, tvarohy, vajíčka, máslo, v zimě tedy jenom mléko. A je fakt, že dopředu většinou víme, co dostaneme, takže je to něco jiného :-)

    Kdyby něco takového fungovalo i se zeleninou, nic bych nenamítal. Pravda ale je, že by se u nás našla spousta šizuňků, na jiných než osobních vztazích by to nejspíše nefungovalo. Takže zatím zbývá pouze sezónně tržnice s různou kvalitou a původem…

  7. Náhodou jezdí po Praze nějaká ženská, má bio dodávku – nevím jak se ta firmička jmenuje a opravdu zastaví a prodá pouze to co je na voze. Jedná se o bioprodukty. Tomasw má asi na mysli toto. Ta ženská je celkem pohledná .o)

  8. Gastronaut:

    bez přímého kontaktu je nám tohle info prt platné :) díky moc!

    jééé! zrovna vidím jednoho chlápka jak veze v autě víno :)

  9. pan Cé: až tu ženskou uvidím, zablokoju jí cestu a pečlivě si opíšu co měla na té dodávce. mimochodem, je ten chlap pohlednej???

  10. tomasw, 1: Ano, prý je to zde v UK rozšířená služba. Jelikož jsem zahrádkář, nikdy jsem se o to blíže nezajímal.
    Systém popsal přesně pan C.

  11. Gastronaut:

    já jen narážím na to, že plácat takové výkřiky tady do fóra má nulový smysl ;)

  12. pan Cé:

    tak snad je to tady od toho, aby se plácalo ne? už jsem řek, jak tu bábu uvidím, tak dám vědět. Stopro měla na té dodávce webovku, ale asi ne tak dobrou, aby si to jeden zapamatoval

  13. tak, až ji odlovíte, tak to sem plácněte

  14. Já jsem si zrovna jeden box tady v UK objednal.Maj to dovézt příští uterý,tak dám vědět jak to dopadlo…

  15. napiš link, v UK budu za pár dní, tak to taky prubnu

  16. Mirek:

    jé, to je bomba ;) my tady o tom plkáte a vám to přijde domů!! napište prosím, jsem moc zvědaý jak to chodí… ceny, složení, kvalita a tak :)

  17. Jestli tomu správně rozumím, tak něco podobného by měl provozovat http://www.ekostatek.cz (odkaz jsem vzala samozřejmě zde na cuketkovi v sousední diskuzi o dýních), s tím rozdílem, že vám krabici nedovezou domů, ale vyzvednete si ji v té vinotéce.
    „Pokud se nechcete zabývat každotýdenním objednáváním, pak můžete odebírat tzv. krabici – v té je vždy od každého právě sklízeného druhu. Cenu krabice si můžete stanovit sami. Ke krabici samozřejmě můžete přiobjednat i další zboží (např. budou nakládačky a budete si chtít nějaké zavařit, tak si je prostě jenom přiberete ke krabici). Výhoda při odběru krabice je ta, že bude-li něco docházet nebo to bude pouze z předsklizňové probírky a bude toho málo, tak krabice budou plněny přednostně.“

  18. Gastonaut:
    Rozhold jsem se pro http://www.riverford.co.uk/. Těch firem a firmiček je tu spousta…viz http://www.timesonline.co.uk/…e1380105.ece
    Největší giganti jsou asi Abel&Cole spolu s Riverfordem (ten operuje hlavně na jihu).
    Mr C: Moc rád bych otom napsal i nějakou minireportáž sem na Cuketku ale bohužel moc nevěřím svému slohu :).Tak to vrazím nějak zestručněné aspoň do fora…

  19. 18: nikde jsem ale nenašel povídání o tom, že v tom boxu bude co se jim zrovna namane pod ruku, na tvém odkazu totiž mají přesnou specifikaci toho co každý box obsahuje. taky tu nevidím, že ty objednávky musí být pravidelné. Prostě si objednám tzv. package se zbožím a to mi snad přijde. Nevidím v tom rozdíl, jestli aktualizuji každý týden nabídku ovoce a zeleniny na e-shopu a lidi tak mají stále přehled co je a není k dispozici. V čem je tedy tato služba tak zajímavá? Když budete mít pádné argumenty začnu se tím seriozně zabávat.

  20. 19: Hm tak nevim…ten Riverford se mi zda dost prijemny.Box samozrejme objednavat nemusis, muzes si objednat kteroukoliv zeleninu co nabizeji (ve FAQ ale vysvetlujou proc jsou lepsi boxy).Snazi se vybirat do boxu to, co je zrovna v sezone.Box lze objednat bud jenom jednou nebo si pri objednavce rovnou zadat jestli ho chces tydne nebo 14 dene.Precti si jejich FAQ, ten mnohe vysvetluje.

  21. 17 : děkuji za super tip, o ničem takovém jsem dodnes netušila :-) ! Ihned jsem se zaregistrovala do odběru novinek.

  22. ad EKOSTATEK:

    obratem jsem od nich dostal nabídkový list pro vyzvednutí v pondelí, je tam asi 20 druhů zeleniny!!! :) již mám objednáno :)

    děkuji Martině, že to vytáhla na světlo.. já na to zapomněl/přehlédl uplně :)

  23. Koukám, že podobnej krabicovej systém, kdy člověk dopředu neví, co dostane, zrovna rozjížděj v La Bohéme s kávou.

  24. jj :) http://blog.labohemecafe.cz/…tte-si-kavu/ chystám se přidat do klubu…

    podobné systémy vycházejí z toho 1) máte důvěru k producentovi 2) vylepšíte mu cashflow 3) on naplátku přihodí něco navíc a hlavně 4) týká se to produktů, které jsou v optimu jen v určitém časovém intervalu tj. 5) svěříte se samotnému producentovi s tím, aby vám poslal to, co je nejlepší :)

    blízko je i http://vino-klub.cz/ ale ještě jim to nedošlo v plné kárse ;)

  25. 24. Taky o tom uvažuju, ale možná to bude muset počkat po stěhování.
    U zeleniny bych do toho nešel z jednoduchého důvodu – jsem vybíravej a některý druhy zeleniny jím jen v případě, že bych jinak musel dlouhodobě hladovět, jiný jsem schopnej konzumovat po kilech.

  26. Pokud se pan Cé zaregistruje a získá " možnost volných procházek po Kunraticích s naší paní recepční Daisynkou ", můžu si jí někdy půjčit :-)) ?

  27. http://www.zameckesadychramce.com/…/prodej.html
    on-line prodej bio ovoce, džemů, pyré, drůbeže, moštů, kořalek a křížal… Přečtěte si ale Podmínky spolupráce… Bohužel zatím nevím,jak to prakticky funguje,jen jsem na to narazila…

  28. Tak jsem rád, že se tohle téma rozjelo, a hlavně, že se podle všeho dají leckde obdobné služby pořídit a vyzkoušet. Tak nezapomeňte napsat svoje zkušenosti!

    Akorát u nás na liberecku zatím zdá se smůla… :-(

  29. tomasw:

    zkuste mrknout na biospotrebitel.cz a tamní adresář farem ve vašem okolí, poklikat obtelefonovat a osondovat, jeslti se něco neděje… :)

  30. Z nespavosti tu prolízám stará témata a roztomile to na mě vykouklo!
    Napadá vás, co všechno bysme před 3 lety posuzovali takhle?:

    Pavli • profil před 3 roky
    To je zajímavá myšlenka, ale myslím že v ČR poněkud nerealizovatelná…

    :-)))))

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.