Steaky - poraďte RSS

Štítky: , , , ,

48 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. „Navrhuji něco klidného, s dobrým masem a salátem,“ napsala mi kamarádka SMS. Chystáme se příští týden na večeři. Poradíte mi nějakou pražskou restauraci, která by odpovídala této charakteristice? Vím, že má ráda steaky. Slibuji, že potom sem napíšu malou, amatérskou (na pana Cuketku samozřejmě nemám) recenzi podniku, který v tomhle výběrovém řízení zvítězí. Předem díky za vaše tipy! (Ostatně – zítra se chystám do Osterie Da Clara, očekávání jsou velká, dám vědět, jak budu spokojen.)

  2. Vaclav:

    steaky jsou v Praze těžké anebo drahé. poslední dobou posílám skoro všechny lidi o „slavnostnější“ večeři do Hanabi Hibachi (ihanabi.cz) na jejich shabu shabu nebo sukiyaki. pro dvě osoby za 500 + zábavy plný kopec + něco na drinky a je to ideální večer :) zatím všichni chválí… celé je to hodně o kvalitním mase a spoustě zeleniny

    debata o steakhousech v praze je určitě nadlouho, pokud jste z Prahy6 můžu doporučit svůj nejnovější objev – http://argument-restaurant.cz/

    fajn ceny a s masem to rozhodně umí. jediná nevýhoda – jsou zatím v záběhu, nejsem si jist obsluhou :)

    tak snad vám moje dva tipy pomohly! :) zkušenosti s da clarou pak určitě napište!! :)

  3. Václav:
    velká očekávání jsou akorát tak na dvě věci. Spíše čekejte že jdete na jídlo do italské rodiny, spíše než do restaurace. Obsluha správně pomalá, porce obrovské, jídlo domácí. Žádné očekávání a budete na to hodně dlouho vzpomínat. To Vám zaručuji.

  4. El bariko de angel na andělu – maj asi do půlnoci – stejky argentinské, drahé, ale chutné. Prostředí decentní. Ale nevím, jak to tam vypadá večer. A nebo se poptat, kam zabáží biohovězí z Petřvaldu, to maso nemá chybu.

  5. el barrio musím tedy znovu zkusit, opravdu se to tam dá přežít? :)

  6. Iskaral Pust:

    tak nějak. to je právě ten vtipný paradox – úplně obyčejná a na italské poměry – nechci to slovo použít – „průměrná“ osteria a v současné gastronomické praze takový zážitek! ;)

  7. c: Ale jo, dokonce to tam i odsejpá.

  8. protoze tam cele dlouhe dny nikdo neni. ale s jidlem jsem tam byl vcelku spokojen

  9. Děkuji za dosavadní tipy. Těším se na další. Výběrové řízení pokračuje. Dojmy z dnešní návštěvy v Da Clara napíšu do diskuse k recenzi pana Cuketky.

  10. homi: Právě ze je tam poslední dobou nechutně narváno, hlavně na obed.

  11. je fakt, že obědy jsou na andělu naprásknutý skoro všude. já tam byl dvakrát na večeři a bylo mi tam lehce teskno. ale tamní kuchyni nezatracuji.

  12. Na maso jsem hloupě naučená na Ambiente v Mánesově ulici. Geniální roastbeef jsem ale měla minulý týden v Aromi nebo také můžu s chutí doporučit restauraci Mozaika v Nitranské ulici na Jiřího z Poděbrad – ta je navíc cenově přijatelná. Jejich jehněčí lýtko nebo třeba kachní prsíčka jsou nedostižné pochoutky.

  13. akroj:
    V Ambiente v Mánesově jsem zatím nebyl. Po zatím dobrých zkušenostech s Ambiente Restaurants Group (Café Savoy, Restaurante Brasileiro) je to v mém malém „výběrovém řízení“ favorit (zatím – pište dál!). Na Aromi nedám dopustit – je to vždy zážitek; tentokrát bych ovšem rád zkusil něco nového. A teď k Mozaice: navštívil jsem ji dvakrát, jídlu a obsluze nemohu nic vytknout. Zklamali mě ovšem nerozdělením prostoru na kuřáckou a nekuřáckou část. Protože jsou stoly poměrně blízko od sebe, trnul jsem vždycky, aby se k sousednímu stolu neposadil někdo s cigaretou. Zeptal jsem se jich e-mailem 10. ledna 2008, jak že to u nich aktuálně s tím (ne)kouřením je – vůbec mi neodpověděli. Takže mám k Mozaice, ač nerad, trochu rezervovaný vztah.

  14. Já mám velmi dobré zkušenosti se steaky v Ambiente v Celetné. Vždycky perfektně připravené přesně podle přání. Ale pozor a ještě jednou pozor na tatarák!

  15. mozaika je zahulená, to se ví. jejich chyba! :/

    ambiente určitě shoda, i na PFF s ma sem absolutně rulezovali. umí to :)

  16. Na dobrý kus masa doporučuji Casa Argentina v Dlouhé

  17. o casa argentina jsem zatim jen slysel, lec jeste nebyl. je nekdo obdobne spokojen?

  18. uz som to tusim niekde pisala, najlepsi steak v prahe som jedla kupodivu v la provence. akurat ze je to francuzska eatery, takze tomu chyba ta prava steak atmosfera.
    v el barrio ich robia tiez vynikajuce, takze tam chodim rada, hoci inak podniky v suterene nemusim. naobed som nebola, ale vecer to zrovna narvane nebyva…co v takom obrovskom podniku posobi trochu tristne.
    casa argentina je moj druhy najlepsi tip na steak, ked hodnotim len cisto chut. vynikajuci a krasne servirovany, v zivej argentinskej tango atmosfere. s tou moze uhladena francuzska provence tazko sutazit. takze ako celok je steak v casa argentina asi lepsou volbou..rozhodne vacsim zazitkom. ale uprimne, ja si tam radsej nez maso davam ich filet z tuniaka z ancovickovou salsou…dokonaly! pre mna zatial absolutne najlepsi v prahe!!!

  19. doporučuji casa argentina – udělat si reservaci, nenechat se posadit do sklepa a mé nejoblíbenější místo pod leguánem, který na Vás valí během večeře oči .o) nebo je to chameleon?

  20. Našel jsem skvelej zdroj hoveziho … :D

  21. David:
    Prozraďte nám ten zdroj, prosím.

    Jinak se všem omlouvám a „steakové“ výběrové řizení prodlužuji. Plánovanou večeři jsme museli odložit. Takže Vaše tipy jsou i nadále vítány.

  22. 20: taky by mě zajímalo :)

  23. Ninini, nejdříve sám otestuji, pak podám zprávu :D Možná :)

  24. Zná někdo : http://www.bilakrava.cz/ ??

  25. Bílá kráva byla vlastně snad úplně první steaková restaurace v Praze, už je to dávno co jsme tam boli, myslím že maso bylo kvalitní na dřevěném prkénku. Ale jak je to teď, bohužel netuším.

  26. Ano, Bílá kráva byla vyhlášená. Naposledy jsem tam byla před půl rokem a propad byl žalostný. Já na steaky nejraději chodím do Casa Argentina.

  27. V Bílé krávě jsem byla před pár lety a tenkrát bývala skvělá. U jídelního lístku byl podrobný popis plemena krávy, odkud která je a jak byla stará a s masem to uměli. Pak jsem jen z různých zdrojů slyšela, že se o dost zhoršili a už mě nic nelákalo jít to prověřovat.

  28. Takže Bílou krávu nebrat?!

  29. A nebo mít odvahu a udělat průzkum bojem.

  30. Tak jsem zde s hovězím reportem o mém zdroji hovězího. Maso je v bio kvalitě, naprosto výborné – je poznat, že je z pastvy. Odvěšuje se týden v půlkách, takže je křehké, a navíc jde o plemeno masného skotu. Dodává se v baleních různé velikosti, je v něm zhruba polovina předního a polovina zadního a průměru vyjde kilogram na 180 Kč. Vzhledem k chuti a křehkosti (nehledě na bio) je to více než dobrá cena. Takže, kdo si chce pochutnat, objednávejte na http://www.farmamoulisovych.cz/
    Jsou velmi milí a vstřícní.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.