Moje masová úchylka RSS

Štítky: , , ,

33 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Každý ji máme, a jen výjimečně si ji přiznáme. Ta moje supertučná, nezdravá a ueber-profláklá zní:

    BŮČEK

    Jaká je ta vaše? ;)

  2. Anglická slanina na všechny způsoby, nejlépe tlustší plátek opečený na grilu.

  3. taky BŮČEK :-)))

  4. Čuník v jakékoliv úpravě (bůček, krkovička dokonce i ocásek, ouška nebo nožičky)

  5. Vepřové koleno. :)

  6. Tataráček, uheráček…syrová játra. :-)

  7. Divoké prasátko a z ryb jednoznačně candát.
    Asi budu muset zalovit v mrazáku. :)

  8. Ale candát není úchylka, ne? Tím se můžete i chlubit a ještě se Vám dostane pochvali, že zdravě jíte. :-)

  9. VŠECHNO je úchylka!!!!

    jaj ale ta syrová játra,, uááá… na to nemám :)

  10. Jednoznačně tatarák, k tomu bagetka zapečená s máslem a česnekem…

  11. caty:
    Úchylkou se to stává v momentě, kdy je mi nabízen kapr, cejn, okoun, pstruh, amur a já se zeptám candát by nebyl. Kupodivu není :) Pomalu nedostatkové zboží jako úhoř. :o)

  12. jakmile je na stole " garvansos" ruším program na celý den maso a luštěniny v množství větším než malém … ještě idealnější je pře touto španělskou vychytávkou, polévka „bjaly bob“ pro zmenu z balkánu …opět boby a opet z masičkem dle libosti a to nejlépe s kusem šunky, či celou ( ponořenou ) klobásu … hm … tak a mazu k tetě :)) ta umí ten první díl :)

  13. 9. no, to já jo. Právě proto si myslím, že je to úchylka. Ale musí být posolená. Ta moje úchylka. Na tepelně upravených si už tak nepochutnám. Na přípravu játrové zavářky či knedlíčků kupuji pravidelně o kus jater víc – aby zbylo i na ostatní. Ghi…

  14. úchylka? co je na tataráku nebo krvavém bifteku úchylného? jeidné, co by se snad dalo označit za úchylku je moje slabost pro obyčejnou vysočinu, ale to už zase neni moc maso.

  15. ten tatarák mi přijde taky obyč, ale určitě jde taky o míru :) takov tatarák každý týden, to už je myslíám na pováženou .) já sám na něj dostanu chuť tak 5× do roka.

    syrová játra, to už je ale něco jiného. to bych jako regulérní úcyhlku uznal :)

  16. pro mě je úchylná v podstatě konzumace jakýchkoliv vnitřností, dělá s emi po nich fyzicky nevolno, takže i foie gras jsou pro mě tabu

  17. no, já si nejsem úplně jistý jestli se to počítá, ale taková smaženice z vepřového mozečku čerstvě klepnutého pašíka … ? to je moc veliká dobrota.

  18. No já jsem si nikdy candáta objednávat nezkoušela, tak asi proto to nechápu. :-) Ale syrová játra, to je něco!
    A když jsem u těch ryb – dlouho jsem si myslela, že mi ryby nechutnají. Než jsem ochutnala tatarák ze žlutoploutvého tuňáka a byla jsem ztracena. Teď už jsem si to více ujasnila – ryby nesmí být tepelně upravené, tak mi chutnají. Třeba tatarák, marinované, uzené studeným kouřem a podobně. Ale nevím, jestli se to dá nazvat úchylkou. :-)

  19. vepřovej mozek uznávám :) klasická oldskool úchylařina! :)

    syrový rybky mi ale zase přijodu obyč, to byste musela třeba snídat rybičtu fugu! :)))

  20. tak já v tomto směru žádný úchyl nejsem, prostě mám velice rád maso na nejrůznější způsoby, ale moje Štěpánka ta játra dovádí opravdu k dokonalosti, zřejmě pro tutochvilnou potěchu p.t. Cuketky, při domácí zabijačce pronikne ještě dříve než ruka mistra řeznického k játrům, kus jich uřízne a jako dravé zvíře jme se je s rozkoší, ještě teplá, v studeném ránu se kouřící (ta játra), pojídat…

  21. saucisson, salchichon a prsut. proste suseny. jooo, to ja muzu…

  22. Zbožňuji kůži z právě upečeného kuřete. Hmmmmmmm. :)

  23. já jsem nemyslela, že úchylkou jsou syrová ryby, ale že je úchykla, že syrové mi chutnají moc a tepelně upravené mi nechutnají

  24. caty:

    ok, uznávám uchylku!!! uchylačko!!! :D

  25. Když si dělám hovězí gulash, tak cca polovinu masa zbaštím krátce poté, co je zlehka proženu po horkým oleji. Suši tak rád. Vezměte mě do klubu? Syrový vnitřnosti nejim, na to jsem moc poučen :o)

  26. majngot :) polosyrový guláš maso uznávám!!!! všemi deseti zakrvavenými prsty :)))

  27. tatarak – i kdyz ho podle vsech jim spatne – naberu si masa a kazdy sousto si upravim podle sebe – namocim do pepre, soli, nebo jakyhokoliv dochucovadla, nehodlam to vsechno zplacat do jedny placky. a smazeny husi jatra, mel sem to jen jednou, ale je to vazne vyborny

  28. 25. a jaký je rozdíl mezi syrovými vnitřnostmi a zlehka horkým olejem prohnaným hovězím? Před BSE Vás to neochrání. Syrový mozeček -kde by bylo vyšší riziko nákazy tady zatím nikdo nekonzumoval. :-)))
    Ohledně jater by se dalo uvažovat o vysoké hladině purinů -nebezpečné pro pacienty trpící dnou či jedním typem ledvinových kamenů.
    Jinak ale podotýkám, že to u guláše dělám stejně. :-)))
    Jo a taky mleté, když dělám palcičky, pljeskavicu, karboše či nějaký kebab. Ujídám syrové, už okořeněné maso. Pak už to není úplně ono. Ale maso si melu sama, v žádném případě bych to nedělala s kupovaným mletým.

  29. Vniřnosti, notabene játra, jsou hlavním filtrem škodlivin (některé jsou tepetně likvidovatelné) a taktéž rozličnách nákaz a parazitů.
    Do svaloviny se toho už tolik nedostane.

  30. syrove ryby, syrove hovezi mnam! jen ta jatra mam radsi trosicku prohnana ohnem, na mne jsou uz moc krvava… a BSE se nebojim, pravdepodobnost, ze se nakazim je asi tak vysoka jako ze na mne spadne vrtulnik (btw pod kopcem mame dva spitaly, tak mi jich pred okny proleti bajvoko 5 denne :))

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.