Londýn - tipy RSS

Štítky: ,

77 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Můžete poradit, kde v Londýně příjemně zahnat hlad při omezeném rozpočtu? Beru klidně i tipy na stánky fish&chips. Jde mi o centrum (někde mezi Westminster, Tower a Camden) a cenovou hladinu tak do 7 liber / jídlo. Zatím mě ve fóru zaujal tip na Pret a Manger. V krajním případě spoléhám na full english breakfast kombinovaný s pečenými kaštany na ulici ;-)

  2. Préta Manžér rozhodně není pro někoho s omezeným rozpočtem!!! Navrhuji indické a čínské fast foody – hora jídla, málo peněz. Nebo bento and sushi, ale to také není úplně levné. A nebo food hall Makrspecr či Selfridges – tam se dají dobře nasávat pachy a je to zdarma .o)

  3. Aha, já pochopila, že je Pret a manger sendvičovej řetězec, tak jsem nepředpokládala vysoký ceny. Dík za upozornění. Asi zůstanu u těch kaštanů ;-)

  4. Manžér je speciální v tom, že má většinu věcí bio, vyrábí všechno na místě, nic nedováží a snaží se presentovat dobrou stravou. Dají se tam koupit výborné zákusky, bagety, wrappy i poblívka. Ale rozhodně to není levné, ostatně žádný fast foody takového ražení nejsou levné. Opravdu nejlepší je zalézt do obyčejného bistra, kde dělají na místě nudle – tam je to opravdu levné.

  5. Prý se dá v L a v jiných velkých městech jíst zadara.
    Například supermarkety vyhazují věci s „prošlou lhůtou“, které jsou ale stále poživatelné. Ale většinou zamykají své skládky.
    Takže by to chtělo umět přelézat vysoké ploty, atp.

    Kdo si vaří pro sebe, dostane od svého regulérního řezníka zadarmo hovězí morkové kosti = polévka jako Brno, na několik dní.

    Od fishmongera kostry a odřezky = polévka jako druhé Brno.
    A ještě z toho pak krmím psy!!

    Koupím kuře, musí být Bio. Upeču. Z kostí a zbytků plus zelenina je polévka jako třetí Brno. Mmmmmm!

    Zbytky vývarů zamrazit, třeba i jako ledové kostky, na přidávání do příštích kombinací.

    PS.: Nejsem žádný žebrák, či šmejdíř v popelnicích. Všechna moje bankovní konta jsou „in the black“, v plusu. :-)

  6. 1R: proboha, co mi to nabízíte? já jsem obyčejnej turista.
    Gastronaut: Díky

  7. Martino, Preti nejsou zas tak drahý. Pokud je Váš rozpočet 7 liber za jídlo, tak se v pohodě vejdete. Třeba polívka stojí do 3 liber (já si jí občas dávám na oběd a úplně mi stačí), sendviče stojí podobně.

    Další sendvičový řetězec je třeba EAT.

    V centru je dost obchodů s potravinami jako Marks&Spencer – prodávají sendviče, bagety, zeleninové a ovocné saláty…

    Další levná a dobrá záležitost je Jacket Potato u stánků (velká brambora pečená v celku se sýrem/tuňákem/ku­řetem…).

    Co se týká restaurací, tak třeba Nandos – poměrně rozšířený řetězec, grilují kuřata ve vlastní směsi koření, veškeré nápoje jsou „bezedné“.

    Těch míst je opravdu hodně,nebojte :o)

  8. Nordy: Jé děkuju, ta Jacket Potato by mohla být super na zahřátí, se sýrem!

  9. 8: Přesně tak :o)

    Ještě mě napadlo – píšete o Toweru a tam moc míst na levné dobré jídlo neznám, ale kdybyste měli čas, přejeďte na Borough Market. Je to kousek metrem (jen přes řeku) a stojí to za to! Je to velká tržnice s čerstvými potravinami, nadhera!!! a jsou tam i stánky s hotovým jídlem.

    Jen pozor na otevírací dobu, nevím, kdy tam budete http://www.boroughmarket.org.uk/index.php

  10. 9: Tak to je škoda, budu tam úterý, středa a na stránkách vidím, že až od čtvrtka 18. mají otevřeno každý den :(

  11. Špatné vůbec nejsou takzvané buffety ala ALL YOU CAN EAT nebo EAT AS MUCH AS YOU LIKE.Vzpomínáte na tu epizodu Simpsons jak Homera museli z takového podniku vyhodit :)? Systém funguje takto: vstoupíte dovnitř, necháte se usadit,objednáte pití (pokud chcete vodu stačí vyslovit TAP WATER, je to zdarma :), popadnete talíř a jdete si nabrat co hrdlo ráčí, a pak třeba znova, a pak třeba znova :).Nejsem z Londýna takže nemůžu doporučit žádný konkrétní ale ňekteré najdete třeba tady.
    http://www.timeout.com/…_London.html
    A ještě seznam ostatních CHEAP EATS podle kuchyní zde
    http://www.timeout.com/…ap_eats.html

  12. 6, Martina, Sorry for an inappropriate suggestion – I was, as Cockneys say, rather Brahms.

    http://www.cockneyrhymingslang.co.uk/…ms_and_liszt

  13. 5. I Vy vtipálku jeden!!!
    Marks&Spencer mají fakt dobré sendviče, ale osobně bych zkusila pečenou bramboru nebo nějaké to indické, arabské nebo čínské bistro. je jich plno a vaří dobře a lacino.:-)))

  14. Mirek: tak to budu muset tu epizodu dohledat, na odkazy mrknu, dík
    1R: no upřímně mě vyděsila představa, jak ve dne místo korunovačních klenot vyhlížím vhodnou skládku a večer se tam znavená škrábu přes plot ;-))
    Pivli: Pečená brambora zatím vede. Jinak jsem si zapsala za uši také ten tip na čokoládu Twinings, jen nevím, jestli ráno před osmou budou mít na letišti už otevřeno.

  15. Ještě něco…poslední dobou se tu hodně mluví o Franco Manca.Prý nejlepší pizza v Lodnýně za opravdu nízkou cenu.Nakolik je to „hype“ nevím ale kdybych měl cestu, určitě zkusím.Bohužel to není v centru ale v Brixtonu.
    Citace:
    Franco Manca
    The quality of the offerings seems in absurd disproportion to the prices – the most expensive of the stellar woodfired pizzas (chorizo and mozzarella) is £5.60, wines less than £2 a glass. The name is a reference to previous pizza parlour owner Franco; while it means ‘Franco’s not here’, we sure will be.
    Franco Manca, 4 Market Row, Electric Lane, SW9 8LD (020 7738 302­1/www.francoman­ca.co.uk). Brixton tube/rail. Mon, Tue, Thur-Sat 12noon-4pm. Lunch for two with wine and service: around £20.

  16. nebo se můžete živit chocolate oranžem a octovejma chipsama .o) jestli pro Vás není Preta manžé drahá, tak doporučuji Bento a Sushi. Ostatně nejlevnější je jít nakoupit do sámošky a sníst si to v parku – bacha na drzé veverky nebo pelikány.

  17. 15: Tak daleko od centra se tentokrát pravděpodobně nedostanu, ale vypadají sympaticky. Mě se líbí i ta jejich webovka. Je to jenom jedna stránka, ale člověk se tam dozví víc, než na některých namachrovaných webech.

  18. 16: jo veverky jsou potvory ;-) Octové chipsy? Něco takového existuje?

  19. 17: Přesně! Naprosto geniálně jednoduché!!! Ale aspoň mapku tam dát mohli :).
    18: Ty mám nejradši. Ale hlavně nekupovat žádné levné verze ala Tesco Value atp.! Bývají odporně překyselené.Pro „Vinegar Crisps Virgins“ doporučuju zelené Walkers anebo ještě více „light“ modré Pringles.

  20. 19: dokonce jsem se poučila. To s Napoli = néa-polis mě nikdy nenapadlo.
    chipsy – tak to jsem zvědavá

  21. 19. Hlasuji pro ty z Marks&Spencer, stejně dobré mají i ty s čedarem a karamelizovanou cibulkou. Mňam!

  22. Martina: jasně a jsou to moc dobré chipsy.
    Když už jsem u toho octa, ochutnejte někde v bistru fish and chips. A rybu polít octem. :-)))

  23. 22: fish&chips už jsem u nich dvakrát měla a vždycky to byl pořádný flák ryby, mňam. Ale nepolévala jsem.

  24. Teda mně to trvalo, než jsem octovým chipsům přišla na chuť. Ale karamelizovaná cibulka a chedar anooo!!! Taky jsou zajímavé Sea Salt and Balsamic Vinegar.

    Jen bacha – „chips“ jsou místní hranolky, naše čipsy jsou „crisps“.

  25. 24. správná připomínka!!! Už to tu jednou vysvětloval pan 1R a je dobré to zopakovat. :-)))

  26. 24: jasně, chips je to, co překáží u fish ;-)

  27. 25: Omlouvám se za opakování :o) Ale některé britské libůstky mě nepřestávají překvapovat – třeba „obrácené“ slánky a pepřenky, tj. slánka jen s jednou dírkou a pepřenka s více. Z domova jsem zvyklá na přesný opak. Ale i tady to mají občas „správně“, takže člověk nikdy neví.

  28. 27: Já zase v Praze furt koukám na blbou stranu, když přecházím ulici!
    A kde jsou řidiči ohleduplnější? ČR x UK ?

  29. 1R: Přecházení je v UK horor, tak třikrát mě ve Skotsku něco málem přejelo, když jsem se rozhlídla obráceně. Nutno ale ocenit, že na turisty myslí a často mají i nápisy Look left na zemi.

  30. 28: Hlasuju pro řidiče v UK.Pokud ne ohleduplnější (sám řídím akorát kolo) pak rozhodně více „v pohodě“.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.