snídaně RSS

Štítky: ,

32 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zajímalo by mě co snídáte. Já většinou mussli s jogurtem, ale už se mi to přejídá a navíc to prej není zdravé. Tak bych se chtěl trošku inspirovat. Jo, a odpověd „nic“ není správná :-).

  2. Mno 2–3 sezamové rohlíky + Pribina krém sýrový 80g
    ,ale mussli s jogurtem je taky mňam. Jen se s tím ráno dělat.. To je lepší začátek dne s feta+olivy+řecký chleba+ovoce, ale to je jen příležitostné.

  3. Velká Corny – nejradši banánová nebo brusinková. Já to flákám, no.

  4. Ve všední den nejčastěji bílé jogurty nebo nějakou tyčinku/sušenky, které namáčím do ovocného čaje. O víkendu něco mezi omeletou nasladko a palačinkou (pokud vstanu tak, že nezačnu rovnou obědem). No, moc zdravá výživa to není :(
    3: banánovou Corny jsem jeden čas musela mít každý den. Pak už se mi přesladila, ale občas si jí dám, ale jen s neslazeným čajem.


  5. Pro mě je ultimátní snídaně poridge (ovesná kaše).Levné, chutné,zdravé a zasití na poměrně dlouho.Navíc v zimě příjemně zahřeje!

  6. Proč není jogurt s müssli zdravý? Kvůli cukru a oříškům? Když jím jogurt s ovesnými vločkami, je to zdravé? :)

  7. Ano, cukru, tuku a tak … říkali to v televizi ;-).

  8. Ono dost záleží na tom, co je to za müsli, do těch kupovanejch se někdy cukr sype lopatou a pak se do toho vrazí nejlevnější možná jakočokoláda. Když si ho člověk udělá doma, tak ví přesně, co tam je. Ale po důkladném studiu obalů by se nejspíš taky daly objevit druhy, který budou v pohodě.

  9. Jj, nejlepší asi bude ta domácí výroba .

  10. Hey you muessli bunch.
    Co takhle dobry gulas, dve housky (jemne posolene) a splachnout nepasteurizovanym pivinkem (kdyz uz tedy chceme zit zdrave).

  11. 11: A pak hurá do rachoty… :D

    Jinak – já docela dlouho snídani úplně vynechával, teď snídám, na co mám zrovna chuť, ve všední den spíš lehčeji (müsli, pečivo s čímkoli), o víkendu opulentněji (variace s vejci atp.).

  12. Většinou si taky dávám jogurt s müsli, ale müsli si dělám domácí – aspoň vím, co jím. Někdy, když mám chuť, tak snídám pečivo s marmeládou (poslední dobou jsem si oblíbila pomerančovou – mňam).

  13. O víkendu tousty a marmeláda či med. Marmošku si vychutnávám v poslední době z granátového jablka :) Mňam

  14. Hahá! Lahváč a sekaná se třema rohlíkama – klasická snídaně oknařů, co obvykle staví na pumpě co ji mám po cestě. Člověk se hned od rána cejtí lehoučkej a v poho! :-D

  15. No, věšinou chleba s něčím a kafe. Ale pokud mám trochu času, tak míchaný vajíčka na špeku, drožďová pomazánka, stejky s chlebem a cibulí, ovesná kaše, tousty; chleba s cibulí, uzený, frťana a pivo! A nějaký jabko nebo pomeranč.
    Můsli do mě po ránu nikdo nenacpe :D

  16. stejky :-D čekal u Davida někdo ke snídani něco jiného? ;-)

  17. Copak o to, stejky k snídani, to je paráda, ale na co by se pak člověk těšil, když to nejlepší má za sebou už po ránu… ;D

  18. více a ještě více stejků :D

  19. Stejk je stejk (co by taky jinak byl), ale musím říct, že mě silně inspirovaly marmelády u 13 a 14, tu granátovou budu někdy muset zkusit.

  20. Já po ránu stíhám většinou jen jogurt, maximálně porridge. O víkendu si ale ráda užívám brunch – pečivo, vajíčka, palačinky, ovocný salát, sýr…

  21. Já si dávám müsli s mlékem a kafe. Občas když opravdu nestíhám tak jenom to kafe :o( Když mám čas tak si dám vejce nahniličku s čerstvým chlebem. A můj největší snídací zážitek byla english breakfast ve Walesu, byla jsem tak vyšťavená z outdoorového víkendu, že bez ní bych asi umřela. Kolegové docela koukali, co všechno jsem na snídani byla schopná sníst :o)

  22. O vikendu brufen, paralen a pak az veceri. Pres tyden pokud mozno full irish ;-))

  23. Tak se vracím k tomuhle tématu…docela mě zajímá jak to máte…tak já jsem dneska snídal (no vstával jsem 10:30 – nevím jestli to je vůbec ještě snídaně) italské fazole Borlotti, domácí vajíčka na másle na volské oko a maďarské klobásky. Jinak třeba segedín od večeře, polévky jakékoli…ještě jedna off-topic poznámka (sakra nikdy neudržím pozornost na jedné věci :-). Čím to, že kdykoli chci koupi klobásky apod. bez sedmi typů éček musím sáhnout po německých, maďarských,ra­kouských atd. …u nás se tahle konfekce (jasně když zajdu do solidního malého rodinného uzenářství asi na něco kápnu) nevyrábí bez chemie? Nebo to tam za hranicemi nemusí psát na obaly ( to bych se dost divil , když jsem všichni v EU)? Přeju hezkou neděli…vařte doma když je venku takhle hnusně :-)

  24. Tedy já často snídam toust s rillettes. Na tom nějak ulítávám. K tomu kafe. Ale dnes toust se šunkou a goudou a druhý s máslem a brusinkami ;-)
    Nevařím, mám uvařeno od včera.

  25. Rillettes jo,jo,jo..to můžu ,umím ,miluju :-) Já jsem koupil nádherný obrovský pór.Tak uvidím…snad krůtí s pórkem…

  26. Cez víkend si doprajeme dlhé raňajky, kde nesmie chýbať kvalitnejší syr, domáci chlebík, poriadne maslo, francúzska horčica, občas vajíčka, šunka a odkedy som začala podľa Bali kuchtiť rillettes – tak niet nad cesnakom potretú hrianku s kačacím ;-). A nezabudneme ani na nakrájanu zeleninku podľa sezóny, v zime aspoň klíčky. Raňajky zakončujeme niečim sladkým: vločkami s ovocím, vianočkou (práve dnes som si vychutnala „qwerťákovu“. Proste odkedy máme domácu pekáreň, pečivo nie je problém :D No a raňajky zapíjame slabou kávou z french press s mliekom.
    No a keď sa ráno ide do práce :( ? Dobrý štart mi zabezpečí banánový shake (so škoricou a muškátovým kvetom zahreje) alebo müsli.

  27. Manžel pije jen kafe, tak snídám sama. Ale když je návštěva, tak to si užijvám. To se stůl prohýbá :- )))

  28. velka miska pohanky, nebo ovesne kase (nevim, jestli se jedna presne o porridge), nebo – ja vim, to zni divne:) – krupek perlicek – k tomu neco mleka, rozinky, oprazena slunecnice. nebo, pokud jsem si nahodou upekla domaci chleba, tak kus-dva. nebo, jestli se mi nechce moc jist po ranu, tak kefir. plus kava:)

  29. Shira 313: to je opravdu snídaně šampionů…super. Hodně podobně to mám naladěné po ránu i já.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.