Co jste naježili? RSS

Štítky: , , ,

147 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. jsem vás tu trošku nechal bez dozoru, ale zvládli jste to :) flákat se budu až do 5. tak třeba zvládneme jeden těžký offtopic aneb

    co KULINÁRNÍHO vám pod stromečkem udělalo největší radost??? :)))

  2. 1. neudělal jsem (skoro) ani jednu dietní chybu, jen několik hraničních

    2. dostal jsem krásný nožiky od Wüsthofu… teď se tu s ni mi kochám a nemůžu se dočkat, až se s nimi vydám něco rozkrájet, vyfiletovat, oloupat, nasekat et c. :))

  3. 1. Taky jsem dostal pěknej velkej kuchyňskej nůž. A co se týče dietních chyb – pár jich bylo, ale nebyla to žádná katastrofální, tak doufám, že dnešní plavání trochu vyrovnalo skóre.

  4. moje řeč, alou na běžky :)))

  5. Krásné a velké dřevěné krájecí prkno, prokazatelně není vyrobeno v Číně, anobrž družstvem invalidů, parádně napuštěné a ošetřené slunečnicovým olejem.
    Výborné portské, gineček a lahvušku pravého šampaňského.

    V rámci pohybu po vánoční žranici běhám se psem po Kavčích horách. Mrzne až praští!

  6. 2: Wüsthof umí!

    Čtyři české a dvě anglické kuchařky, plus vařečka.
    Také husí játra, kterými každý opovrhoval a tak jsem na ně měl monopol dnes u snídaně. Na husím sádle, s kmínem, pepřem a solí. Mmmm!

    5: Pro změnu máme počasí od vás, z východu. Mrazík, ale jasné dny a barevný západ slunce. Nestěžuji si. Pošlete vic!

  7. 4. Na běžky se teď nedostanu, spíš přemýšlím, jestli by šlo v tomhle počasí vyzkoušet kolečkové brusle z pod stromečku (po 3 letech marného shánění někdo konečně dovezl do ČR brusle v mojí velikosti!) nebo jestli je to hloupost a bude lepší dát si zase pár (2) km v bazénu.
    Pod stromečkem byla také štangle uheráku (zatím visí v komoře nenačatá) takže pohyb bude potřeba.

  8. 1R: děsně se i ti nožici líbějí :) je to taková mini sada ř. gourmet s 18cm hlavním. už jsme se stqačil dokonce i pořezat :)

    Kytka:

    a co tak obyč brusle? inlajny bych teď neoporučoval – sůl, inec na cestě, voda etc etc. – nebrat :)

  9. Na obyč brusle tu není dost zamrzlo. S inlajnama počkám do jara, do tý doby budu jezdit jen po bytě (to je taky zábavné, akorát se člověk musí pořád ohýbat ve dveřích.)

  10. čtyřikrát krásně malovaná anglická kuchařka, jedna také švýcarská a jedna o bylinkách, dva dresingy z ameriky a pak jedno totálně zbourané auto a protože to do nás napálil ožralý výčepní z Černošic, tak to sem vlastně patřit může

  11. Krásnej vélkej papiňák a palačinková pánev – oboje s úspěchem odzkoušeno a dvě kuchařky.

    Pořádnej nůž si nejspíš budu muset letos koupit, ty moje jsou ňáký tupý.

  12. Na mě čekal pod stromkem espresovač Retro od Ariete a mlýnek na kávu Eta, k tomu pár balíčků kávových zrn, ať mohu rovnou ozkoušet;-)
    Sama jsem muži nadělila Šárčinu kuchařku, aby se mohl vyřádit, ale obávám se, že řádit budu spíš já:-)
    A málem bych zapoměla na balíček s olivami, sušenými rajčátky a kozím sýrem (ten už nééní)

  13. jejada – oprava než mě začne popichovat korektorský roh: zapomněla

  14. Dodatečně mi ještě Ježíšek z Anglie přivezl (krom jiných úžasných věcí) naprosto roztočnou brožurku: Favorite Christmas Recipes -Traditional Seasonal Fare. Je tam spousta krásných vánočních receptů, navíc i receptík na báječný nápoj (velmi populární ve středověku) – Beránčí vlna. Četla jsem o něm v několika hiostorických románech, kde byl letmý návod, ovšem zde je podrobný recept a vzhledem k tomu, že leden má být pěkně mrazivý, asi na něj dojde. Pokusím se vyrobit a odreportovat. :-)

  15. Pod stromkem byla Culinaria Francie, Bible šéfkuchaře Food, Troškovo Nebe v hubě s věnováním, Agenda de gourmand, nějaké další francouzské vaření, nějaká ta utěrka a chňapka(barevně laděné do naší kuchyně), granitový hmoždíř, nějaké ty mňamky tuhé i kapalné, pěkná mašinka na presso, …
    Pivli: těším se na receptík, máme tu –8°C

  16. 15. Musím koupit koženáče (pěkná jablíčka s červenou slupkou). Pak vyrobím! My máme na balkoně zatím „jen“ –5°C.

  17. bibli šéfkuchaře-food jsem dostal též. úžasné pokoukáníčko. potom výtečné slámové víno, parní hrnec a litinovou pánev na stejky. když jsem to vykládal přátelům stejného věku (22), byli z toho celkem pobavení:)

  18. homi:

    hahah :) uvidíme kdo se bude smát poslední :))) ale jo, ten mezigenerační kulinární shift je docela zábavný.,… :)

  19. To jsem tedy nenaježila, takže je to možná trochu OT, ale před svátky jsem si ve Sparu koupila 100%Bio šťávu z červené řepy, je mléčně kvašená a hrozně dobrá!!! nepřislazená, produkt ekologického zemědělství, objem 750 ml karton. Je to dnes má snídaně i oběd. Doporučuji!!! Mají i rajčatovou štávu, pomerančovou, jablečnou, ale naprosto úžasná je 100% hrušková. S panáčkem ginu Bombay Saphire to nemá chybu! ;-)))

  20. Nejnaježenější záležitost těchto Vánoc je v mém případě ultramalinkaté struhadýlko. Nechápu, jak jsem bez něho mohla dřív existovat. Jemné kousky zázvoru, čerstvý muškátový oříšek a další hoblinky dokonalých tvarů dokáží extrémně oblažit moji duši ještě více právě nyní, v čase očekávaného příchodu zkouškového období. A myslím, že svým spolužákům a kamarádům o mém antistresovém struhadýlku snad ani říkat nebudu :-)) Důležité je, že je o zkouškovém vždycky navařeno, napečeno, uklizeno…

  21. Pánve (steakovou a wok), remosku, domácí pekárnu a talíře do setu Bohemia . 50kg jasmínové rýže a další pochutiny… Ve škole to raději neříkám, spolužáci by asi praskli smíchy.

  22. 15. +16. Tak lambs wool vyzkoušeno, je to VYNIKAJÍCÍ!!! Report i postup výroby sepsán, možná se tu objeví.

  23. Pivli:

    děkuji moc, je to venku :)

    http://www.cuketka.cz/?…

  24. 21. Opravdu 50kg? To se s tím Ježíšek táhnul :-))

  25. jeden ježíšek se trošku opozdil a včera mi nadělil culinaria-maďarsko, francie a itálie. ou jééééééééééé!!!!!!!!

  26. 25: hodnej dědula ;-)

  27. Tři knížky: Jídlo dějiny chuti, Klasickou italskou kuchyni od Marcelly Hazan, The sharper your knife, the less you cry od Kathleen Flinn; chňapku, šípkové víno. Sama sobě jsem si pak naježila modrý Ikea litináč :)

  28. 23. To já děkuji. tentokrát jsem pracovala samostatně a podařilo se mi vložit všechny fotky správně. Chichi. ;-)

  29. 28: Šikulka :)

  30. Byly mi naježeny dvě litinové pánve, speciální nůž na sekání bylinek a kniha od George Easta „Bleší mlýn v Normandii“. Je to sice beletrie, ale obsahuje i několik zajímavých – humornou formou podaných – receptů. Kniha se mi tak zalíbila, že jsem si
    hned musela objednat další knihu téhož autora „Francouzské polibky“. Takže teď už jen čekám na pošťáka a budu mít druhé Vánoce. :-)

    Kdo máte rád knihy Petera Mayle o Provence, tak si určitě přečtěte i George Easta.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.