Univerzální teploměr RSS

Štítky: , ,

71 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Hledám univerzální termometr na veškeré měření v kuchyni – na cukrařinu, do trouby, na vnitřní teplotu masa, na vnější eplotu cuket… ;) Máte někdo zkušenosti? :) Nějaký levný, odolný, neprůstřelný?

    Mám teď takový velice základní teploměr od tescomy, má to ale děsně prťavej rozsah (do 100C)… :(

  2. Když už jsem zmiňovla tu Ikeu…http://www­.ikea.com/cz/cs/c­atalog/produc­ts/20103016
    :-) Je ale „jen“ do 130C

  3. treba pan cuketka oceni nasledujici link http://www.gastrotechnik.cz/…plomery.html

  4. Blanule:

    díky, to je bohužial málo, potřebuju tím měřit i temperatůru v troubě ;)

    Schnytlik:

    hm taky malej rozsah… možná mám já zkreslenou představu a teplotní rozsah a nezničitelnost v rozsahu 0–250 se nevyrábí, čert ví? :)

    ale i tak děkuji ten základní na pečení za 130 vypadá přijatelně, alespoň na tu troubu :)

  5. No já se taky občas šplhám ke dvou stovkám… Aspoň do 150C to teda udělat mohli ;)

  6. dnes jsem objevila tenhle zázrak http://shop.roesle.de/…t/View/16245
    a tady jsou pak dalsi blbinky https://www.shop.wmf.de/suche.asp?…{E8ECC68D-957E-4F01-BE66–85BBF2E5794B}­&SearchString=ther­mometer&SearchOr­derBy=Relevan­z&SearchOrder­Direction=-1&reit=&Ausga­beListeStep=1

  7. Možná už to máte vyřešené, ale několik teploměrů mají na conrad.cz, namátkou jsem tam zahlédla něco do trouby do 300 st.C.

  8. Já bych nekupoval teploměr, ale celou troubu se sondou, možná to vyjde trošičku dráž, ale výsledek zaručen. Dá se tím měřit i podpáždí .o)

  9. 8: proc bych mela kupovat novou troubu, kdyz:

    1. stavajici slouzi dobre
    2. stavajici slouzi dobre
    3. stavajici slouzi dobre
  10. 9: no jde ti přeci o ten teploměr ne?

  11. Schnytlik:

    LOL ;) vidim, že se bavíme oba dva

  12. 10: ale proc k nemu kupovat tu troubu, kdyz stavajici slouzi dobre?

  13. 12: když stávající teploměr slouží dobře, tak nevím proč hledáte nový. Jinak profi gastro teploměr s kabeláží stojí kolem dvou až tří tisíc, umí většinou stejně jen 110C, umí měřit a la sonda, ale i venkovní teplotu. Díval jsem se do katalogu a nic co by měřilo více jsem tam nenašel. Předpokládá se totiž, že vnější teplotu ti řekne trouba.

  14. http://www.meteoshop.cz/…0-p-201.html?…

  15. ti řekne TA trouba, aby si to zase někdo nevzal osobně

  16. trouba slouzi dobre, ale nezmeri mi vnitrni teplotu pecene :) dnes jsem zakoupila teplomer s rozsahem –40°C az +200°C, viz link vyse a prisel mne na nejakych 30eur

  17. tak moment, na co potřebuješ měřit vnitřní teplotu a zároveň vnější? nastavíš si 100 v troubě a hlídáš si až bude v jádru třeba 80 ne?

  18. 16. Ale na vnitřní teplotu pečeně je to až zbytečnej rozsah, ne? Proto má myslím ten z Ikea měřící rozsah do nějakejch 130, ale odolnost kabelu a sondy je do 200 a něco – aby vydržel v troubě a byl schopnej měřit teplotu uvnitř masa.
    Něco jiného je to u pana C. tam předpokládám potřebu vyššího měřícího rozsahu, aby se dala měřit i teplota ve sfinské Moře, nebo jak pan Cuketka svoji troubu nazývá.

  19. moje idea je podobná… sondička na káblíku co vydrží vše :) i peklenou moru. zatim sem nenašel..

  20. 18: jojo, to ja vim, ze pro elektrickou rouru ma zbytecny rozsah, ale vzhledem k tomu, ze se znam a vim, ze bych kabely priletovala, priskripla v dvirkach nebo podobne, musela jsem vzit neco, co kabely nema a pri 200 to nezlividuju :)

  21. 19: 20: no tak pak ti poslouží můj odkaz, kde je teplomet s káblíkem pro profesionály, tam se s tím počítá. Možná, že se prodává i něco neprofi na káblu, ale dneska jsou opravdu už ty trouby většinou se sondou – že se opakuju .o)

  22. 21: a ze se opakuju, jenom proto, ze cas od casu delam maso v troube nebo si chci kutat nejake blbustky, si mam kupovat novou troubu? tomu porad nerozumim…

  23. já snad vypadám jako prodejce nových trub .o) když chceš dělat blbůstky tak si kup troubu se sondou, párou, kynárnou, šokérem, vakuovačkou, infra grilem atd.. Kouknu do e-mailu a pokusím se najít tu firmu, kde nakupuju teploměry, ale jak říkám – jestli chceš kablík bude to stát kolem 2000,–

  24. jo ještě jsem zapoměl na pojezd s pizza kamenem ,o)

  25. ale ja kablik nechci, teplomer uz mam viz vyse, za mene nez polovic a je desne krasnej :)

  26. Schnytlik:

    máte to marnýýý, chcete teploměr, ale musíte si koupit celou troubu ;)))

  27. Cuketka:
    :)))))))))) LOL :)))))))))

  28. 25: když nebudeš mít kablík, jak zjistíš aktuální teplotu v troubě nebo v jádru?

  29. asi tak, ze bodnu jehlu a za nekolik vterin mam vysledek, navic vyrobce, ktereho jsem zvolila, patri mezi nejkvalitnejsi na mistnim trhu, takze nemam obavy, ze by nefungoval

  30. když do toho zabodneš a vytáhneš jehlu v průběhu procesu tak za a) ti začne vytékat tekutina z masa b) nebudeš asi pořád bodat do roastbífu a zjištovat jestli už to má 80C c)jehla se ti myslím pokud ji tam necháš vypne a horkou ji dost těžko budeš vyndavat resp. musíš vyndat maso z trouby a to není zrovna štastné d)doporučuji si koupit novou troubu

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.