1. Lze s poměrně vysokou pravděpodobností konstatovat, že pana Cuketku navštěvují především jedinci, případně N-tice, kteří vybočují, nebo chtějí vybočovat, z gastro-průměru naší populace. Předpokládám, neskromně, že směrem ke kvalitě :-)

    Nicméně, i sám pan Cuketka onehdy přiznal, jak si pošmákl na rozblemcaném párku v rohlíku :-) Taky ho občas, byť domácí, spořádám. Teď už málokdy, ale obrovskou pochoutkou byl pro mě chleba s máslem pokydaný tlustou vrstvou majonézy nebo tatarky. Jo, a mastnej smažák taky můžu (bez tatarky) :-)

    A jak jste na tom vy, taky máte nějaké svoje fujtajblové hříchy, o kterých se mezi pravověrnými gurmány/gourmety nemluví?

  2. Jop…smazenka..:) alias smazeny chleba ve vajicku s horcici, cibuli a okurkou…:) ale to vlastne vubec neni hrich..:)

  3. Už jsem to tu zmiňoval: Otevřu pixlu Baked Beans. Studené fazole nasypu na horké hranolky, zakoupené ve smažírně Fish&Chips. Lehce promíchám. Teploty se po chvilce vyrovnají na „tak akorát“.

    Very Jiří B.

  4. Párek v rohlíku, hambáč ani smažák fakt nemusím, ale – co takhle teplé škvarky, hodně masité? Normálně mastné vůbec nejím, ale jednou za čas neodolám, dám si, nejlíp s čerstvým bavorským chlebem nebo dalamánkem – a pak je mi špatně. ;-) No, dobře mi tak. ;-)

  5. Čas od času dostanu chuť .. na špagety .. s kečupem .. a s nastrouhaným eidamem. Asi že jsem to doma dostával občas k večeři, když jsem byl malý. A když jsme u toho, miluju cheesburger u McDonalda. Kombinaci a konzistenci rozplizlé housky, rozteklého sýru a namletého masa nedokážu odolat, ať se snažím sebevíc.

    Chleba s majonézou jsem ale také aplikoval, z donucení v krutém záchvatu žravosti, kdy hlavní roli hrála snížená schopnost úsudku a zvýšená hladina látek obvykle spojovaných s pokuřováním jistých zelených rostlin. Kdo zná, ten mě snad omluví :)

  6. to 3:tak hranolky s fazolema u me nic neprekona…:)))) asi vyzkousim..:)

  7. asi za největší moji prasárnu lze považovat pojídání syrové vinné klobásy ;)

    cheesburger od MCD mi chutná.

  8. to 4: aido, trumfnu tě 8))) Teplé škvarky z tučného od šunky, bez chleba. A není mi špatně (musím zaklepat).

    A jednou za uherský rok smaženku z bufáče – ale už to není, co bejvalo, teď jsou nějak málo mastné 8)))

  9. Pálivá křidýlka z KFC, hranolky, coleslaw, sprite. A nenechám si to kazit pocitem viny:-)

  10. Tatarka – někdy si ji dám samotnou, stoje „v ledničce“, naberu si pár lžic (polévkových) jen tak.
    Smažák je jedno z mých nej jídel.
    Jako malý sem pojídal párky studené bez ničeho.
    A perlička na závěr – u kamaráda v rodině mají hrozně rádi bramborový salát z gulášem.
    Mimochodem, dobré téma!

  11. Mirek:

    poslušně hlásím studené dva studené párky minulý týden. nějak to na mě přišlo a nemohl jsem si pomoci :) to samé s těstovinama s kečupem, taky občas podlehnu. obojí reminiscence z kolejního života…

  12. Syrové buřty a párky, hned po vytažení z lednice zakrojit:) Cheesburger, Big Mac a Mc Country. Instantní hrášková polévka. Knedlíky s vajíčkem z kupovaného knedlíku za 8 Kč. Párek v rohlíku s hořčicí. Suché salámy jen tak. Syrové těsto – nejlepší je na bramborové špalíčky. A tak dále:)

  13. Mcdonald. Léta s tím bezvýsledně bojují :) Špagety s kečupem si také občas dám ale musejí být omaštěné máslem.

  14. Pletenec s pekanovými ořechy u benzínky :o)

  15. Moirain:

    za tu syrovou vinnou klobásu + body. to je mazec ;) a to doslova! :)

  16. Nordy:

    to mám stejně. člověka to úplně zabije potom a ty pekany do černa jak dycky sou uplně ;)

  17. Nóó slušné comming outs… :-)

  18. ;-)) to se nám to tu pěkně vybarvuje. Musím se zastat škvarků a nesouhlasit s jejich zařazením mezi fujtajblové hříchy!
    Já ukojuju mlsnou tím, že si vezmu kousek másla a k tomu lžičku slazeného kakaa, zpracování probíhá a la Mr. Beanovo kafe.

  19. to 18: Máš pravdu, škvarky jsou super hřích 8))) Jen jsem chtěla aidu poškádlit.
    Tak já se přiznám: patnáct deka vlašáku s rohlíkem, i když na tom vlašáku je jasně napsáno složení: výrobní uzenina.....

  20. Tak koukám,že s Mekáčem jsem zapadnu :-DDD. Z domácích pochutin jednou za dlouhý čas chleba se sádlem, hořčicí a cibulí,nebo gothaj s cibulí a octem, ke karbanátkům jím brusinkový džem a to syrový těsto, jak píše Michala, ujídám taky, ale nejlepší je kynuté ;-)

  21. 7. +15. Hrdě se hlásím k pojídačům syrové vinné klobásy a jsem ráda, že v tom nejedu sama! :-)))
    Chutná totiž mnohem lépe, než tepelně upravená.
    Mno, pak také syrová játra, tedy jen malý kousek, ale přeci. Posolený…hm…od toho se odvíjí i příprava zavářky do polévky, také mi chutná víc syrová. Když dochucuji mleté maso (které jsem si sama namlela), také důkladě koštuji.
    Prostě syrové maso, to je ono. ;-))) O tataráku nemluvě.
    Suchý salám nebo škvarky… také může být!

  22. tak jo teda:
    u mě jsou to syrové kvasnice a pak takové ty zabijačkové zbytky, co se nedají normálně koupit – různé prasárny typu aorta, dýchací trubice a chrupavky (samozřejmě vařené)......­.....na každý zabijačce jsem za exota, když se všichni cpou libovým ovarem a já dlabu tohle :o)))........no a pak taky prasečí uši, o ty je u nás rvačka, poněvadž prase mívá uši obvykle pouze dvě a my jsme na ně tři – já, ségra a mamka

    mamina pak tady hodně ráda okusuje vyvařené slepičí pařátky nebo rybí hlavy z polívky......to já ale nedávám

  23. Pletenec s pekanovými ořechy snad není úchylka, ne? :)

    Já jsem schopná rozkousat měkčí drůbeží kosti (které jsem předtím důkladně ohlodala), abych z nich mohla vysát šťávu. Když jsme ještě měli psa, maminka mě žertovně hubovala, že mu nic nenechám. A různé chrupavky a „kolagenové“ části jsou taky moje.

    Když jsem byla malá a neměla jsem po ruce čokoládu, umíchala jsem si máslo s cukrem a kakaem, občas jsem přidala kokos.

  24. Tak u mě je to double whopper a fast food vůbec (i když třeba u McDonalds mi chutná jen máloco) – zejména když nemám čas na slušnou restauraci a nechce si mi načichnout kouřem.

  25. Moc hezké téma :-)). Já osobně dostanu jednou za čas neodolatelnou chuť na špagety s eidamem a kečupem, to celé hodně promaštěné máslem (vzpomínky na dětství), studené párky taky můžu. Asi tak 2× do roka navštívím mekáč a pak mám vždycky bolení břicha a špatný svědomí. Jo a klobása na Václaváku v 6.30 ráno jako zakončení nočního tahu má taky svoje kouzlo :-). A jak už bylo výše uvedeno, škvarky do této diskuze rozhodně nepatří!!!

  26. Hodně tučný bůček, syrové párky samozřejmě, skrojek tvrdého salámu, chleba se špekem (návyk z dětství), občas nakouknu do lednice a ukousnu si klobásku :-) Ale párek v rohlíku, chleba se sádlem a škvarky neřadím mezi hříchy!

  27. Taky si myslím, že pletenec s pekanovými ořechy není žádný fujtajbl. Ta benzinka sice není francouzská pekárna, ale co, pekanovým ořechům nelze odolat ani tam. A smažák? Záleží na tom jaký. Můj smažený vltavín, 2× rozkrojený, zlehka potřený dijonskou hořčicí a proložený cibulkou, dušenou šunkou a plátkem rajčete (nejlépe sušeným) jako fujtajbl rozhodně odmítám označit… ;-)

  28. 27: Kdyby byl pletenec čerstvý z francouzské pekárny, je to jiná liga. Tohle je prostě rozmražený polotovar s připálenými ořechy na povrchu, nejspíš s rostliným tukem místo másla (kterej vás mimo jiné zadrobí od hlavy až k patě, ale to s kvalitou nesouvisí) – a ten by v gastro-nebi na stupních výtězů rozhodně nestál :)

  29. Evidentně se shodneme, že hříchy mají tučnou povahu. Já si kromě smaženky a majonézových chlebíčků také ráda občas uvařím špagety s kečupem a eidamem… jsem ráda, že v tom nejedu sama… :-)

  30. špagety s kečupem a ajdamem jsou nejlepší :-) ať se pohlreich třeba ..... :-)

    22. jsem rád, že si někdo vzpomněl na drůbeží pařátky.je to moje zamilované… u babičky z polévky …mňam

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.