Vozovna ve Stromovce RSS

Štítky: , , , , ,

53 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. povedená rekonstrukce bývalé tram. vozovny, dokončeno letos na jaře. pořád chodím mlsně okolo a prozatím se tam vůbec nic neděje.

    http://www.prazsketramvaje.cz/view.php?…

    vyzpovídal jsem pana hlídače (btw roztomilý chlapík), povídal že zatím chodí jen potenciální nájemci objektu na prohlídky, žádný mylsím ještě nekývnul… takže uvidíme :)

    dovedu si na tom místě představit zajímavý podnik… ;)

    (jeno kus dále sále chátrá šlechtovka, čeká se jestli vydrží podminování blankou, mezitím zdemolován zahradní altánek v zahradě vedle)

  2. To je škoda, připadalo mi to dokončené (stavebně) už před pár měsíci, když jsem šel okolo – tehdy jsem si myslel, že se dovnitř co nevidět začne stěhovat nábytek a zařízení. Místo je to krásné, tak uvidíme, co a kdy se tam vyloupne.

  3. Pokud vím proběhlo již jedno výběrové řízení na nájemce. Zájemci byli pouze dva. Firma která nevyhrála ovšem okamžitě podala protest proti regulérnosti výběru… Od té doby je to zablokované. Původně se mělo otvírat už na velikonoce. Škoda, chodím kolem prakticky denně.

  4. xando:

    huh škoda. já držím palce. na kafčo, ice tea, sendvič před či po inlajnech si rád zajdu vždy.

    na atmosféru a romatiku bufíku na zahrádce vedle šlechtovky to NIKDY mít nebude, ale přesto by to bylo fajn :)

    achjo, zrovna včera jsem šel šlechtovku okoukávat, děsně deprezantní to je :)

  5. – taktez jezdim okolo a jak se zda Vozovna to proti Slechtovce „zvladla“ drive, na leto se to hodi jsem zvedav http://www.vozovna-stromovka.cz

  6. To ale vypadá velmi povedeně :-)

  7. hrkbrk:

    WOW! zpráva dne :)
    hned jedu podívat!

    díky

  8. aha:

    otevíráme 20.5.

    tak ještě chvilku :)

  9. – jo jo take jsem zvedav, ve Stromovce se to hodi, hlavne, aby to pak stihali )))

  10. A jak je to s rekonstrukcí té Šlechtovky?

  11. Krásné stavby.

  12. – no to by mne taky zajimalo ta Slechtovka, vozovna posunuta na 22.5., tak jsem zvdedav ))

  13. tak ted sem kolem vozovny procházel, otevřeno neměly, takže toho 22.5 už velmi nestíhaj…

  14. Na strankach inzeruji ze otevreli vcera, ale dnes jsme tam byli a je to zavreny. Byla tam ale hromada pracovniku, vybalovali zidle a stoly, zkousely pivni pipy atd. Na stankach maji update – nahled do menu, neni to spatne. Videli jsme tam udirnu a gril. Dojem kazi nepresnost ohledne dne otevreni, pritom stacilo vcera vecer napsat ze otevrou pozdeji. Chodilo kolem docela hodne lidi ktere si byli jisti ze je to otevreny.

  15. Také jsem se byla dneska podívat a našla bohužel Vozovnu ještě zavřenou. Podle informace od pracovníků připravujicích prostory k provozu by měli otevřít v úterý nebo středu příští týden.

  16. Šlechtovka se rekonstruovat bude. Kdy, to netuším, mluvila jsem ale s člověkem, jehož projektová kancelář a stavební firma se účastnila výběrového řízení na firmu, která to celé provede. Nezvítězil, vítezný návrh ovšem viděl. Bude to prý krásné, velmi luxusní a na kafe za 150 si tam prý zajde, i když ho z výběrového řízení vylili :-)

  17. tak pondělí, vozovna uspěšně zavřená, i když stolečky jsou již rozestavěné venku a krásně zabírají vešerké průchozí plochy, takže když chcete jenom projít/projet, musíte zlehka přes křoviny.,.

  18. Tak já přidám, že jsem včera kolem 19h šla okolo a byla tam „Soukromá akce“ . Tedy otevřeno, ale jen pro pár „vyvolených“, usrkávali limonády, pivo aj. Otevřené byli záchody a vevnitř jsem viděla velký mrazicí box Prima.

  19. Ve včerejší MF Dnes článek, že byla v neděli otevřena nová provozovna právě zde…

  20. zrovna uvažuju že bych tam vyjel, ta bouřka za humny mě ale odrazuje :) tak třeba zítra!

  21. Zatím zmatek. Zkusil jsem v pondělí v době oběda, zdálo se otevřeno, scházela se maminkovská klientela, plně obsazená trampolína. Obsluha zatím zmatená (účet obsahoval všechny položky dvojmo), všude se pohybuje řada nicnedělajících chlapíků, kteří se tváří jako majitelé (jak je možné, že všichni jezdí do Stromovky autem???). Jídnlo obstojně obědové, ceny (po vydělení dvěma) nijak nestandardní.

    Jediné co není jasné je kuřáckost/neku­řáckost. Popelníky sice zprvu chyběly, ovšem posléze je obsluha začala nosit (nedbaje maminkovské klientely). Uvnitř zřejmě zcela nonsmoking. Nabízí se, aby kouření byla vyhrazena jen část na druhé straně Vozovny (vzdálenější trampolíně)…

    V úterý nový pokus, ovšem v půl jedné ktomě obligátních nicnedělajících chlapíků kde nic tu nic. Zřejmě potřebují pravidelný režim :-)

  22. na to že je otevřeno druhý den, je podnik ve slušné kondici :) slušně nahozené ceny a hlavně skvělý, koherentní, moderní jídelák přesně ušitý na míru stromovce (imho):

    http://www.vozovna-stromovka.cz/…_vozovna.pdf

    s kouřením zatím chaos – hulilo se všude, myslím že s otevřenými stěnami a venkovním posezením (jeho kapcita je 2× větší ne uvnitř) to půjde i tak…

    těším se na jídla z udírny :) zatím jsem měl jen „vídeňský“ vepřový šniclik a pečené brambory, obojí poměr cena výkon moc fajn a znovu opakuji ideální k místu a jako jídlo po bruslení/procházce stromkou :)

  23. Ten jídelák mě přesvědčil k zvážení cesty přes půlku Prahy na jahodové knedlíky a pstruh z vlastního akvária taky nezní špatně :-)

  24. doufám, že se zde nebude opokovakt stejný problém který vznikl v letenských sadech otevřením podniku na baště a to je neuvěřitelné zvýšení autoprovozu po parku. K provozu jezdí nejen majitelé ale i komplet zásobování a ono vidět takovou dodávku jak si to 40–50km/h sviští parkem kolem psů a maljech dětí nic moc.. zde bych nabádál občanské revoltě a vlastními těly a pravidelným voláním policie bych se snažil znepříjemnit tuto stinnou stránku příjemných podniků v parcích..,

    Nevidim jediný důvod proč by si provozovatelé nemohli zboží odvážet zboží z „drop pointů“ na kárkách případně elekrickejch vozítkách..,

  25. Automobily – do Stromovky nepatří (stačí, ty co práší u kráteru). Lze tolerovat zahradníky a podobné, méně už policii (daleko lépe by se vyjímala na kolech), a už vůbec ne známí pana majitele Vozovny, kteří přijedou autem, udělají jednu fotku a pak se odkolébají zpět (nehledě na to, že jim evidentně chybí pohyb)…

    Provozu okolo Bašty jsem si nevšiml, zato cirkusu ano? Nevíte někdo co se chystá?

  26. – jo tak uz jsem mel moznost se take zastavit vozovna-stromovka, jidlicka fajn otestoval jsem „pstrouzka“ a super, jedine je, prijel jsem na kole, a odjizdet se mi uz tolik nechtelo ))), jak uz nekdo psal, pro park super ))

  27. Asi to nejsem schopen ocenit a s nostalgii vzpominam na stanek vedle ruiny Slechtovky s kdysi prijemnym altankem. Na sedmicku vina za 290+ Kc me zrejme nenalakaji, mozna tak na ty ovocne knedliky. Ale cekal jsem to horsi. Koneckoncu to asi musi byt pro provozovatele obecne dost nelukrativni lokalita, kdyz se prihlasil jen jeden [1] :-)

    Ohledne mozne rekonstrukce Slechtovky, pokud se obavate zvyseni provozu aut ve Stromovce, tak tohle to jisti. Snad si nekdo nemysli, ze klientela tam bude chodit pesky. Neni to tak davno, co opet nekdo oprasil myslenku protahnout tramvaj od Vystaviste az ke Slechtovce. Asi nejdustojnejsi reseni by bylo nechat Slechtovku spadnout a tvarit se, ze se nic nestalo. Koneckoncu tenhle postup uz byl uspesne vyzkousen opodal v pripade Cisarskeho mlyna [2]. Bezte se podivat co je tam ted za nadheru. Cestou si povsimnete dalsi bizarni stavby, tusim ze trihvezdickovy Hotel Forrest. Drive jakasi oplocena panelova ubytovna, jen nove natrena. Inu luxus za kazdou cenu.

    Stromovce nedavam sanci na dele nez deset let. Je treba ji „propojit“ s Trojou, rozumej postavit tam silnici a take to parkoviste by se tam hodilo … Skoda.

    Mimochodem cestou od Vozovny smerem ke spodni zdevastovane casti Vystaviste je objekt byvale ledarny [3]. Z toho by mohla byt docela prijemna letni vinarna, co rikate ?

    [1] http://www.novinky.cz/…vozovne.html
    [2] http://www.zastarouprahu.cz/…r/cisar3.htm
    [3] http://foto.mapy.cz/38417-Ledarna

  28. 27: přesně jak řikáš., čeho se obávám nejvíc je, že kolem toho staveniště, co byla dřív růžová zahrada, někdo bude 3–4 roky dělat nevyřešitelnou záležitost, a tak se někdo dohodne, že pro tunel stejně bude nejlepčí to celý zalejt betonem a udělat tam pěkný parkoviště pro nově zrekonstuovanou luxusní restauraci Šlechtovka.,.

  29. 28: uz jen to, ze o tak silenem navrhu jako [1] byl ochoten nekdo vubec jednat a nesmetl to hned ze stolu me desi. P.S. ty knedliky tam zkusim :-)

    [1] http://domaci.ihned.cz/…-ma-lunapark

  30. Dnes jsme tam byli. Všechno dobrý až na pár věci které ale nemusí každému připadát fér. Je to „maminkovské“ :-) Je mi jasné proč to umistíli tam kde to je (u dětského hřiště), proč tam dali trampolínu pro dětí atd…je tam prostě hodně hodně malých dětí a psů a nemusí to být každého věc (mně osobně se to líbí)…
    Co se týče jídla tak je to fajn a hlavně poměr cena/výkon sedí. Jediné co bylo níc moc byli Topinky se pstruhovou pomazánkou. Nebyl tam pstruh ale pouze pstruží kosti. Je to v podstatě jen tvaroh a rozpečený chleba. Ale na druhou stranu, co byste chtěli za 49kč? Bílá klobása byla dobrá (také 49kč), sýrové prkénko také a pljeskavica byla vyníkající. Tip – párek v rohlíku :-)
    Obsluha je sice příjemná ale nestíhá i když se hodně snaží. Je jích prostě málo. Snad to dají do pořádku.
    Jínak spokojenost a ráda se vrátím!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.