1. A je tu nový pořad na Primě. Zaujal vás, budete sledovat? Jak na vás zapůsobil první díl? A co teprve ty další? Nebo se dokonce hodláte přihlásit?

  2. Nestihl jsem, musim pockat az to bude nekde online.

  3. http://www.prostreno.com/

  4. Tento pořad vám jen pomůže uvědomit si, jak špatné to s naší kuchyní je… V pořadu vaří amatéři v domácích podmínkách.

  5. 4. Ono záleží na tom, jací amatéři to budou – možná mám jen štěstí, ale u většiny mých známých se vaří lépe, než v restauracích v okolí. Přiznám se, že jsem také poměrně skeptický, ale takhle soudit dopředu podle mě nedává smysl…

  6. 5. Podle mě taky bude záležet na věkové a sociální skupině zúčastněných.
    Stránky pořadu mi zatím nechodí, resp. jsou téměř prázdné, na sledování v TV bohužel nemám čas.

  7. Taky jsem zvedav na soutezici: jinak receno, jaci lide nato dokazou najit cas.

    Nejakym rizenim osudu mi volali z poradajici agentury a nabizeli mi ucast v pilotnim dilu, ale kdyz mi vysvetlili, ze by se ode mne ocekavalo stravit pet (pod)veceru v jednom tydnu konzumaci a jeden den z toho tydnu pripravami (asi aby si mne mohli natocit, jak nakupuju), tak jsem jim zdvorile podekoval.

    A taky jsem cetl o stejnem formatu v anglosaskych zemi, kde se to (pry) zvrhlo tim zpusobem, ze vsichni soutezici se snazili co nejvice sepsout ostatni v nadeji, ze ti ostatni nebudou mit tu drzost.

  8. Dnes jsme s mými kulinářsky protřelými dětmi (13, 7) shlédli jeden díl. Značná část se věnovala interiéru domu, který všichni účinkující prošmejdili a komentovali. Zaujalo mě, že na to, jak byla velká koupelna, byl jídelní stůl malý 8))) Ale vyšůrováno bylo bezchybně a celý dům byl dokladem toho, že s citem použitá IKEA může dobře fungovat (to myslím jako poklonu paní domu, byť můj vkus to úplně není).
    Gastronomickou úroveň popíšu citací dětských výkřiků (bez cenzury): „Čim to ty vajíčka naplnila? Oslazenou mrkví s pomazánkovým máslem? To si fakt nedovedu představit, no možná s trochou česneku a citrónu.“ „Vona na to kuře fakt hodila tavenej sejra!“ „Si vymyslí takovej dort a koupí prefabrikovanej korpus!“
    Z mého hlediska hostitelka chtěla předvést něco zajímavého (část menu byla německá – polévka a desert), ale moc to neladilo dohromady, bezradný předkrm (šunková rolka s křenem, plněné vejce), hlavní chod jakože odlehčený po hutné polévce (kuřecí kousky v sýrové omáčce s americkými brambory – moc velké odlehčení nenastalo a pokrm se moc nevydařil) a těžký desert – tvarohový dort se dvěma příchutěmi a množstvím piškotu vespod i navrch.
    Nicméně ostatní soutěžící hodnotili vysoko. Jednak proto, že se při druhém večeru už uvolnili a trochu poučili, jednak kvůli domu a celkové atmosféře večera (trochu rozpačitá byla pauza mezi hlavním chodem a dezertem, kdy hostitelka naordinovala společenskou hru „na pravdu“).
    To 4, 5: Ano, je to o tom, jak se u nás doma vaří (teda u nás zrovna ne). Výhra není vysoká (ani jsem nepostřehla, zda jsou to peníze nebo třeba spotřebiče atd.) a tak se přihlásili lidé, kteří si věří, že vaří dobře.
    Co jsme viděli, nebyl absolutní propadák, ale pro cuketkáře nic moc. Následující Pohlreich a dojatý kuchař nás oslovil víc 8)))

  9. Jedna technická k účinkujícím: jedna z nich mi už z obrazovky byla povědomá, Zlatuše Poláchová. Tak jsem zagůglil a jde o máti Gabriely Poláchové z reality show o hledání tatínka. Zjevně rodinka, která má ráda život před kamerou :-))) Každopádně i tento pořad je spíš reality show, než pořad o vaření.

    Víc mě pobavil „nejlepší kuchař Boleslavska“ v pořadu Ano šéfe.

  10. Právě jsem dokoukala druhý díl, co už je na stream.cz. Asi více sledovat nebudu. Nehledě na to, že mi příjde neslušné šmejdit hostitelovi po domě a že trpím, když vidím neprofesionály pižlat maso malinkým nožem, jde zde především o jídlo. A to je teda hnus. A na to koukat nechci. Pro tyhle lidi je asi inspirací Babica :-(
    PS: Ty komentáře pana Vydry a jeho manželky mi připadají děsně primitivní.

  11. Jsem docela otrávená. Jedním očkem jsem koukala na všechny díly, krom pondělka. Kdo vede, je ta figurka z Frýdku Místku. Dostala mne (mimo jiné) i hláškou, že kuře na pomerančích dělá taky, jen tam nedává ty pomeranče. O ostatních hláškách nemluvím. Je zřejmé, kdo je její vzor a podle koho vaří. Nejlépe zatím z toho vychází ten kadeřník, aspoň se snažil, byl nápaditý a docela vtipný. Hrůzy typu kupovaný korpus a na to piškoty, kupovaná křenová náplň do rolek, případně dnešní pel-mel meníčko ani nekomentuji. Pozvat hosty na něco takového, styděla bych se! Tvarůžkový závin – někde na chatě, k tomu štěně piva a pohodový večer pod širákem u ohýnku, případně v útulné hospůdce, to ano. Ovšem nabídnout ho jako předkrm? Chce se mi plakat!

  12. Pivli, neplač! Já jsem to pojala jako vzdělávací záležitost 8))) Slečinka dnes: „Tvarůžky? Co to je?“ Rozšířila si slovní zásobu a k pivu na chalupě by to nemuselo být špatné, tedy kromě toho gothaje 8))) Prostě je to reality show – soudný člověk by si nedovolil předložit desert v premiéře, nota bene nevydařené. Když už jsme to začali sledovat, vytrváme i zítra, jak si povede stratég Dimitri. A pak tento pořad odsviští na smetiště dějin 8)))

  13. 10.
    Mám naprosto identický názor:(

  14. 13.: No a takový lidi Vám pak v restauraci vžkážou, že Irish pie není žádný koláč, protože tam není těsto. ;-)) Tohle se opravdu stalo.

  15. A nebo také že to carpaccio ze svíčkové maji syrové:D:D:D:D:D­:D:D:D … tohle už jsem taky někde četl:D

  16. A nejlepší hláška ze všech : „Ta polévka gaspacho je studená!“,
    " Promiňte, madam, ale ta se servíruje studená.„
    "To teda ne ne, já si jí dávám v pizzeriích často a všude jí mají horkou!“
    „Tak to se omlouvám, chcete jí ohřát?“
    „No samozřejmě!“
    No, ale zpátky k tématu. Je tadu otázka, která se přímo nabízí. Co byste hostům uvařili Vy?

  17. Studená polévka gaspacho… Seriál „Červený trpaslík“. :-))

    Taky mi jednou jedna dáma vyprávěla, že dělá skvělou tu „bujabézu“, ale nedává tam ryby, že oni je neradi…

  18. Tak už to můžeme uzavřít. Dimitri se svou variací na Makedonii nezabodoval, protože s výjimkou předkrmu nestála za nic, zaslouženě vyhrál František a my se nadále budeme věnovat českému jazyku pro 7. třídu 8)))

  19. Podle popisu to vypadá na českou versi „Come Dine With Me“ – 4 extrovertní osoby soutěží o 1000 liber, samy se bodují a ano, šmejdí hostiteli či hostitelce často po domě, nakukují do šuplat, otvírají šatníky, atp.

    Reality show jako když vyšije. Těží z kontroverze, z různic mezi záměrně vybranými lidmi a z uměle vyhrocených situací. Při jedné episodě zde hostitelka dala na stůl její domácí zviřátko – hada. Ten se vesele plazil mezi příbory, aby se posléze na ubrusu vykadil. Jsem informován, že hadí výkal má kolosální zápach někde na pomezí ZHN.

    Byl jsem tázán, že TV dělá nábor v našem hrabství, zdali bych měl zájem…
    No, thanks.

  20. 18. : tak, tak! :-)
    19.: Ano, jedná se skutečně o verzi tohoto pořadu. A co jsem viděla na slovenské TV, soutěžící opravdu vybírají podle stále stejného modelu. Ze zvědavosti jsem koukla, ale stačilo.
    Na otázku zde položenou, co bych hostům uvařila já, odpovídám, že těmto hostům nic, anžto bych do takové soutěže nešla ani za nic. A svým přátelům vařím to, co mají rádi, co jedí a na co nemají alergii.
    BTW: v upoutávce na pořad na Primě, dávali zrovna ukázku z britské verze, právě s oním milouškým hádeškem…bleek!

  21. Od pondělí jsem se dívala docela se zájmem. Opravdu zajímavá sonda do 90% českých domácností. Moc mi vadilo lezení po domácnosti, mělo by to být víc o vaření. Nevím proč se tam soutěžící hlásí, když si pak nedají žádnou práci s výběrem pokrmů a ani s jejich vařením! Proč používají polotovary?
    Šla jsem do vrtule, když jsem slyšela, že Zlatuše má na seznamu Gothaj! Očekávala jsem ho s cibulí, což by k ní opravdu sedělo.
    Také bych se do soutěže nehlásila. Ráda si spolustolovníky vybírám. Ale na druhou stranu, bych zase ráda soutěžícím ukázala, že to jde i jinak ;-)
    Že vyhraje Frantík, jsem očekávala a jsem za to ráda ;-)

  22. Tak jsem si to zkusil pustit, ale nedostal jsem se přes úvodní představení účastníků v prvním díle. Možná tam potom bylo něco zajímavého, ale ten úvod mě odradil od toho, pokoušet se to najít…

    Ale nápad to není špatnej, mohlo by být zajímavé si to uspořádat v reálu a bez cen (nebo s nějakou symbolickou) s kamarády… Tak, aby si člověk mohl vybrat „soupeře“ a na návštěvu u nich se těšit.

    21: Naprosto chápu, i když zrovna ukázka tvého domácího vaření v televizi by myslím byla velmi záslužná věc (-:

  23. Kytko, ty máš ale docela zajímavej nápad! To se musí promyslet ;-)
    A merci!

  24. Se přiznám, že mě ten pořad uhranul. Koukla jsem na první čtyři díly a střední Čechy tento týden si ujít nenechám.
    Šmejdění po baráku je děsné, ale za tu sondu, co se v českých domácnostech vaří, to prostě stojí. Navíc jde o lidi, kteří jsou o sobě přesvědčení, že vařit umí. Mazec to je:)
    Přidávám ofiko web pořadu, ten link, co tu je, je nějaký parazitík: http://www.iprima.cz/prostreno

  25. 24: Ono to dovede být fascinující! Jen jeden nesmí zapomenout na přítomnost kamer, hecujícího producenta a jiné zákulisní fígle a nakonec na práci střihače.
    Uvedená linka bohužel nedovoluje shlédnout program samý. Ale vypadá to na zakoupený formát Come Dine With Me. Hlavní cena je velmi podobná 1000 liber, akorát zde v UK jsou na to pouze čtyři a z těch programů, co jsem shlédl, byli vždy 2 muži a 2 ženy. Asi zde víc chlapů vaří?

    Ve zdejší verzi je také nezobrazený komentátor, jehož úmyslně přešponovaný voice-over dodává celé show tón frašky. Je tomu tak i v Prostřeno?

  26. 25: Ano, neskutečně trapný Vydra s chotí jsou komentátory v české verzi. Tedy alespoň před týdnem byli – a jistě ty komentáře nejsou z jejich hlavy.

  27. Tak ještě jeden link http://www.stream.cz/?… , kde jsou videa. Bohužel ne všechna.
    Babicovy fanynky.

  28. Protože to Primě / Streamu děsně trvá s novými díly, začala jsem včera koukat na slovenskou verzi Prostřeno – Bez servítky. První parta lidí byla o moc sympatičtější než ti v české verzi a taky byli účinkující o hodně přirozenější ⇒ líbilo a budu asi ke Slovákům koukat dál:-)
    http://video.markiza.sk/…bez-servitky?…

  29. 28: Miso, uz jsem to tu nekde psala, ze na Markize davaji Bez servitky, divam se na to a musim souhlasit s tim, co jsi napsala. Videla jsem na Stream(u) Prostreno – soutezici z minuleho tydne a…uf.
    Podepisuji se pod Kytkuv (22) napad. Pojdme udelat scukovou verzi. Uz premyslim nad menu :)

  30. Probudili jste tu ve mně zvědavost, a televizi nemaje, zkoukla jsem první pětici na internetu. Poté i několik dílů slovenské Servítky. Šokovalo mě to čučení do skříní a šmejdění po domě. A s licencí se mi to nezdá, protože v tom slovenském nikdo takhle domácnosti neprolézal a celkově to působilo nějak filmařsky kulturněji. I ty komentáře. Ale zas bylo proti Čechům několikanásobně otřesnější to jídlo (shlédla jsem pětici „Záhoráci“).
    Čekala jsem bombastické recepty, kterými se budou chtít lidé předvést (však to bude v televízi). No. Pár postřehů jsem četla tady http://valicek.blog.idnes.cz/…Opravdu.html

    Ale musím přiznat, že mě pořad zaujal. Jako sociologický průzkum je to značně poučné a určitě se podívám ještě na nějaké další díly. Až to dají na net :) Zatím se spokojím se Slováky.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.