Co si kupujete k jídlu v IKEE? RSS

Štítky: ,

57 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. ahoj, dostali jsme poukázku do IKEY, tak se tam chystáme vypravit.
    Při té příležitosti bysme chtěli ochutnat i něco z místní nabídky jídel nebo si nějakou specialitu dovézt domů…

    CO TAM KUPUJETE VY?

    Zatím jasný favorit je dort DAIM, ten jsme jedli na návštěvě a i když nejsem vůbec „dortová“, tak tohle si nenechám ujít!

    Jinak máme tip na sušené lososí maso, jinak nevim… poraďte:)

  2. já jsem si tam minule koupila jablečný ocet s brusinkama (skvělý do salátů a přijemné k pití při detoxikační kůře s jablečným octem) a taky různé nakladané sledě v skleničkách(bru­sinky, hořčice, citron) taky mám ráda jejich zázvorové sušenky a myslím si, že i jejich fair trade kafe není úplně zlý (a stojí kolem 50 Kč)

  3. Nakládané ryby mi také chutnají, i když pro mě by mohly být kyselejší.
    Jinak si vždy kupujem brusinkovou marmeládu, dále dokud nebyl obchod Čerstvé ryby, tak jsme tam kupovali pravidelně mraženého lososa.
    Brusinkový ocet mi nechutnal, navíc se musí po otevření skladovat v chladu a v ledničce mi překážel.

    Dál si tu kupuju pravidelně knackebrot a pak takové ty „opečené půlbagetky“ nebo jak to říct, ty s kardamomem.

  4. V restauraci si dávám většinou masové kuličky, nebo lososa, naopak zcela ignoruju polívky. V obchodě za pokladnami doporučuju ten jablečný ocet a sledě, o kterých psala Suanka, a sušenky Dubla chocoladeflarn (nebo tak nějak, prostě dvě ovesný sušenky spojený čokoládou, mají je většinou i v restauraci ve větším vydání a prodávaj je po jedné, v obchodě je to krabice menších.) potom brusinkový sirup a ani tvrdé sýry nebo celozrnné těstoviny ve tvaru losa nebyly špatné. Pak si ještě občas kupuju karamelové nitě a želatinovou šroubovitou směs, ale to je spíš úchylka, kterou nemůžu jen tak s klidným svědomím doporučit (-:

  5. V restauraci si většinou dávám lososa a manžel masový koule (geniální vynález Ikey, díky kterýmu jsou muži ochotni tam jít a po nacpání koulema dokonce přetrpět i hodinovou procházku po obchoďáku :-)), jako dezert občas nebo ten čokoládovej dortík (ten lze koupit i s sebou domů mražený, jak už tu bylo psáno). V tom obchůdku kupuju pravidelně jenom brusinky, to ostatní mě zatím nějak nezaujalo.

  6. V potravinách kupujem gravlax, švédskou hořčici a občas různé ty marinované ryby nebo hruškový mošt, jednou jsme koupili jakýsi dort, byl v akci pro členy IKEA Family, nic moc za tu cenu. V restauraci je to většinou nějaký salát nebo ryby. Dřív mi docela chutnala taková ta plněná treska, ale naposledy měla náplň trochu jinou chuť (kyselou), asi už si ji příště nedám.

  7. 6:Plněná treska? Já tam vždycky kromě lososa narazil jenom na plněnýho pangasia. Nikdy jsem ho ale neochutnal.

  8. Kytko: třeba to byl pangassius, já nevím, ale vždycky tam měli napsáno treska. Býval plněný takovou jakoby smetanovo-sýrovou omáčkou s brokolicí, naposledy (před 3 týdny) ale opravdu chutnal jinak.

  9. Ta smetanovo-sýrová omáčka s brokolicí odpovídá, ale nápis jsem u toho viděl vždycky pangasius (IKEA Zličín). Možná v tom maj sami bordel… )-:

  10. U mě je to IKEA Brno, v jiné jsem nejedla. Viz. http://www.ikea.com/…/restaurant/

  11. V restauraci losos, sendvič s krevetami, kuličky. V obchodě kupujeme kuličky, lososa, kyselé ryby, brusinky, brusinkovou šťávu, ovesné sušenky, perníčky, kluci ještě vždycky vydyndají takové ty bonbony ve tvaru autíček, ale ty jsou podle mě dost hnusné;-)

  12. Velký kulatý knackebrot, který zbožňuje moje polovička, a který se doma nikam nevejde:))

  13. Kytko, podle mě se to na Zličíně vždycky jmenovalo TRESKA plněná brokolicovosýrovou omáčkou.

  14. V restauraci kuličky a daim dort, tentýž dort občas celý z obchodu, báječné jsou takové ty sušené miniklobásky z losího masa a měli jsme odtamtud skvělý sýr, ale nevím název – obal byl černý.

  15. Já tam kupuji směs na pečení chleba v prášku. Mají dvě varianty – tmavý chléb s brusinkami a ve škatuli žitný, který se jenom zaleje vodou a promíchá.
    Brusinky, smaženou cibulku a daim čokoládu.

  16. Mně moc chutnají ovesné sušenky Kakor Havreflarn (modrá papírová krabice přetažená takovým tím umělým celofánem) a pak perníčky (v plechovce). Jinak mě nic neuchvátilo natolik, abych to koupila, občas si v restauraci dám mandlový dort se světlou polevou.

  17. V restauraci lososa,treska byla dobrá a řízek je taky ok. Občas kalles kaviar nebo sýr, ale je to dražší než ve Švédsku a menší výběr (kalles kaviaru, ve Švédsku mají třeba Svennis kaviar apod).Kalles se používá různě, Švédi třeba na toasty.
    Toast,máslo,ci­bule,kalles a na to sýr (ementál) a zapéct v troubě.
    Kdyby měli ančovičky značky Abba je to na Janssonovo potěšení, myslím nemají, a nebo matjesy na salát (s červenou cibulí, kysanou smetanou,vejci,ko­prem…)

  18. 15: směsi na chleba jsou OK, i brusinky. Smažená cibulka – no, dobré to je, ale když prostudujete složení, tak to s cibulkou nemá mnoho společného 8))))

  19. Kavu tam nebrat :)

  20. Vlastně pyttipanna a kuskus je ok.
    Ale tyhle švédské věci se dají od značky Findus koupit třeba v Tescu.

  21. V restauraci rozhodně lososa, případně i ovocný salát nebo snídaně. V jídle plátkový sýr! nekupujeme už domů skoro žádný jiný, pak hořčici, kulatý knackebrot, zmrzlinu a bio muffin taky není špatný

  22. Drive meli v Ikea hruskovej cider nealko… a nekde v zari mi pani na pokladne slibovala ze budou mit i alko a vice druhu a misto toho to nahradili jakousi ne/alko limonadou… jablko,hruska­..jablko neni moc k piti ale hruska je celkem dobra..

    Skoda ze nezachovali cider…

    Jinak jejich mandlovej dortik mrazenej mi chutna moc…

  23. Kuličky a občas ujedu na tom zeleným dortíku.
    S sebou domů beru brusinkovou marmeládu a takovou tu omáčku na kuličky v prášku. A hruškovej cider, když ho mají.

  24. 22: Myslím, že ta hrušková nealko verze se od toho cideru předtím moc neliší.

  25. Kaviárovou pastu, brusinkový kompot, velký kulatý knackebrot, sobí salámky, tvrdý sýr, na Vánoce perníková srdíčka. I pomerančová marmeláda (třeba i s bezinkou ) byla dobrá, ale tu už dělám sama. Vanilková omáčka je obyčejně pudinková. Cider byl taky dobrý.

  26. My tam kupovali před vánocemi svařák v láhvi :-)

  27. Tenhle odkaz uz je starsi, ale po precteni jiste uznate, ze nadcasovy…
    http://www.davidlebovitz.com/…our_l_1.html

  28. Angreštový džem je výborný.

  29. Kupujeme vždy pálenkový sýr, bränvinnost, ten je vynikající. Brusinky, knackebrott, v zime glögg (svařák), v létě bezinkovou šťávu. Perníčky si peču sama. Štve mě, že nemají pärlsocker, perlový cukr, kterým švédové tradičně zdobí sladké pečivo. Bez něj prostě nejsou kannelbullar (skořicové šneky) to pravé…

  30. 29. : A co třeba tady:
    http://www.pekarskyraj.cz/…ske_zdobeni/

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.