1. Copak pražáci… ti mají prodejen.Ale co má dělat prostý vidlák,který má k dispozici než Albert,Kaufland a Lidl? Dá se tam koupit něco dobrýho?

    Já onehdá šel do Lídlu a tam jsem si koupil sirup.
    Je v plechový flašce 750 ml,je na něm napsáno:
    „Plein Sud sirop de Fraise“
    Píšou tam bez barviv a konzervantů,29% jahoda,5% bezinka,fruktóza a glukóza,kyselina citronová a chutná mi.
    a stojí to okolo pajcky :-)

  2. V lidlu jsem kupila velmi slušný cider a rybízový likér (když měli fr. dny), kupuji tam úžasné pralinky, mívají je ve staniolovém sáčku blízko poladny, je to takový balíček nahoře s mašličkou. Mívají několik druhů, jsou znamenité, cena baťovská 49,90,–
    Pak jsem jednou zkusila uzený vepřový bok (úděný bravčový bok) – bauchspeck,od firmy twinner. Mají ho v chlaďáku, 300g. Je bez přídavku látek zvýrazňujících chuť a bez laktozy. je fakt dobrej!!! Občas koupím jejich bílý rum, člověk nemůže furt chlastat jen bacardi nebo ještě dražší značky, že? přes léto, když je mojito takřka povinností by to lezlo dost do peněz.

  3. se mi ulevilo že nejsem sám,kdo nakupuje v lidlu :-)

  4. :-))))
    Já nakupuju i v Normě. máme ji u baráku, tak mi často nic jiného nezbývá. :-(

  5. normu neznám.znám ještě penis market (penny) víc toho u nás nejni

  6. do lidlu nechodim, mam ho daleko, ale tchyne tam nakupuje a tuhle si v akci kupila docela slusnou napodobeninu nejakeho parfemu od joop a jenom za 4.99 ojraku :)

  7. burmajones:

    Lild tu v okolí domova nikde němaju :) mám jen Billu a občas na kole dojedu až k OC 6, kde je hypernova… jinak většinou nákupy dělám za běhu po městě :)

    tipy na kaufy v lidlu měla Bali u sebe http://olivovakucharka.webgarden.cz/

    prej tam odchytla dobrý mražený potvory, já sjem s údivem studoval tu jejich BIO řadu. ale kvůliva stažení medu z oběhu a dalším problémům si to moji důvěru nezískalo :)

    ale zase sem si jednou v lidlu vjedno malé městě koupil dokonalou plážovou podložku!!!

    a v kauflandu badmintonovou sadu za 59,– !!!! drží už celé léto ;)))

  8. No já tam objevila Gorgonzolu za 40 Kč (nebo 39,90 či tak podobně), 200g. Podle obalu je země původu Itálie. Na to si dávám bacha -nic z Polska a pokud možno ani z Německa (vyrobeno pro Lidl a blablabla).
    Taky jsem se mu bránila jako čert kříži, ale když nám ho postavili za barákem, po několika měsících jsem se tam odvážila a zjistila, že mají, když máte štěstí, slušnou zeleninu a tm.pečivo.Ale na obecné nákupy se tam jít nedá..

  9. Pro pořádek dodávám, že tu máme v okolí Eso, Coop s nadsazenými cenami zákl. potravin ajiž zmíněný Lidl.
    ad Pivli: Norma je super, dodnes nezapomenu na jejich šmoulíkový nápoj s názvem „Malina blue“ a to je už pár let zpět:-D

  10. K Lídlu jsem měla dříve taky dost odpor, ale poté co nám proměnili Delvitu a v okolí už opravdu zůstal jenom nechutný Albert, tam občas zavítám a dají se tam opravdu sehnat celkem dobrý věci. Speciálně chodím pro krevety, garnely a čevapi – polotovary sice moc nemusím zvlášť z mletého masa jsem měla trochu strach, ale 97% hovězího mě zlákalo a musím říct, že jako rychlovka na gril s ajvarem jsou luxusní, skoro jako ty ze skopového v jugošce :-P

  11. Hm, výběr Albert, Kaufland a Lidl opravdu nezávidím, asi bych chodil střídavě všude a otestoval kde mají co zrovna slušný. Někdy i ty jejich levný značky příjemně překvapěj, ovšem někdy je třeba se vyhnout velkým obloukem.
    Lidl bojkotuju kvůli černému kácení stromů kolem prodejen (sice jim nebylo dokázáno, ale mě to stačí). Docela mi chybí Delvita, protože Billa je podobně hrozná jako Albert. To samý Carrefour, tomu jsem zase dával přednost mezi hypermarkety – takže teď střídám Tesco a Hypernovu, protože je mám nejlépe dostupný, když mi schází jenom nějaká drobnost tak buď malej koloniál nebo benzínka u nás ve vesnici, věci co se kupujou po kartonech potom v Makru. Když jsem někde mimo tak co se zrovna naskytne v okolí.

  12. Když už probíráme ty diskonty, já jsem si zvykla občas zavítat do Plusu (protože nám ho postavili za rohem, jak jinak) a mají tam docela dobrou, ale hlavně cenově přijatelnou Bio řadu. Nic českýho, všechno z dovozu, bohužel (snad kromě mlíka – myslím), ale ty čerstvé biomrkvičky, ty jsou fakt luxusní, mňam :-)


  13. Nojo, Delvita mi taky chybí. Billa je naprosto příšerná!!! Normu máme kus od baráku, takže z tama tahám minerálky. Kupuji tam občas mouku, jaroměřiscké pomazánkové máslo, hollandia bílý jogurt, smetanu na šlehání – českou, chlazenou, jde skvěle vyšlehat i bez ztužovače a je moc dobrá. Pár věcí, české výrobky se tam koupit dá, mají je i za slušnou cenu. Občas nějakým omylem v akci mají fakt dobré věci, jen pár dní. naposledy mne potěšilo balení belgického piva za 79,90,– pět kousků, 2y Stella, 1× třešňové, 1× Hoegaarden, 1× tmavé. Fakt ňamka. Občas zse člověk narazí na hrůzy typu jablečná marmeláda s příchutí červeného rybízu (blééé) nebo brambry v prášku. To si nedokážu představit, co to bude za hnus! A pak polské čokolády, co viděly kakao z rychlíku.

  14. ad diskonty:

    to zhyzdění českých měst budeme ještě jednou litovat. přitom je to jen o samosprávách (jeslti si nechají … na hlavu nebo ne). když se člověk podívá na „slavnou“ billu v litomyšli vs. republikový průměr je to k pláči :( nechápu proč se staví další a další kostky vyvedené v různém stupni odpornosti…

  15. ono je to o tom, jestli si samosprávy nechají dobře zaplatit nebo jsou neúplatné. Která odpověď si myslíte, že je správná?

  16. Nad Delvitou nemálo často uroním slzičku… teď tam je hnusná žluto-červená Billa. Bohužel u nás Delvita doplatila na to, že zkusila přijít s širší nabídkou (až dvojnásobný počet položek v nabídce oproti konkurenci) a špatně to propojila s umístěním prodejen (sídliště). U nás ani Tesco nemá zrovna širokou nabídku cizokrajných koření, pochutin, alkoholu apod. I to blbý Tesco je u nás plné kravin. Ale bude líp… jednou

  17. Pivli:

    já se bojím toho nejhoršího: že jim to díky své omezenosti schvalují dobrovolně. podle mě češi nemjí vkus… tohleje jeden z mnoha projevů. litomyšl je úžasný úkaz! ;)

    kanibal:

    njn snad :)

  18. Lidl zasadne bojkotuji a cele rodine zakazuji.Kaceni narodnich stromu se proste nezapomina !

  19. Jen jednu lásku v Lidlu mám… mezi jogurty plnými želatiny, mraženými rybami plnými vody a bezejmennými pišingry je stálice nabídky – rajčatová šťáva. Tu opravdu a doslova miluju a jen tak nějaká mi nechutná… většinou musím přidávat citronovou šťávu i sůl, ale Lidlová je dokonalá. Ten nákup bývá skromný :)

  20. No, měli tam nějakej fermentovanej sušenej salám. Jinak tam moc nepáchnu, mám to daleko.

  21. Já byla minulý týden příjemně šokovaná lídlovic španělskou jamón serrano – tenoučké plátky proložené papírem, šunka je šťavnatá, jemně voní kouřem, pro mě naprostá bomba.

  22. Mám v nejbližším okolí výběr Lidl, Kaufland a Albert, v Lidlu nakupuji hlavně směsi do pekárny, které mají výborné, sem tam nějaký sýr, teď měli vynikající zeleninové mražené směsi…mají hodně dobré věci, ale i děsně hnusné, např. jejich „novinka“ vaječná, lososová nebo tuňáková pomazánka v takovém kulatém malém kelímku. Je z toho strašně cítit levná majonéza, a to já opravdu nemusím.

  23. je zlej, kaci stromy, dost dlouho neslo platit kartou, vsednodenni pecivo hnusny, ale ten sirup v plechu je vybornej, nektery veci co zminovala Bali taky obcas stihnu, pak jogurty, co vyrabi hollandia, prelepeno znackou pilos, cokolada JD Gross myslim, ruzna sila – do vareni uplne super, rum, proste nektery vyrobky z Francie, nekdy Nemecka a v ramci tydnu ruznych zemi byvaj dobry(ted treba nachos,pro ktery se planuju vydat). Je potreba peclive sledovat slozeni, ale tomu se nevyhnu ani v Biůůůůlle. Mam trosku duchodcovske sklony a a pro nektere veci zajedu, uz kvuli spouste hladovejicim sourozencum:-D

  24. U nás na venkově taky moc velký výběr obchodů není, tak do Lidlu docela chodíme, mám tam vytipovaný určitý věci, který pravidelně kupuju, a to: 96% šunka, schwarzwaldská šunka, holandská gouda, francouzský brie, italská gorgonzola, smetana Kunín v kelímku, občas mají slušnou zeleninu (papriky, lilek, cukety). Náš Lidl má ještě tu výhodu, že kromě standardního hnusnýho pečiva tam pečou z nějakých dovážených polotovarů bagety, kaiseržemle, croissanty a čokorolky, jasně že ideál to nejni, ale bezkonkurenčně nejlepší pečivo v okolí, většinou ještě teplý a křupavý, doma pak vydrží (sice jen málokdy, když ho hned nesežerem) další dva dny.

  25. Když výjimečně zavítám do Lidlu, také si koupím Schwarzwaldskou šunku, dále bílý rum do krémů, rajský protlak a jogurty holandia. Občas se dá narazit na kvalitní bazalkové pesto.
    Ale překvapil mě obrovský výběr kvalitních uzenin, masných výrobků a sýrů v Lidlu v Německu. A taky nesrovnatelně vyšší kvalita ovozelu než u nás. Ale ti farmáři ve slaměných kloboucích, co každé ráno vyrážejí zasobovat lidl, mě vždycky pobavěj.

  26. Cornichons (kyselé okurky)… Kupuju jedině v Lidlu. Spousta kopru, cibulky. Většinou ještě trošku dosolim nálev a pak jsou jedinečný. A arašídy ve větším balení. Mají moc dobrou chuť…

  27. My do Lidla nechodíme často, ale jsou věci, které odtamtud máme rádi.
    Kupujeme tam mátovej čaj, slaný Cheese Hearts, šunku a někdy nějakej sýr, mražený hovězí maso Kebab, pomazánku Crepés s česnekem a bylinkama, sýrový rohlíky…
    Naši tam choděj hlavně pro různé formy čokolády a taky pro víno a whisky.
    Jo a taky tam kupujeme drogerku, hlavně ten jejich toaleťák, ale to už je off-topic:))

  28. Pesto atd.

  29. Jojo, pesto! …a maj tam semolinový těstoviny za dobrý ceny, okolo 15 korun za půl kila…

    A můj brácha má rád jejich Colu, teď nevim jak se jmenuje, ale prej to je jediná napodobenina CocaColy a Pepsi, která je dobrá.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.