Festival Foodparade potřetí — pozvánka partnera blogu

Partner blogu

Už za tři týdny to v Troji vypukne — 3. ročník festivalu Foodparade! Abyste si mohli všechno v klidu naplánovat, mrkněte se na pozvánku partnera blogu.

Stejně jako loni a předloni je Foodparade festival pro všechny milovníky jídla, kteří se rádi rozšoupnou a chtějí zažít pokud možno co nejvíc dobrot na jednom místě. Jsou to stánky restaurací, degustace, spousta lahůdek a cooking shows smáčknuté do dvou dní v krásných prostorách Zámku Troja.

Co vás na Foodparade čeká?

Podrobný program i seznam všech účastníků oznamují organizátoři průběžně na Facebooku Foodparade. První část přihlášených ale už zahrnuje podniky jako je — Dock House, Hotel InterContinental & Zlatá Praha, Máneska, Krystal Mozaika Bistro, La Gastronomia Ligure, La Truffe, studio Molekulární kuchyně, Občanská plovárna, Oblaca, Sushitime, Chefparade Foodtruck a U Modré Kachničky. Další špeky organizátoři vytáhnou ještě do konce sprna.

Pokud Foodparade znáte z předešlých ročníků, můžete mimo restaurace počítat i se samostatnou gurmet sekcí pro lahůdky a cukrářské výrobky (letos se ukáže např. Café St. Tropez) s ochutnávkami i místem pro nákup. Samozřejmostí je i dobré víno (Wine World) a káva (Doubleshot).

Vedle usilovného popíjení a ochutnávání mezi stánky bude připravený i doprovodný program spolu s cooking shows a degustacemi. Čekat vás bude i program pro děti, které jsou spolu s rodiči na festivalu vítány a chod Foodparade je k tomu i dobře přizpůsoben.

Dýňová soutěž I Love Food

Velkou novinkou pro letošek je návštěvnická soutěž I Love Food s cenami pro výherce v celkové hodnotě 50000 Kč.

Výzva je určena všem kuchařům, kteří si myslí, že umí připravit ten nejlepší dýňový recept na světě. Soutěž má dvě kola — první je pouze korespondenční, to druhé s 8 finalisty už bude naživo přímo na festivalu a ten nejlepší recept vybere odborná porota.

Takže pokud máte v rukávu něco dýňového, mrkněte se na detaily!

Kdy a kde?

O víkendu 7. a 8. září 2013 na Zámku Troja. V sobotu od 11 do 21 h, v neděli od 11 do 20 h. Můžete si tak naplánovat pohodovou procházku Stromovkou, nebo festival spojit s návštěvou zoo a botanické zahrady. V areálu bude dostatek místa na korzování, ochutnávání i prostor stranou, když si potřebujete jídlo v klidu vychutnat.

Jak funguje a kolik bude stát vstupné?

Vstupenky si můžete koupit buď přímo na místě (350 Kč) nebo v předprodeji za zvýhodněnou cenu (300 Kč). V ceně vstupenky dostanete prvních 200 Kč proměněných na 20 chefů, což je oficiální platidlo na festivalu. 1 chef je za 10 Kč a na stáncích s ním budete platit za degustační porce i pití. Přímo na festivalu si můžete chefy kdykoliv přikoupit v libovolném množství.

Výhoda pro rodiny s dětmi — děti do 10 let mají vstupné zdarma! :)

Sledujte novinky z příprav

Pokud ještě nemáte dost informací nebo chcete sledovat další novinky z příprav festivalu — nalaďte si Facebook Foodparade, kde budou organizátoři až do spuštění akce publikovat všechny novinky a lákadla festivalu. Sám vám ještě Foodparade připomenu na začátku září.

Reklama

Komentáře

Foodparade loni byla příjemná akce – narozdíl od PFF je zcela kočárkofriendly a a celkově to bylo takové fajn vzdušné, nestrkací, netlačenicovité. Snad se tam letos dostanu zas:)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)