Nedělní Odrobinky Times

Dnes ráno jsem na kole chladnokrevně rozpůlil žížalu a na blatník se mi nalepily první žluté listy. Bylo trošku mokro a chladněji. Nevadí, z kapsy od tepláků vylovím pár odrobinek

  • Let's go! YES?

Věčně hravý Gordonek si udělal gamesku. Udělejte mu radost a kupte si ji. Když stihnete předobjednat do konce srpna, dostanete bonusové cedečko, na kterém vám mistr osobně vysvětlí nuance jeho slavné F-word method. Nekecám!!! Hell's Kitchen The Game ;)

  • Julie Child byla robot!

Co robot? Agent CIA! A když říkám CIA, nemyslím tím CIA ale CIA! ;)

  • Malé hrbolaté zrcadlo – Koruna

Zrcadlo, zrcadlo řekni mi, kde je pivo nejlevnější a servis nejlepší?! Určitě ne v Praze! Nízká úroveň služeb se dá totiž snést jen s nízkými cenami. Je to jen dočasný klam, nebo začnou hotely a restaurace opravdu zlepšovat služby krachovat? ;)

  • The Gnocchi Queen

Už je to tady zase. Zamiloval jsem se, ale je už vdaná!!! ,) Faye Hess píše, vaří a hrubě narušuje můj klidný spánek. Ještě v jednu v noci jsem šoulel ňočky a v dešti na balkoně šmikal šalvěj. Chci být jako ona. Vdaná! :D

  • Smokvoňobraní

Sklízíme obrovské, sladkou dužinou naducané fíky, odloupnuté z hojně obtěžkaného smokvoně. Nene, nejsme v okolí Středozemního moře. Jsme na Slezské Ostravě! ;))) Čubrňte a záviďte – stromek (foceno v červenci), zralé fíčky na větvi (foceno dnes) a miska s částí sklizně (také dnes)!

  • Odznáčky, dotazník, cvrkot

Diskuzní fórum si už už pomalu sahá na prvních tisíc příspěvků! ;) Vítám všechny nové diskutéry, kteří zmákli registraci na jedničku a zapojili se do akce. Tlachání tam má tu výhodu, že se vůbec nemusíte vyjadřovat k mým pochybným zápiskům, ale můžete si v klidu mlít svou. Fórum jste vy!

Samozřejmě není nouze ani o zákulisní špeky. Na fóru třeba můžete ovlivnit jak budou vypadat cuketkovy odznáčky (ke kterým jsem svolil jedině pod výhružkami), nebo mi poradit, jak zlepšit recepty. K dobru přidávám i mé výlevy v sekci off topic! ;)

Reklama

Komentáře

ceny u nás josu pro západ vyšší, ale já s eraduju, protože se chystáme do londýna, takže si v klidu budu moct zajít do některé z opravdu dobrých restaurací a vyjde to podobně jako u nás :)

Jen zatím nevím, kam. Fifteen v londýně nemá online rezervace, teď koukám na http://www.gordonramsay.com/mazegril

tak fíky neskonale závidím :)
Mr. C kaj to matě zasazene, neni to kusek od haldy? bo zas take teplo tu jinde neni, a slezka je na kopečku a někdy je tam zima jak cyp a v městě je hic

stepanek:

co takhle Fat Duck? http://www.fatduck.co.uk/ páč teď jsem koukal na vide s Blumenthalem a oslovilo mě to ;)

hugo:

:)

není v tom kupodiuvu žádná finta. je to nějaká odolnější odrůda, která ani nemá probléms oplodněním, něžně v prodeji.

zasazené je to u bílé jihozápadní zdi, správně by to mělo být na jih, ale ta zeď je od chodby sklepa , kde se zas až tak netopí, naíc je to odizolované :) na zimu ho zabalujeme do klasikcé tkaniny a na kořeny se přihrne kompost nebo sláma, teď už nevim, ale něco takového. staří cca 3 roky!

cuketka: do fat ducku rezervace min. 2 měsíce předem. Ad blumentahal: můj osobní idol, mám sjetý obě serie in search of perfection i s knižkama., :-)

lettek:

ste mi neměl řikat, že kt omu jsou knížky. víte s kolika knížkama už spím??? :o)))

ale zkusit to můžou, jedne nidky neví, občas se něco uvolní právě pár dní před plánovaným výletem… :)

..krasne figy ;))..neviem aka je to odroda (vypestovana/naklonovana) ale figa ako strom sa nema sadit v blizkosti domov. Tam, kde su figy normalka/domace sa doporucuje aspon 100 az 150 metrov daleko od stavieb. Jej korene sa siroko a aj hlboko rozvetvuju a su agresivne–prelomia aj kamen nielen zaklady domu.A figovnik sa neda vykorenit hocico by ste pouzili..
Okrem chuti fig ktore milujem je pre mna najzaujimavejsie to, ze figa nie plod ako sa kazdy mylne domnieva ale je to kvet ! figovnika. Takze dobru kvetnu chut..;))

do londýna se chystáme vlednu, rezervace 2 měsíce předem není problém, díky za tip

7: Barborka dobře radí s těmi kořeny fíkovníku být napozoru. Vím ze zahrádkářské literatury, že zde se doporučuje omezit kořeny vyzděnou „klíckou“ asi metr na metr. Jak se machruje se dnem, nevím – měl by tam být odvod vody. Musel bych se podívat. Také se dají pěstovat ve velkých nádobách. Když se kořeny neomezí, tak strom blbne a roste „do nebe“ a zapomíná plodit!

Zde v Anglii má smysl fíky pěstovat pouze v několika málo nejpříznivějších oblastech na Jihu a to proti jižní zdi a nebo lépe ve velkém skleníku.

barborka:

s těmi kořeny to možná platí tam, kde je teplo. v našich podmínkách platí doporučení k jižní zdi. jinak chudinky vůbec neprosperují :)

na rozdíl od přebujelého růstu je u nás spíš problém s pravidelným vymrznutím celé rostliny, když je extra tuhá zima :) jakože poslední dvě zimy, kde byl ten náš venku, stály co se týče mínusů za prd..

xentar:

good luck ;) nebo snad raději duck. pak dejte vědět,jeslti se zadařilo…

1R:

při prvotním průzkum jsem to taky četl, viz jolanka, bavil sem se o tmo slidma co tady fíky dlouhodobě pěstují a ti říkaj jižní zeď :) v praze je sposuta míst, kde jsou umístěny u jížních zdí např. valdštejnská zahrada nebo pražský hrad :)

tak uvidíme! jakmile bude zlobit a poleze okýnkem do sklepa, dostane na prtel ;o)))

s těma větvema je ale jinak k neudržení, ten spodní chumel co má dole, tak to je jen za letošní sezonu, všechno se muto musí stejně očmihat!!!

no nechcem Ti sahat na Faye (ani nikam inam) ale z toho videa vyzera ako antihviezda. este skusim vysetrit jej blog…

uff, tak tenhle komentík asi nechápu? jakože, že je málo nalíčená, přirozená a navíc vtipná? proto z ní nebude hvězda? :)))

tím líp!!!!! ;)

Faye s nepřehlédnutelnou bradavkou je OK, likeable. Rozvádět se kvůli ní ale nehodlám. :-)
Ňoky se obvykle rýhují vidličkou a nebo, viděl jsem alternativu a zlepšovák, otiskne se na ně ostře pupínkovitá část struhadla. To aby na sebe nabraly víc omáčky.

Nechápu jak můžete probírat takové nesmysly, když se na světlo světa chystá něco tak unikátního jako je hra Hell`s Kitchen! Ne vážně… nečekám žádný zázrak, ale aspoň by to mohla být sranda. Mohl by tam být i Mirek Macek jako host!

No tak já tedy gordonkovy tržby rozhodně nezvýším!!! Ani omylem!

Fíky jsou ovšem překrásné, ať se daří i dál!

no asi som sa nevyjadril dost jasne, nie ze by to niekoho zaujimalo. gnocchi su urcite chutne, len som na tom videu nenasiel dovod k zamilovanosti… asi to je osobne…

1R:

jaká bradavka? asi jsem přehlédl ;))))

na ňokí jsou i takový srandovní rádýlka/masážní destičky. obojí použití je možné!

Sim:

aha jasné ;o)

no to teda s těma fíkama jste mě dostal, já chci taky! jižní zeď bych měla
nebude lepší to dát do velké nádoby, jak píše 1R a na zimu ho dávat dovnitř, aby nepromrzal?
nemáte nějaký odkaz ohledně pěstování fíků?

Prosím Cuketko,
staršně nutně potřebuju info jak vypěstovat fíčky v ČR. Kde sehnat stromek a jak se o něj starat. Oči mi div nevypadly z důlku když jsem viděla fíkovník a za ním moravskou chalupu:) To snad ani není možné! Známí mi vyprávěli pohádky o pěstování fíků ve Francii a taky bych si jeden stromeček moc přála.

A mimochodem, již delší dobu sleduji tvůj blog a hltám každý nový článek:)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)