Český „boj“ o kus uzeniny

Rozotmilý článek o špekáčcích přináší dnešní Idnes.cz. Absolutně nechápu proč se „spotřebitelská sdružení“ rozčilujou nad uvolněním pravidel a povolením použití strojově odděleného masa. Pokud si to český spotřebitel žádá, dopřejme mu jeho dávku masokostní moučky, na kterou je zvyklý… Kocourkov hadra ./

Roviny a křiviny

  • Opravdu si ti výrobci myslí, že je chytřejší konkurovat ještě větším a levnějším šmejdem?
  • Proč jim regulátoři-nejregulárnější ustupují? Za hubičku?
  • A co na to spotřebitel Jan Tleskač? Neshoří mu ten jeho sojovo/moučkový špekáček nad ohněm?

Aktualizace 26.6.2006

V článku Na pulty by se mohly vrátit nekvalitní uzeniny se stejnou problematikou zabývají Novinky.cz

Reklama

Komentáře

Ahoj
ja asi chapem preco sa rozculuju spotrebitelia. Vidia totiz to co my, ze kvalita potravin ide do pr…. Tato zmena predpisov umozni, ze vsetko ruzove v tvare spekacka sa bude moct predavat a vdaka sprostym spotrebitelom aj preda. To by nemuselo nam labuznikom vadit, keby nam tym padom nasledne neskrachovali vyrobne uberspekackov, pripadne nezmenili vyrobny postup a nevynechali maso.
Ten ustupok zo strany regulatora asi nebude za hubicku :-)))

O slovo by se měli hlásit malí lokální uzenáři a řezníci. Stát (regulátoři) by ji měl umožnit výrobu „typických a tradičních“ výrobků za snesitelných podmínek. Pokud vím, tak nyní výrábět jakoukoliv uzeninu/podobný produkt v malém je ekonomicko/hygienická sebevražda.

Já tedy, když se zasním tak pro „custom-made-uber-spešl-špekáček) bych asi nešel do marketu, ale k nějakému vyhlášenému řezníkovi/uzenáři.

Malý příklad je Robertson, který dělá vyhlášené klobásky, anglickou slaninu a steaky.

Ad ta otázka proč se rozčilují spotřebitelská sdružení. Tak to se jen snažím vypíchnout ten paradox, že ta sdružení usilují o něco, co něžného spotřebitele vůbec nezajímá….

Jinak Sime, termín uberšpekáček si znamenám! :D

Vystavovat vyssim teplotam jakekoli vyrobky obsahujici dusitany (jako konzervacni cinidlo) je zdravi neprilis prospesne. Ostatne uz ty dusitany nejsou zadna vyhra. Proto me cele tyto reje nejak moc nevzrusuji. Kdyz si chci dat maso, tak si dam maso. Kdyz to ma smrdet kominem, tak je to proste flakota slaniny, nebo uzeneho. Ale rozemlety humus az na par vyjimek skutecne nikoli. Vyjimkami rozumim dobre tvrde salamy a klobasy (shodou okolnosti to nejlepsi delaji v madarsku). Pripadne sunku.

Dalsi veci k zamysleni je, proc kdyz si koupim parek v polsku, tak neni nijak pekelne drazsi, ale nesrovnatelne lepsi, dokonce obsahuje i maso! A ne malo.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)