Kratičké odrobinky

Taky ospalé, nastuzené a v mlze zahalené… ,)

  • České bio 2009

1. Biologická Ligová vyhlašuje 3. ročník spotřebitelské ankety o nejbijovatější výrobek roku – ČESKÉ BIO. Výrobci mohou nominovat své plody do 15. ledna. Spotřebitelé pak o nich budou hlasovat od 1. února do 25. května.

Připomínám, že souběžně probíhá odbornou porotou vyhlašovaná Česká biopotravina 2008. Ta má fázi nominace do konce roku, výsledky ale budou už v březnu! ;)

  • Kosťa je tutaj!

Do kávy v Česku se začíná opírat čím dál víc nadnárodních kolosů – nejnověji to zkouší borci z Costa Coffee!

Dušičky začínají lapat v obchoďáku Flora v Praze. Uvidíme, kolik nešťastníků se jim na to jejich „pomalu pražené“ kafe podaří ulovit! ;)

  • Den proti lančmítu

Dnes je Den proti spamu – akce s cílem rozvíření diskuze o této elektronické pandemii.

Kdybyste si mysleli, že se nás to netýká, vězte, že tady na cuketce denně odfiltrujeme několik stovek komentářového spamu od robotů a párkrát za týden to zkusí i ledasjací vykukové ručně. Pod palbou je i nové fórum, kde se hned od jeho spuštění denně pokouší registrovat několik desítek falešných identit.

Bitka je to, veřte mi! ;)

Reklama

Komentáře

Líně zde rozjímám, proč se mi fotka (opakovaně) líbí. Zřejmé jsou příjemné asociace oblin.
V jiné rovině, jak náhle mizí jasně definované rozhraní „předmět a pozadí“. V popředí pak splývají v jedno mystické záhadno.
Very good.

Jsem vážně zvědav, jak dopadne Biopotravina roku, nějak jsem letos v obchodech nic převratného z tuzemské produkce nezahlédl…

Proč jsou ty soutěže o nejlepší biovýrobek dvě, když je český trh s biopotravinami poměrně malý a nových výrobků poskrovnu? Jojo, sama o sobě se mi myšlenka ekologicky pěstovaných plodin a nechemickou cestou zpracovávaných potravin líbí, ale ten věčný biohumbuk kolem, ta podivná kampaň … A také se mi nelíbí všude ta předpona „bio“, vždyť jsou to v podstatě „normální“ potraviny . I na škole se nám množí oborya předměty s předponou „bio“, prý nalákají více studentů, než kdyby jejich pojmenování zůstalo holé, nebio . Mně se líbí více soutěž Česká biopotravina roku, připadá mi lépe navržená, domyšlená, přece jen je odbornější. Také jsem letos zvědavá na nominované a vítěze, český biotrh přestávám sledovat, kupuji své stálice, mléko od Olmy, kysaný nápoj z Valmezu, jogurty nebio Hollandia, kozí jogurty z Ratibořic, zeleninu v Country Lifu . Co mi však přijde jako pecka a mělo by zasloužit ocenění, je pečivo z Pooh Corneru (Korunní ul.), to mi opravdu hodně chutná a na české poměry mi to pekařství přijde dost převratným počinem.

Žijeme ve svobodné, demokratickém státě. Když se někomu zachce udělat soutěž, nechť ji dělá.
Inu marketing. Nikdo nebude kupovat dražší věci jen proto, že … tak se to musí patřičně marketingově ošetřit :)

peťan:

takňák ;))

1R:

jsem rád, že zafungovalo. taky mi na něj vydrželo čumět dlouho ,)

bisklo:

no nebyla to fotohádanice, ale dvě biodýmovnice to jsou! :)

David:

novinek je spousta, malý přehled třeba tady: http://biospotrebitel.cz/page.php?…

uvidíme :) moc mě to zajímáa oběma soutěžím fandim

petina:

otázka spíš na organizátory. osobně ale nejsem proti, naopak – obě podporuji, protože mají obě odlišné zaměření (odborná/veřejná).

mohla byste torchu víc rozepsta biohumbuk a podivnou kampaň? tipujuž etou kampaní myslíte, tu nepovedenou státní „žiju bio“.. ta přijde podivná i mi :)

ad pooh corner:

už jsem udělal dvě návštěvy a zatím mě tam teda nepřesvědčili, že se dá péct dobré pečivo bez světlé pšeničné mouky :) ovšem kdo má rád vlhké, tuhé, gumídkové těsto, určitě si je oblíbí :) obecně ale souhlasím – styl i kultura prodeje, přístup k zákazníkovi je ukázkový – více takových míst!!!! :)

C: Říkám v obchodech. Když si někdo uplácá biopotravinu v horní dolní a prodá tam tejdně deset deka a jinde k mání nebude, tak šanci moc velkou nemá :o)

Dovolim si vsetky omrvinky zhrnut to jedinej hutnej a podstatnej informacie:
na Flore uz chyba jediny obchod. ale do Vianoc to urcite stihnu.
bude sa v nom predavat bio-spam (with spam, beans, spam, spam and spam).

And the life-spam of such a shop will be spamtacular :)
Ale jinak všichni máme antispamovou ochranu :)
Jinak nemám co dodat, biodýně mě naprosto uchvátily. Krásné :)

.....Costa aspon v Britanii je fakt humus/nevim co pouzivaji za smes/, ale kaficko jsem tam pokazde nechal nedopite.....

mimochodom, dnes som siel okolo tak som tam zasiel.
kvalitu kavy neviem posudit (ja pijem 1a1/2 lyzicky kavy, lyzicku kakaa a 3 deci studeneho mlieka, to len na ilustraciu).
prostredie – vzadu strasne zafajcene, vpredu dost natlacene na seba. v tej jedinej vete, ktoru si clovek vymeni s tym kavistom, sme sa pochytili (pytali sa dokola co si dame asi 3 ludia, ked sme povedali ze uz mame objednane, tak oni ze nie, cize prvi dvaja boli asi len zvedavi :-) + dost vysoke ceny, ale podobne ako zvysok Flory.
verim ze znalec kavy by to vyhodnotil uplne inac, ale pre mna to nebude miesto castych navratov.

Nevím jak jinde, ale v Kanadě měla Costa fakt skvělé kafe, nejlepší ze všech tamních řetězců. Osobně se na ni v Praze těším, jenom bych potřebovala, aby expandovala i k nám na daleký východ ČR.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)