Granátovník v květu

Můj granátovník je šílený nezmar, přežil opakované a letité boje s „takovýma-těma“ bílýma muškama, jen aby se v létě vždy vzchopil a zplodil jeden náherný květ. Letos to dokonce vypadá na kvítky dva!

Podle mně je tohle takový sovětský výsadkář před výsadkem, v tom poupěti má totiž naducaný rudý padák.

Jestli se vám zdá, že je ten květ nějaký pomuchlaný a zvadlý, tak to je u nich normální už od propuknutí. V granátové jabko snad ani nedoufám, ale kdyby se vyvydelo, bude to velká událost tady na balkoně :)

Granátové jablko je naducané neopakovatelnou chutí, vitamínem C a sposutou polyfenolů (obzvláště taniny punicalagtiny), které jsou zodpovědné za příznivé antioxidační účinky toho exotického ovoce. Je to taková malá předzvěst toho, co si na vás chystám :)

Reklama

Komentáře

Jak je veliký? Můj drobeček cca 15 cm, vloni neuživil ani jeden květ, letos i přes nálet bílých mušek – mšic – je nasazeno asi na osm. Ale mšice mu daly zabrat řádně, většina listů zpola zhnědla :(

má to cca 40cm, ale je to takový hubený napůl opadaný vyžle, leteo se to nějak pozdě ošetřil ty mušky. zatím dva květy, a doufám, že nasadí ještě něco!

pozitivní je, že i přes ty nálety je rok od roku větší :)

no oproti těm „monstrům z wikipedie“ se máme proč stydět :) kmínek té mojí nudle má asi 6mm v průmeru, na jaře vyklíčivší drago z kanárských ostrovů ho hravě přerostl

tak ten můj není o nic lepší odhaduju to tak 0,8-1cm, holt středoevropani zkoušej pěstovat totální ptákoviny :)))

já gránátový jablka zbožňuju :)))
uvítala bych nějakej receptík :o)
zatím jsem vyzkoumala, že yloupaný jsou skvělý místo popcornu k televizi :))

receptík bohužel nemám, já je baštím jen tak a myslím, že je to tak nejlepší. ty červené kuličky jsou klasické!

Tak aspon nieco mam lepsie! Teda nie ja, oco. Pestuje ten granatovnik asi 15 rokov a raz mal 3 jablka v jednom roku! Ale inak suhlasim, je to vecny boj s muskami a opadanymi listkami… Treba to vydrzat a snad sem tam pohnojit :)

No koukám, že si ještě asi pěkně počkám na ňáký to pomgranátový jabko. Na mušky jsou super takové ty placaté kartičky s lepidlem, ony se na to nachytají a vůbec celý ten jejich atak je potom menší. Já letos na ty lepítka zapomněl a málem to chudina napřežil.

5.p: já je mačkám na lisu na citróny a šťávu vypiju :-)

Můj granátovník zrovna kvete, byl celé léto na zahradě nasadíl asi 50 květů, ale stěhováním do bytu většina opadala, pár jich zůstalo, ale ty jsou krásné. Nevím jestli ho mám po odkvětu uložit do chladu.

tak to gratuluji :) jinak pokud vím, tak by měl přezimovat v chladu a dokonce i shoduit listy, což ten můj za oknem již s úlevou udělal… vypadá teď spíše jako koště, ale je živý!

Můj granátovník je asi 35 cm velký a už mi dvakrát kvetl ele každý rok ho musím nechat přezimovat na balkoně vydrží i 0 stupnů.

Můj granátovník ještě neplodil, ale myslím, že letos bude loni jsem ho nasadil do studeného skledníku a krásně přežil zimu a je vysoky přes 1 m. Mám zkušenost, že vydrží i -30, ve svahu doma mám další a loňskou i letošní zimu venku přežil bez problémů a je vysoký cca 30 cm.

ty jo tak -30 bych si netroufal, ale je to dobrá zpráva! mů letošní zimu zvládl poprvé za tři roky bz napadení škůdci, takžeje v plné síle. snad to letos bude první plod. až se rozjede, hodím sem samozřejmě foto :)

ja jsem se tech musek na tenhle rok zbavil. cele leto byl na balkone na jihovychodni strane a schvalne jsem mu nechaval si uzit dest, at se osprchuje. pak jsem ho i oblival ja a po dvou mesicech byl bez musek az do ted (leden). ted bydlim jidne cili i on :-) a po muskach ani stopy. naopak mam jeste jeden u rodicu a ten jsem jiz dva krat presazel s totalnim sprchovanim i od hliny a po case se z nej opet stalo lepidlo. pristi leto zkonci na balkone tak snad to i jemu pomuze. proste to asi chce myt a myt a myt :-)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)