Pan Cuketka v Ostravě: Kavárna Daniel

Kavárna Daniel patří do mé Ostravské TOP5! Jedinečná atmosféra 30.let minulého století, dokonalá obsluha, bezkonkurenční ceny a precizní servis… 

Aktualizace z ledna 2011: Po několika návštěvách v poslední době musím před návštěvou kavárny jednoznačně varovat. Prostředí a atmosféra zůstává sice stejná, nemůžu ale s klidným svědomím doporučit podnik s tak špatně odvětraným interiérem a nízkou kvalitou kávových nápojů. Pokud se v tomto ohledu něco změní a kavárna dosáhne alespoň na prostý kávový standard, najdete ji na Scuku.

Kavárnu Daniel najdete v blízkosti Janáčkovy konzervatoře (přesněji v zákrytu za ní) na Žerotínově ulici. Bohužel nějak nemůžu najít jejich webovku, ale bude to asi tím, že ve 30.letech internet ještě nebyl ;) Útulná kavárna ve druhém patře činžovního domu je zařízena v retro stylu přesně tak, abyste měli pocit, že jste v nádherně zařízeném bytě své extravagantní tetičky. Obří pohovky, krásná křesla, miniatuní stolečky pro dva, pianino a všudypřítomné staré obrazy a fotografie.

V Kavárně Daniel vaří kávu značky Bazzara. Presso s mlékem servírují na nerezovém tácku s ubrouskem, s šálkem a podšálkem, s našlehananým a ohřátým mlékem v konvičce, se skleničkou vody a s nugátkem! Aktuální menu nabízí presso + 2dcl bílého vína + minerálku za 55,– Kč. Ke každému vínu potom dostanete arašídy zdarma. V nápojovém menu pak najdete desítky zajímavých položek – čaje, kávy, míchané nealko a alkoholické nápoje, moučníky. To vše za velmi nízké ceny. 

Samozřejmostí jsou i pravidelné recitační večery nebo živá hudba (každou středu 18–20h, pianino)! Kavárna Daniel zkrátka v Ostravě nemá žádnou konkurenci a když to poměříme s podobnými podniky v Praze, tak ty zase válcuje svými cenami. Právem si zasluhuje vysoké hodnocení devíti cuketek z desíti ;)

A tak neváhehte a honem upalujte k Danielovi, možná tam potkáte pana Cuketku!

Poznámka: omluvte prosím nízkou kvalitu úvodní fotky, foceno z mobilu v umělém osvětlení.

Reklama

Komentáře

tak tahle kavárna mi silně připomněla – a i ten tácek s kávičkou – kavárnu Caffé Corsini – o které taky píšu. Moooc milé prostředíčko :) no.. do Ostravy se asi jen tak nedostanu, ale kdyby jooo, díky za tip :)

když to tak sleduju, tak neustále poskytuju pouze poloviční informace :)) Já byla v Café Corsini v Děčíně, v Tescu. Jistě jich jsou všude spousty….. Ale vůůůbec nejlepší kávu jsem pila v italské restauraci v Denhamu ( UK), páč jeden loček bohatě stačil, a málem jsem byla pod stolem :))

To je zvláštní, bydlím kousek od Žerotínky, ale o existenci této kavárny nevím (a jak miluji 30. léta). Budu muset napravit.

zrovna nedávno jsem psala o návštěvě (již několikáté) nevelké Kavárny Ateliér v Praze – pasáž kina Blaník na Václavském náměstí. Příjemné prostředí, milá obsluha, ceny na centrum přijatelné a k teplým nápojům koláček zdarma. K večeru tam naživo hrají na klavír a pravidelně obměňují výstavku obrazů ;-)

WOW! díky Happy, v brzké době zajdu čeknout… v Praze chodim nejraději do Týnské literární nebo do Krásných ztrát….

nevíte náhodou někdo o klasickém piano baru?

No musím říct, že tahle kavárna je opravdu bezkonkurenční. Můžu v ní prosedět hodiny…

Kavarnu znam moc dobre a nema konkurenci. uzasna atmosfera, okouzlujici a vzdy usmevava obsluha a hlavne kvalita napoju. Proste fenomenalni! :-)
mj. a to, ze se tam krade, je vizitka nas lidi a ne te kavarny.

Lucko 100% souhlas!!! ;)

S tím odkazem na tu nešťastnou zprávu jsem to Danielovi samozřejmě nedáváal za zlé… jen mě to naštvalo.

Člověk opojen teplou vonící kávou, hluboce zaražen do luxusního pružinového kanape, zaposlouchán do šumných rozhovorů…. A !!! je okraden!

Zkrátka, kavárna Daniel je tak dobrá, že tam zanecháte jakýkoliv svůj majetek bez povšimnutí…

na corsini chodim v praze pomerne casto, maji tam nekolik dobrych podniku… vzlaste POD system maji vychytany tak si davam nejradeji kenu:-))

kavárna Daniel je ta nej kavárna na celém světě… sám tam sem každý den a všechno je tam tak úžasné

pravdu díž, pro mně je Daniel hlavní vztažné měřítko kafítko, při návštěvě jakékoliv jiné kavárny…

Závidím obyvatelům Ostravy:-) V Praze jsem na nic podobného nenarazila.
P.S.: Znechucená jsem byla např. z návštěvy kavárny Slavie, provoz jak na nádraží, hluk, natěsnané stolky, minimum soukromí, už tam víckrát nepůjdu:-( Pokud ukořistíte stolek s pohledem na křižovatku a Vltavu, stejně to, podle mého, nevyváží ty zápory:-)

Plánuju návštěvu kavárny Café Louvre na národní. Jinak musím sdělit, že zatím žádná pražská kavárna Daniela nepokořila a myslím si, že hned tak ani nepokoří…

je to ta nej kavarnicka ve ktere sedim temer kazdy den,kazdemu doporucuju i Dunbar hned vedle,ve stejnem patre-uplne jiny ale taky uzasny ani nevim kde se mi to libi vic

Tohle mi nedá a musím se také vyjádřit. Kavárna Daniel je fakt supr, nic podobného jsem ještě nezažila, člověk si tam užije bezva relax.

Souhlasím s většinou Daniel je ta nej kavárnička, co znám a Dunbar vedle je zase nej bar…:o)) Doporučuju všem:-)

Ha! Samotný pan majitel Daniel!

Jste úžasný! O Vašem podniku sním, kudy tudy v Praze chodím. U vás jsem byl naposledy asi před půl rokem. Stále Vás mám zafixovaný v hlavě jako ideál kavárny a to jak jsem psal, že jste nejlepší v Ostravě…. tak to jsem zase jednou pěkně kecal!

Pro pana Cuketku jste nejlepší na světě.

Na Dubaru jsem ještě nebyl, ale už jsem něco slyšel. Těším se :)

(a třeba se přijdu někdy podívat s fotoaparátem)

Dunbar je naprosto Boží, milá a pozorná obsluha, různorodá nabídka nápojů, příjemná hudba, ideální pro posezení s přáteli, nebo rande v dvou:_)
kdykoli se vracím do své domoviny, mířím k Danielům:-)

Neváhám a také si připojuji ke chvále na Daniela a jeho mladšího bráchu Dunbar. V konkurenci jejich míchaných nápojů veškeré bary Ostravy blednou, za mnohem sympatičtější cenu luxusní přízdoby a především příjemná obsluha a čistota. Ve velké oblibě máme především také různé zvýhodněné kombinace (Trigu:káva-medovník-džus, bageta-čaj, Domácí štěstí…).
Jedinou nevýhodou je ne-bezbariérový přístup, s čímž se ale jen těžko něco udělá.
Doufám, že vysoko nasazenou laťku se jim podaří udržet i nadále, tak jako celá léta doposud, ať můžu zůstat pravidelnou návštěvnicí.
Jana

Pane Cukentko,
Připojuji se k vašemu snění …
druhý Daniel ani Dunbar na světě holt není… :-)

PS: V Praze mě docela zaujala Kaaba!

Daniela i Dunbar milujeme, neméně však Café au Pere Tranquille, nedaleko v Musorgského ulici. A jinak taky stojí za to zajít v Ostravě do kavárny v prvním patře knihkupectví Academia na Masarykově náměstí.

Komentáře jsou uzavřeny.