Krása designu

Minulý týden dostal pan Cuketka svůj první fandovský dopis od věrné čtenářky. Nebyl to dopis ledajaký, byl to totiž dopis s dárkem! Dvě designové skleničky firmy Bodum s dvojitou stěnou a k tomu záhadná zelená tekutina…

Ústně (ručně?) foukané sklo řady Pavina od firmy Bodum (mimo jiné vyrábějí i tohle!) získalo hned troje ocenění – Materialica Design Award 2004, The international iF Product Design Award 2005 a The reddot design award 2005. Skleničky jsou vyrobené z velice lehkého borosilikátového, které je uspořádáno do dvou vrstev. Díky této izolaci (tuším že to není vakuum) udrží horké i chladné nápoje déle pitelné (neměřil jsem to). Vyrábí se v různých velikostech od těchto nejmenších až po velké sklenice na pivo.

Vedle toho, že jsou sklenky samy o sobě naprosto geniální, jedná se také o klasický „conversation starter“ s mocným „WOW efektem“ ,) Tahleta nejmenší verze pojme právě jedno espresso nebo většího panáka, které pokud takto naservírujete svým hostům – nebudete stačit sbírat z podlahy vypadlé oči z ďůlků!

Na obrázcích vidíte tajemnou a překrásně sametově zelenou tekutinu, která byla také obsahem balíčku. Uhodnete o co se jedná? Napoví vám líně se lesknoucí zelenkavé odrazy?

P.S.: ještě jednou díky! ;)

Reklama

Komentáře

janamarie:

nene ,)

Ondřej – Gurmetklub:

díky za pochvalu (od tebe, jako dobrého fotografa si vážím!). máš pravdu bylo to hodně o vyvážení bílé, to jsem musel ručně nastavovat i při změně úhlu záběru a i tak je to různě do zelena/modra.

při focení jsem došel k obdivu ke všem produktovým fotografům – je až neskutečné kolik smítek, mastnot a otisků prstů se na zdánlivě čistém skle objeví. nafotil jsem cca 150 záběrů, tohle jsou ty nejpoužitelnější a BEZ jakékoliv reuše (pouze resize)!

jak u jsem tady Petrovi Václavkovi psal – je to focené na stolní lampičce na mléčném skle v noční tmě obývacího pokoje. tenhle typ nasvícení dělá moc pěkné efekty, určitě ještě mnohokrát použiju.

Tinah:

GRATULACE! UHODNUTO!

jedná se o DOMÁCÍ!!!! extra panenský olivový olej z Toskánska (Itálie). pochází ze 70 let starých olivovníků, lisovaný na klasických kamenech z pískovcového kamene. je z loňského lisování (letošní se teprve teď chystá) ale i přesto si zachoval svou svěžest a sílu. má poctivou a hutnou/těžší chuť. skutečné chuťové pohlazení. na lžičce i při nalévání se krásně pomaloučku a hustě převaluje. jsem z něj zkrátka nadšen!!!

,)

Hmmm, krásné fotky – opravdu se povedly. A ten popis toho oleje – hned bych si dala….třeba jen obyčejně vařené brambory, když se promíchají s trochou olejíku a posolí….mňam. Anebo obyčejný rajčatový salát se za účasti italského olivového oleje stane neobyčejným…
Pane Cuketko, možná by jste mohl udělat test olivových olejů z různých zemí.

vakuum to není, dole pravděpodobně najdeš dírku po foukání, jednak se tou dírkou vyroivnává tlak a druhak tam tou dírkou při mytí nádobí nevkusně teče :-)

Zuzka Kocour:

:)

na ten srovnávací test se chystám, problém je, že vždy všechny oleje spotřebuji tk rychle, že nestačím dokupovat vzorky. ale alespoň si dělám základní orientaci italský vs. řecký vs. španělský.

Dan:

jj vakuum tam není, teď jsem to našel přímo na papíru od výrobce. jinak ten ťuplík po vyfouknutí tam mám, ale dírku ne, zkoumal jsem to i pod lupou a zkoušel jsem tam dostat vodu a ne a ne. je možné že se to liší kus od kusu… ,)

Neví někdo kde takový sklenice maj? Myslím v kamenném obchodě v Praze. :-)

Ke kvalitě fotografie… ještě vyrovnat horizont… jinak focení skla, tp je peklo pekelné, nedávno jsem fotil nějakou bižu á la swarowski, a zlatý jídlo… sklo je fakt tíha. jinak doporučuja za cca 500kč světelný stan, zbaví tě odlesků a má i pěkné pozadí.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)