Kuchařský teploměr Gradius

Výrobkům od Tescomy zrovna moc nefandím, ale tentokráte jsem docela příjemně překvapen. Představuji tedy nejnovější výběžek zvědavosti pana C. – tepločivé vysoceodolné čidlo z nerezové oceli Graaadius!

Jakou teplotu má voda, kterou chceme zalévat vzácný čaj? Na jakou vnitřní teplotu jsme upekli pečínku? Má naše lázeň na roztavení zkrystalizovaného medu pod 40 stupňů? Přesně tohle jsou otázky, které mě v poslední době čím dál více zajímaly. Nelenil jsem a zaběhl jsem do svého oblíbeného multivybaveného železářství, kde mi poradili tento relativně všestranný, i když ne úplně všemohoucí teploměr Gradius od české firmy Tescoma.

Teploměr (bimetal) je vyroben z nerezu a je dodáván spolu s nasouvacím ochranným obalem s klipsou (také z nerezu). Musím říct, že konstrukce je poměrně odolná a velice dobře se udržuje (stačí vždy jen pořádně otřít hrot sondy). Teplotní rozsah je od 0 do 100 stupně Celsia s příjemně rychlou odezvou cca 10-15 vteřin na přehledné stupnici (průměr cca 3cm). Měří se pomocí špičaté sondy (délka cca 15cm), kterou není problém zapíchnout do koláče, masa nebo jen tak ponořit do vody nebo do jakékoliv jiné kapaliny.

Jedinou nevýhodou je omezený teplotní rozsah a nemožnost použití v troubě. Do té si plánuji pořídit tuto truoběodolnou variatu ze stejné řady, nebo ještě lépe teploměr jiné značky s možností zapíchávací sondy na teplovodivém drátku. Něco jako tenhle z Ikeji, ale analogový (nesnáším baterky ;)

Tímhle výrobkem si u mě Tescoma trošinku vylepšila reputaci a pokud se teploměr vzápětí samovolně nerozpadne (nebo nezačne uvolňovat olovo) udrží si mnoho kladně nabitých cuketek. Pro všechny puntičkáře a tepločivé šťouraly nezbytná záležitost. Ani Celsiuš tak nepřijde nazmar!

Reklama

Komentáře

no vidíš, něco takového mám taky, akorát do 300 stupňů, což se někdy může hodit, ale pro čajaře je to zbytečné

Děkuji za tip. Zatím používám na sýry a mléko jen skleněný a to je při 4 dětech bratru špatný pomocník :-)))

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)