Loupač česneku: Jamie Oliver – Garlic Peeler

Nová (alespoň u nás) blbinka na blbuvzdorné loupání stroužků česneku otvírá sekci recenzí kuchyňských pomocníků pana Cuketky.

Dostal se mi do rukou z dovozu (Švýcarsko), nevím jestli je u nás dostání v rámci originální řady výrobků Jamieho Olivera. Každopádně je u nás k sehnání od Zylissu na stránkách známého prodejce kuchyňských potřeb BOTTEGA ONLINE SHOP (konečně se zmohli na eshop, wuw! :/)

Pokud loupete česnek stejně krkolomně jako já, tj. malým nožíkem na košem s odpadky, určitě vás tenhle výrobek zaujme. Jak to Funugje? Celý ten loupač je taková rourka ze silikonu, do které vložíte několik stroužků česneku, jemně pošudlíte valivým stylem (ó díky, pane Dušek) et voilá: vykutálíte vyloupané česneky a hromádku bordýlku a šupinek ;)

Chce to grif, který spočívá ve správném tlaku a počtu rolování, ale hned jak to dostanete do krve stane se loupání bezduchý automatismus. Nevím jestli mě to bude bavit dýl než pár dnů, ale zatím loupu česnek v téhle zázračné rource. Nevýhodou je, že stejně musíte sáhnout po nožíku a česneku ručně stručně uříznout prdýlku. Jinak samá výhoda :)

Tahle blbina vybojovala…, nó, dejme tomu sedm cuketek z desíti!

Reklama

Komentáře

Pokud by tato blbinka stála i 7 korunek z desíti, tak by nebylo co řešit. Ovšem obávám se, že nenažraný kapitalismus i zde vystrkuje růžky.
Jak jsem se přesvědčil v odkazu na eshop, za 220 Kč si to můžou strčit do cuketky.

jo jo je to vončo! tak za tuhle cenu to doporučuji 100%, díky za tip evi ;)

používám to už cca týden a zatím jsem s tím oloupal s přehledem 99% stroužků, při mé spotřebě česneku už klasickou loupací metodu nožíkem nehci nikdy vidět :)

Ja dostala k narozeninam taky loupac, z Holandska a jeste ke vsemu je ve tvaru cesneku:o) A kdyz jsme u teto pochutiny (pachutiny), znate i zbavovac pachu – kovove mydlo? Je to bezvadna vec a fakt to funguje (ma treba http://www.naoko.cz, ale i jiz zminovana bottega)

jj jsou různý, to zbavovado zápachu opravdu funguje ale dá se nahradit různými kovovými povrchy. já mám asi tři nože se kterými to funguje, stačí otřít prsty o čepel (samozřejmě ze strany!) :)

ale to mýdelko může být fajn, dělaj to v pěkných designech – tak proč ne? :)

Mimochodem, kdyz nezalezi na tom aby strouzek preckal loupani naprosto neposkozen, tak ho staci polozit a trochu do nej bouchnout otevrenou dlani. Trochu pukne a slupka se da bez potizi strhnout. Akorat ta prdylka… :)

a hele, toto se mi taky válí v šuplíku. Před dvěma lety jsem to musela za každou cenu mít. Ve Francii na trhu to stálo asi 5 euro.
Jako plno dalších blbin se to použilo asi 5× a pak…

ad já [3] 13.2.2006:

po pravdě musím zkonstatovat, že loupač skončil beznadějně na pověstném dně cuketkova kredenca. aneb už zase loupu nožikem. jak píše malcor, nemlátím do něj prackou, ale utiskuji je placatinou nože, dokud neslším, že jim křupe lebka ;)

Zřejmě už to není příliš aktuální, ale podobný loupač mám doma, stál asi 30,– Kč, vyrábí nějaká česká firma, jméno momentálně nevím, obal jsem vyhodil, ale v obchodě zjistím. Používám ho dodnes, chce to jen trochu cviku, funguje výborně. Loupání nožíkem mě nebaví… :-)

Komentáře jsou uzavřeny.