Tajemná fotohádanka

Pan Cuketka to odhaduje na střední obtížnost. Nejbleskovějšímu řešiteli bude věnována související hravá receptura! První nápověda: je to zelené ,)

Už je uhodnuto – tak jestli nechcete přijít o překvapení, chvilku dumejte a teprve až budete vědět, koukněte se do komentářů….

Reklama

Komentáře

že by cuketa? – přišla jsem za něco říct „dík“ :-) druhá nápověda pro to zelené tajemné by nebyla?

Jako první mě napadlo avokádo. Ale to leda nějaké hodně mladé a hodně čerstvé. Spíš bych to ale tipoval na mladý špenát nebo něco takového.

Tak to byla smršť! Děkuji všem (f)tipálkům!

Vítězem je neúnavná moruse se svým tipem:

POMELO

Jedná se o kůru tohoto exotického ovoce zabranou zblízka. Poslední dobou se objevuje skoro ve všech supermarketech. Je to v podstatě takový zelený grep, akorát méně kyselý. Moruse za svůj vítězný tip získává recept na „Thajský salát k pomelování“ :)

(tedy až to pomelo rozkuchám a salát spáchám)

Tak ale bylo to docela těžké co? Příště zkusím ještě více přitvrdit!

Pomelo?Ja ho kupovala v extra sitcevypadal jako fotbalovy balon,melo to byt se sitkou a vyhrala bych, moje pomelo stalo temer 70 korun, bylo vyschle a tak zklamani velike.

Dita: tos měla smůlu, taky se mi to jednou stalo, ale jinak je vždycky OK. Kupuju ho v Kauflandu, tam ho mají za 39,90 nebo 49,90. Sice je to piplačka, vyloupat ho i z blanek jednotlivých plátků, ale hlavně do salátů je o moc lepší než grep. Doufám, že i s námi se Cuketka podělí o recept a fotky.

Dita:
dají se koupit i malinkaté zelené bez síťky, jsou hodně šťavnaté. asi záleží jak jim to tam dlouho leží. lidi to neznají a tak to nekupují moc… receptík kuchtím, kuchtím, vykrúcám :)

kahi:
pokusím se, ale on je to výřez, ve kterém jsem vybral to nejlepší místo s nejpěknější texturou a přechodem – takže moc naději v to nevkládám…

Jee, jeee dodatecne se raduju. Ale zkusenos mam stejnou jako Dita, ty ktere jsme koupili byli vyschle. Takze se tesim na recept a snad se priste podari ulovit pozivatelnejsi Pomelo.

Právě se nacházím na studijích ve Španělsku – ráji citrusů, tak bych ráda přispěla svou troškou do mlýna. Mám tu čest zde, mimojiné, navštěvovat předmět citricultura, který se věnuje pouze citrusům.
Tady na jihu se totiž název pomelo používá pro Citrus paradisi (česky – grep.) Pak ještě existuje tzv. pummelo a to je jiné pojmenování pro šedok – Citrus grandis. Táži se tedy – je na fotce pomelo nebo pummelo :))) ?

No tak to měl vyhrát i ten krerý tipoval – Cuketkou spáchaný a upravený obrázek.

Haňule:

no to bys mělla vědět asi nejlépe ty :) já jsem si to zjišťoval a v pojmenování lokálními názvy je docela chaos. tohle by ale mělo být ve tvé verzi pummelo c. grandis. cuketku do ohně bych za to nedal, ale grep to není, v českých obchodech je to označeno jako pomelo a i izraelský výrobce jaffa to označuje jako pomelo.

Momo:

;)

Myslím si že na obrázku je hodně zvětšená slupka z ještě nezralého Pomela!! Dnes jhsme si ho s dcerou koupily a zjistily jsme že je skvělé, super, senzační!!! ?.)?.)?.)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)