Máta

Na teploměru jsem dnes naměřil 12 stupňů, začalo tedy jarní balkonové poklízení. Staré květináčky, pytlíky se zbytky hlíny, jedno barmanské míchátko, sousedovic jehličnan a…

…květináč s hromadou uschlých větviček máty, ve které jsem objevil tenhle zelený poklad! To samé pak s pažitkou a petrželkou – všechno venku, bez zalévání, přitápění, nebo alespoň napovídání. Prosím, ať si s tím globálním oteplákováním pohnou. Nebudu pak muset zandávat ani granátovník a olivovník. ;)

Reklama

Komentáře

Jo jo… taky me cekalo pred par dny na balkone takove prekvapeni. Pred nejakou dobou jsem se zde chlubila, jak se mi dari na okne v kuchyni pestovat bylinky pres zimu a oni potvurky rostou i venku a nic nereknou!

Budu ještě muset vyfotit tu pažitku, vyhodil jsem ji do kyblíku s rašelinou a dalším kompostovým odpadem.

Vůbec ji nevdadí, že jsem ji vyklopil vzhůru nohama z květináče, a že je v tom kýbli dvacet čísel vod – klidně si pučí a pučí a na nás tvory v domě prdí :)

medvedi cesnak (medvedi cesnek) u vas v okolitych lesoch nahodou prave teraz nestartuje? lebo to je mnamka, ktora sa da vychutnat prave a jedine teraz :] a navyse s visackou mega_bio :]

Medvědí česnek je zázrak přírody ;) Pamatuji si, že startuje někdy v dubnu. Myslím, že medvědí česnek si ještě užívá zimní spánek. Ale možná se mýlím ;) Letošní zima nebyla zrovna moc vydatná.

No, ten medvedi cesnak, to sa musim pridat, to je naozaj lahodka. Jemny, mlady, vonavy, no proste parada. A to mega_bio je urcite namiete.

dolce_vita> yu, pravda, pamatas si dobre, akurat ze tohtorocna zima, resp jej podoba tu, v dunajskej nizine, to trochu pomiesala. medvedi cesnak po ine roky zacal rast vzdy az po snezienkach, niekedy v tom aprili/dubnu. tento rok vyrastol zarovno s nimi, zbierat sa tu dal uz pred ~10 dnami.

No jejej, snad abych vyrazil za medvědy aby mi ten svůj česnek ihned vydali :) Ja mlhavě tuším, že jsem ho už měl.

Pokud se nemýlím chutná to jako něco mezi pažitkou a česnekem???

na mě už se z truhlíků začíná smát mlaďoučký špenátek ;-) těším se na sklizeň…

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)