Chřest a chřest

Dnes kapitální úlovek v supermarketovém lovišti Delhaizy. Pořádní macci v nejlepších letech z Mělníka za 40,– Kč. Téměř v kategorii mládeži nepřístupno!

Na titulce je porovnání s chřestem stejného výrobce (Berry Servis s.r.o.). Oba jsou značeny jako Jakost 1 a velikost 16 – 22 mm, liší se pouze cenou. Tady vidíte, že ty nálepky jsou jen pro srandu králíkům. Skutečný průměr je u menšího 15×11 mm, u většího 23×19 mm (uvádím dva rozměry, protože řez je elipsoid a né kolečko). Další kusy viz předchozí chřestová přehlídka.

Jdu se ihned vzchopiti a úlovek připraviti!

Francouzský update

Bali v komentářích nekecala a poslal několik fantastických fotek chřestu z trhů ve Francii. S jejím laskavým svolením máte možnost ukochat se se mnou:

Díky Bali! ;)

Reklama

Komentáře

Panečku :-))) Parádní úlovek z kategorie mládeži nepřístupno :-))))) Na tak krásném bílém chřestu jsem si ještě letos nestihla pochutnat. Jakpak se asi bude připravovat ?? Chtělo by to foto těsně před konzumací :-) Buď jak buď, přeji dobrou chuť !

No je to síla, to musíte uznat, to vše v prachobyčejném supermarketu, kde zelenina obvykle nepatří k highlights… !! :)

Ad příprava, bylo to pěkně na stojáčka a pouze s máslem, k tomu bílá ciabatta. Fantastický jarní pozdní oběd s lehkostí! Tu chuť si musím uchovat, tak jak je! ,)

nafotila jsem na trhu v La Rochelle opravdove MACKY! Takovy chrest jsem jeste nevidela!
Cuketko, zabery urcite poslu!

Bali:

no já to snad ani raději nechci vidět.

Florentyna:

tady bych nebyl tak skeptický ,)

na té fotce (a vlastně i těch předchozích s více vzorky) trochu mate nepřesné barevné podání mých fotek, vyšší barevný kontrast. ve skutečnosti ten gradient od konečku k hlaviččce není tak silný, a na běžném světle téměř není vidět. chřest je focený nožkou k oknu, bez odrazné desky, takže směrem k hlavičcce se stmívá a žloutne. (srovnej přechod na oprvní a druhé fotce – na druhé, kde dopadá světlo jinak není přechod tak výrazný). spíše se tam trošku skýrvá nepatrné nafialovění, to už je zantelné i „od oka“.

eeeh no to jsem se zbytečně rozepsal, klíčové sdělení bylo – lepší chřest jsem zatím v české obchodní síti neviděl ;)

doufejme, že takových případů přibyde a český consumer takovéhle kousky odnese z pultů domů (dříve něž bys řekl chřest) a tenká vyžlata nechá prodejci k velectěnému seschnutí :)

No, jak vidím ty fotky od Bali, tak nevím, proč se vlastně všichni snažíme o něco s místním chřestem….

Bali, to je bomba. Prebudil sa vo mne chrestozrout a to mam prave 30dkg v bruchu. To som este nevidel.
Ten najvacsi – je to normalne, alebo to je nejaky micurinovsky pokus s nuklearnym hnojivom?

takovych maxi tam bylo vic, ale jsou levnejsi nez ty mensi, tak to asi zadna kvalitka nebyla. Mozna tak na polevku.
Vcera jsme vecereli taky pekne macky, chutove vyborne, s domaci smetanou smichanou s cesnekem, salotkou, vinnym octem, soli a peprem.
Bon appetit

Byla jsem vcera brzo rano nakupovat v Tescu v Preze na Skalce a nebyt tak casne ranni hodiny a minima ostatnich koupechtivych osob, asi bys se cervenala jako rak… Ten krest byl skutecne z ranku na prvni pohled – „pouziti k vareni je az na druhem miste“. Vsak jich taky v balicku 500 g bylo jen 7 kousku. A polevka byla paradni.
Loupal se jedna basen, chutove paradni. Asi tam dnes zajedu znovu, pokud jeste bude. Ale zahalena v satku s obrimi cernymi brylemi :)

hmm, takové macky jsem nedávno koupil po 10kč/balení v čínské zelenině na tyláku, pohodička

Dan:

a nebylo na balení napsáno: Složení: 100% strojově oddělené chřestové odřezky, slisováno ?? ;))

vcera vecer nam jeden venkovan donesl krasny cerstvy chrest primo z jeho pole! Bude dnes na veceri. Bon appetit

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)