Vypišský rybízový sirup

Jak je vidět, Praha 6 je bohatá na vyspělé byznys koncepty. Dnes večer při pojížďce jsem našel další ukázkový příklad! Vždyť koho by nezaujal tento dokonale naaranžovaný samoobslužný prodej cuket a ovocných sirupů na Vypichu?

Nevěřil jsem svým očkám! ;) Na obrázku vidíte prostřený stoleček s designovou ochranou proti škodlivému UV záření. Na stolečku bedna s vypasenými cuketami a přenosný termobox s višňovým a malinovým sirupem. Na plotku igelitové tašky zdarma a informační cedulky – Čerstvý rybízový sirup, je prospěšný zdraví. Skladujte při 20 °C.

Za jízdy seskakuji z kola, parkuji pohozem a už se hrabu v chlaďáčku. Vylovím sedmičku s rybízákem za 30,– Kč, do piksle od jogurtu, s nápisem Peníze hoďte sem, dávám třicet korun a mizím v dáli.


 Dělím se s vámi o radost, tohle mi prostě udělalo den! ,)

Reklama

Komentáře

to je krásné , mít to blíž do Prahy hned bych si tam pro lahvičku malinového sirupu došla.Držím palce a přeji aby nezmizel stoleček i s obsahem jak se dnes často stává!

No, to snad ani není možné, a bylo to opravdu v Česku? Že by byl někdo tak odvážný, to je až k nevíře. Jen houšť! A chutnal sirup dobře?

hadimrcha:

jo a je to fajn ;) sirup chutnal báječně – hustý, koncetrovaný, nešizený s nádhernou vůní a chutí rybízu…

voda se šťávou = cyklistova mana

Monsieur C., blahopřeji, to je den, 3 hodnotné příspěvky, i Dumas by byl na sebe pyšný! Vy musíte mít nějaký elixír, žvýkáte za jízdy na bicyklu sibiřské kořínky nebo aspoň popíjíte jejich šťávu! Tolik blogovací aktivity, tomu nerozumím, asi podlehnu naléhání mé ženy a pozřu dýni nebo cuketu… ale možná ráno nastartuju auto a zajedu si na Vypich, vykoupím sirup a budete mít utrum, inspirace vyschne??? Jednou na to musím přijít, jak říkal můj kamarád pokaždé, když v mariáši vynášel plonkovou desítku…

No prosimtě. To sou věci. A kde přesně to je na té Vypišské nové vsi. Že bych vytáhl psisko na delší prochajdu.

dyžon:

nene, inspirace nevyschne, raději nasedněte na kolo :)))

matesola:

přesnou polohu neprozradím, ať je to nějaká sranda aspoň :p je to prostě v okolí obory hvězda a není to nějak extra zašité…

Tak tohle mi udělalo obrovskou radost :-))) Nejen, že nějaká dobrá duše má dobrou víru v kolemjdoucí svět, ale že pan Cuketka nelenil a patřičně ji ocenil!!! Díky a hezký den plný rybízových doušků :-)

Cuketko, prosim prosim napovedu, aspon nejakou souradnici nebo azimut!

Na Vypich se nechystám,ale mohu doporučit ovocné šťávy ze „Staré dámy“. Prodej je, pravda, ve srovnání s Vypichem méně romantický. Jednou za 14 dnů objedou majitelé zákazníky v Praze a prodají objednané pitivo přímo z auta. Vynikající kvalita, ceny přijatelné.

Julie:

:) pěkný den

marinka:

prozradim jen to co, jsem prozradil výše matesolovi. jsem totiž striktně LOST a věřím na MÍSTA…, jděte ven sama a explorujte. třeba narazíte na něco ukrytého jen a jen pro vás ;)

hupa:

jé to neznám, a japak to funguje ta dámička? můžu ji někde zavolat telefónem nebo si přečíst její stránky počítačem???? :)

No tak tohle mi ale vehnalo slzy do očí.....Je to krása veliká..chjo, ať je víc takových lidí, ať si víc věříme, ať se víc ctíme…!!!!

Chjo, pane C.,to je hrůza… Vždy, když kouknu na Váš web, dostanu na něco chuť, byť by to měl být jen sirup. Škoda, že nejsem z bližšího okolí pražského, hned bych vyrazil koštnout ;o) Děkuju za milý příspěvek, kterých je tu poslední dobou čím dál více ;o)

Sirup nebo syrup. Nejsou obojí OK?
Ve (stále více se vzdalujícím) mládí jsem zbožňoval Karotelu. Mrkev + pomeranče, nefiltrované. Toutu šťávou + vodou z pražského vodovodu, s chlorem podle nálady soudruha chlóraře v podolské vodárně, jsem byl prakticky zavlažován až do plnoletí. Pak jsem, pochopitelně, rozšířil svůj rejstřík o pivo.
Dále přišlo víno, ženy a zpěv, ale to už jaksi přesahuje rámec příspěvku o neviných štávách.

Musím dodat, že jsem mocně vzpružen zprávou o lidské důveřivosti z Prahy. Vzdálený ostrov v Hebridách s medem, džemy a kasičkou nepřekvapí, ale Vypich?
Jste si, pane C, jistý, že piksla od jogurtu s penězi nebyla booby-trapovaná?

Dívkožena z Jeseníku:

jo a jo a jo… ,)

Jirka:

zkuste se podívat v sousedství, možná tam na vás čeká podobný zážitek a ani o tom nevíte… ;)

Jednorožec:

(ad s[i/y]rup: obojí je správně, sirup se nechá vidět častěji…)

jj vypich ;) a jsem si jistý – to místo bylo úplně čisté :)

Jednorožec

Sirup = takový ten ovocný dobrý, jako v tomhle případě.
Syrup = hnus od doktora, přeslazený jitrocel etc.
Takhle to vidím já :)

Sirup se psal s tvrdým y myslím ještě v šedesátých letech. Pak se to změnilo na měkké.

Major M:
Právě v šedesátých letech se mě „zastavily“ české hodinky.

Matesola: To zní logicky. Mimochodem, podobné veselí s i/y v tom má i anglina, viz:
http://www.legendsofamerica.com/…ksGrove.html
6. odstavec dolů

Původ slova syrup je prý z arabského šarab. Šarap je turecky víno (S má háček dole), to si pamatuji z dovolené. And now Shut up, already!

Puvod onoho slova shledavam spis v reakci studenta cekajiciho na zkousku smerovane ke kolegovi, ktery prave onu zkousku podstoupil.. „Si rup?!“

něco podobnýho jsem viděl v Holandsku, akorát tam prodávali různý marmelády od 1,3 do 2 éček za jeden kousek, akorát tam neměli pixlu od jogurtu, ale klasickou kasičku

Cuketko, Stará dáma je malá moštárna a pálenice u Liberce, kterou vedou manželé Kučerovi. Ten odkaz, který napsal Lu je aktivní. Najdeš tam všechno, co potřebuješ. Já osobně objednávám požadované nápoje na e-mailové adrese a jednou za 14 dnů mi je Kučerovi přivezou na mou adresu. Nejbližší rozvoz je 23.8.2007. Nejradši mám černý rybíz a rajče. Zdravím :-)

Cuketko, moc díky za tohle vypichové ublognutí… 26 let jsem bydlela dvě zastávky od Vypichu, na Bílé Hoře… jóóó, vzpomínky jedou naplno :)

Stará Dáma – poměr kvality a ceny je podle mě skoro nepřekonatelný a kvalita je opravdu skvělá.
Kupovat „něco ve škatuli“ se mi čím dál víc nechce, a to ani od dobrých značek…
Já mlsám nejraději Šťávu z modrých hroznů, ale myslím, že dobré jsou všechny.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)