Siam Orchid

Si to představte. Za necelou hoďku k vám má dorazit Miss Thailand na prohlídku vaší sbírky. Do mobilu vám před chvílí zašpitala áj lajk grýn kuri véri mač a vy nejenže neumíte vařit, ale ještě navíc musíte instantně uklidit suť a nevytříditelný odpad po proběhlé party s Miss Finland a Miss Oklahoma. Jak ztohoven?

Eurobest delivery – rozvoz jídel

Zavoláme si na pomoc pána s autem a s krabicí! ;) V tomto díle roznášeného seriálu jsem otestoval službu na adrese www.rozvozjidel.cz, z jejichž nabídky jsem vybral exotickou thajského restaurantu Siam Orchid. Po delší chvíle dezorientace na vskutku obskurních stránkách jsem lokalizoval menu a naklikal nákup v hodnotě 520,– Kč s dopravou z Prahy 1 na Prahu 6 za 160,– Kč.

Do pěti minut jsem měl telefonické potvrzení od milé paní s ospalým hlasem a už za necelých 50 minut zvonil u dveří pán s velkou termo-krabicí. Těsně před Miss!!! ,) Jak vidíte na titulce, vysázel mi do náruče sadu stříbrných létajících talířů bez igelitky a odkvičel. Nutno podotknout, že všechna u.f.a. byla horká, téměř bublající!

Na druhém obrázku vidíte pikantní krevetovou polévku Tom Yam Kung (90,– Kč). Balení bych označil jako thajskou kuchyni v negližé. Po přelití do misky už ale vše vypadalo nádherně barevně a lákavě! Polévka splňovala označení třemi plamínky z menu, což značí – extra pálivé jídlo – určené pro obyvatelé Thajského království a pro velmi odolné „farangy“. Nejsem velmi odolný farang, ale pochutnal jsem si převelice. Macaté krevety, čerstvé suroviny a neuvěřitelný šťavnatý a osvěžující dojem polévky!

Následuje docela nudná sada vegetariánských jarních závitků Po-Pia Thot (70,– Kč), kterým jsem dal opětovně šanci a které mě opětovně zklamaly nadbytkem tuku a vtíravým aromatem přepáleného tuku. V panáčku byla standardní sladkokyselá majda s čili a česnekem. Možná by to někomu mohlo chutnat.

Zcela jiná třída byly restované žluté nudle s vepřovým Phad Mi Mu (160,– Kč). Pěkná kouřová příchuť, jemné nudle a pěkně okořeněné kousky měkkého vepřového s křupavou zeleninkou. Na obrázku vypadá porce subtilně, ale nedejte se zmást – je to panečku macík!

Finále patří naprosto fantastickému zelenému kari s kuřetem Kaeng Khiao Wan Kai (160,– Kč). Rovněž si nezasloužilo nepěknou krabičku a stejně jako ostatní putovala porce do odpovídající misky. Lahodná chuť, velice jemná omáčka s přesně vyváženou chutí, ve které ani deklarované tři plaménky pálivosti nevyčuhovaly, nýbrž perfektně zapadaly do celku. Přidejte k tomu ještě několik kuliček správňácky lepivé thajské rýže (40,– Kč) a nirvána je na cestě… ;)

Závěr

Celá objednávka proběhla ideálně, všechno jsme stihli v rámci „magického hodinové okna“ a dovávka byla kompletní, bez nepříjemných překvapení. Vysoká úroveň jídla s vyššími cenami včetně dopravy, plus poněkud zvláštní balení a odpudivé webovky. Siam Orchid nepatří mezi typické zástupce donáškové disciplíny, přesto se určitě najdou situace, kdy najde své uplatnění. Solidní výkon a druhá příčka v průběžném pořadí ;)

  1. Pizza West
  2. Siam Orchid
  3. Jerry's
  4. Pizza Go Home

Reklama

Komentáře

Jestli to chapu spravne tak navsteva Miss Thailand byla prachsprosta zaminka a kdyz chudak holka zvonila u dveri, cekaly na ni jenom prazdne missky. Ze je to tak?!

Zní to až překvapivě dobře! Máte zkušenosti s konzumací přímo v restaurantu Siam Orchid, nebo to byla objednávka „na slepo“ a první setkání s jejich jídlem touto formou?

rushid:

chapete to vice nez dokonale :)

prazdne missky… nevim proc ale u tohohle jsem dostal zachvat smichu, ostatne jao u kazdeho pravdiveho vyroku dnesni doby ;)!!

J.Č.:

zní to dobře. při pohledu na realitu webové prezentace jsem vůbec nevěřil, že k realizace objednávky nakonec dojde… jinak omlouvám ze za reálné až drastické fotografie pokrmů. u té thajské kuchyně jde krásně vidět, že servis dělá minimálně polovinu zážitku… mimojiné zelené kari dělají dokonce lepší, než v mém oblíbeném http://www.noodle.cz/.. :)

SO jsem dal naslepo, víceméně na doporučení vzniknuvší z článku o thajském obchůdku

Trošku škoda, že si nás nepoctil i fotkami jídla v „odpovídajících“ misskách:-) Jinak ale pěkné, jen tak dál, Cuketko:-)

ahoj ono to sem moc nepatří,ale nevíte jak se jmenuje italska firma co vyrábí hliněné hrnce na vaření

Pěknej článek. Jako ty obaly nevypadaj nic moc, možná odpovídající thajské kuchyni no ale zase pokud to nekazí chuť jídla a hlavně je to horké, tak proč ne. Jinak já si sem tam objednávám z http://www.rozvozjidel.cz jiné kuchyně, resp. Thajskou jsem ještě ani nezkoušel to mi nějak nejede a tyhle obaly snad nikde jinde nemaj. Normálně používaj takový ty klasický polystyrenový. Vcelku můžu doporučit Buffalo Bills, fakt skvělý jídla ale poněkud dražší a nebo nejlepší pizzu kterou jsem kdy jedl z Pizzerie Rugantino – opět za kvalitu se platí. A maj tam i další, stojí za vyzkoušení. Osobně ten web nevidím tak strašně, když se zorientujete na tý hrozný úvodní stránce tak pak už to jde, po první registraci vložíte uživ. jméno heslo, dáte odeslat a za pár minut vám volaj, kdy to asi přivezou. A přivezou i polívky dokonce i celý :) Jsem se nějak rozkecal, prubni ještě nějaký rozvozy ať víme :)

ladysek:

zkuste se poptat např. tady: bottegaonline.cz … :)

Objevitel:

obaly sice nevypadají, ale splnily svou funkci. osobně na estetice u food delivery netrvám. oceňuji efktivitu a hospodárnost obalů. stím rozvozjidel.cz máte pravdu, mají skvěle pokryté mezinárodní kuchyně :) díky za tipy!

Dobrý den Cuketko, děkuji za recenzi. O potřebě lepších obalů u této restaurace víme a již jsme Siam Orchid několikrát o ně žádali. U jiných restaurací jsou obaly perfektní. Aby jste mohl vyzkoušet delivery u mnohem více restaurací, nabízím Vám u společnosti Eurobest delivery (tedy rozvozjidel.cz) dopravu po 20.hodině zdarma ke každé restauraci za účelem hodnocení. Sám jsem zvědav na výsledek…

vsechno vypada vcelku lakave. Kdyz uz cuketko zminujete noodles. Zasli jsme tam na zaklade vasi nadsene recenze a zrovna zelene kari dost zklamalo – bylo hodne ridke az voduve a jedinou zeleninou byl takovy ten thajsky minililek nakrajeny na milimetrova kolecka (takze v porci byla tak jedna kulicka). Jinak bylo ale vse velmi dobre.

Tomas:

ty obaly nejsou zas az takovy problem, vypada to divne, ale funguje uspokojive. za nabidku dopravy zdarma moc dekuji, ale bohuzel ji nebudu moci prijmout.

ghostdog:

ad currrrrri – závisí na stylu, ta řídká polivkoidní konzistence není faux pas…, ale jestli vám vadí poměr pevných soust vs. majda nedá se nic dělat ,) druhá věc je jestli to bylo správěn ochucené nebo opravdu vodové… můžete změnit lokál anebo poprosit kuchaře o změnu, v nůdlu si to rádi poslechnou případně vyysvětlí proč to dělají tak jak to dělají ;) (odzkoušeno)

Zdravím, já Siam také znám a jestli něco mohu doporučit tak je to KAENG PHED PED YANG (kachnička v červeném kari) a PHAD THUA NGOK TAOFU (restované sojové klíčky s tofu a cibulí) Dobré jsou i saláty a polévky – jediné co mi opravdu nechutná jsou ty vegetariánské závitky (navíc občas si je před připraví a na chuti je to znát).
Z nudlí je mým jednoznačným favoritem PHAD THAI KUNG (rýžové nudle s tygřími krevetami, sojovými klíčky, pórkem a arašídy).
P.S jako sladkou tečku zkuste sa-khu je to sice trochu slizké jako většina thajských sladkostí ale jinak „authentic Thai“

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)