Bramborová kaše s dýní Hokkaido, k tomu něco dobrého, trošku tučného

Ještě jedna noticka k Hokkaidó Gate ;) Mé chuťové pohárky mi totiž naznačily další pěknou kombinaci. Ihned jsem ji otestoval a protože prošla přísným cuketkovým sítkem, dávám ji na stůl. Vegani utikejte, masožrouti taste nůž!

Chuťové vjemy z dýně hokkaido mi totiž neustále naznačovaly, že by se mohla krásně hodit k jakékoliv vepřové pečínce. Co naznačoval?! Rovnou mě donutily vyběhnout do krámu pro maso a hnedle tu kombinaci vykoušet!!! ;) Následuje dvojice receptů pro snoubení:

Bramborová kaše s Hokkaido

Pro kombinaci jsem vybral krém s Hokkaidónem, který mi ale samotný nestačil, neuspokojuje mě jeho struktura a proto dojde ke zjemnění šťouchaným bramborem. Recept triviální a již se řítí:

  • udělejte si hokajdo-krém
  • konzistenci zvolte tužší, ať jsou tam pěkné kousky, které můžete vařečkou rozšťouchat
  • uvařte brambory (sůl, kmín)
  • do misky dejte brambory a hokajdó-šťouchanici v poměru 1:1
  • přidejte máslo, mlíčko, dýňový olej a udělejte pěknou kašičku

Tenhle výsledek zdvojeného šťouchání je krásně barevný a téměř bezdrátově propojuje to nejlepší z obou chutí. I bez masa, zakápnutá dýňovým olejem, třeba i s několika dýňovými semínky je to výtečná svačinka. Následuje masožravá část této dvojice:

Božské kousky vepřového v litináči

Tohle je zatím můj osobní nejlepší a nejjednodušší recept na pečené vepřové, jaký umím. Je neskonale tolerantní k množství surovin i k časovým výkyvům. Jediné co k němu potřebujete je litinový hrnec s pokličkou. Dále už jen:

  • vepřový bůček a kýta (cokoliv libového) v poměru 1:1, vše na kostičky asi 2×2 cm
  • hodně na jemno nasekané cibule
  • kmín, sůl, olivový olej

Postup:

  • v litináči na sporáku rozehřejeme trošku olivového oleje, zapneme troubu
  • přidáme cibulku, hrst kmínu a necháme je zneviditelnit
  • přidáme maso, promícháme a necháme zatáhnout (cca 5min)
  • zničehonic zalijeme vše horkou vodou tak, aby čouhaly ony pověstné špičky ledovce
  • přiklopíme pokličkou a šoupneme do trouby
  • podle toto, jak vydržíme to tam necháme asi hodinku
  • poté sundáme pokličku a necháme dopéct dozlatova
  • můžeme ještě podlít troškou vody a promíchat

Výsledkem je strhující pečínka lahodné chuti se sklonem k rozpadu na vašem blahem ochromeném jazýčku… ;) Tak je to dobré, že se toho nemůžu nikdy dožrat. Jen tak s dobrým chlebíkem je to hotový dynamit!

Právě tato lahůdka se mi v mém, chutěmi a vůněmi zahlceném, mozečku propojila s oranžovou nádherou z Japonska. Následné testovaní na živých cuketách potvrdilo původní domněnku. Vazba tam je a je silná! ;) Měl jsem nutkání přidat dýni rovnou k masu v té poslední půlhodinové pečící fázi, ale musel jsem si nechat něco pro příště…

První, druhý, nebo oba recepty společně? Nechám to na vás, není to snadná volba! ;)

Reklama

Komentáře

Zní to dobře.
Já bych neodolal a přidal bych stoužeček či dva česneku, coby strážné andílky před podzimními chmurami a chlady. K masu určitě, do kaše možná – uvařil bych česněk zároveň s bramborami.

Bezvadný recept, jak povýšit dýni na lahůdku :-) S tou bramborovou kaší jsme se dostali na stejnou chuťovou vlnu. Ta moje je trochu víc po švýcarsku :-) Bramborové kaše není nikdy dost! Díky za tuto senzační kombinaci :-)

Bať, bať, česnek tam mušššíííí být!:))))Česneku, totiž není nikdy dost!!!:))))
Jinak doporučuji na takovéto masíčko příště ozkoušet koření Country, prodávají ho v takových průsvitných sáčcích(gramáž asi 200g) nebo na váhu specializované obchůdky, jako třeba ten můj favorizovaný v Haškově ulici,Praha 7(zná ho pan Cuketka?).
Pokud ne, zde je odkaz: http://www.cajkorenikava.cz
ale doporučuji zajít, ovonět, prozkoumat.Vedle sebe sídlí obchůdek s čajem a obchůdek s kořením, bylinkami a kávou…nádhera!Ale abych se vrátila ke Country směsi.Pečete-li vepřové(super jsou žebírka), zkuste v začátku méně osolit, kmínu jen trochu, cibuli a česnek ano a v polovině pečení přidejte pár lžic (podle množství masa) koření, rozmíchaného ve vodě nebo ve výpeku.Je to ohromná bašta.My to doma nejraději s lepenicí, ale čerstvý chléb také není k zahození.
Ohledně dýně: to musí být dobrůtka!!!Miluju krémovou polévku z dýně a ta barvička v nadcházejících podzimních plískanicích krásně potěší a povzbudí.:))))

Prisaham, ze jsem dodnes netusil co je to lepenice
A kdyz me ale stejne vic nez ten zvanec bavi to Cuketkovo literarno, znicehonic pouzity vyraz ‚znicehonic‘ se mozna dostane do ucebnic.
Ale nechte si chutnat :)

Nojo, je to velmi poetické!Pan Cuketka je básník!
Ad lepenice:my nedáváme majoránku, ale zcela netradičně…česnek!:)))))

To je horor!!!! Vypadá to nádherně!!
Souhlasím: bramborám 3× zdar, zdar, zdar!! Ať žijí brambory! Brambory 100× jinak! S bramborou na věčné časy!!

Já si snad budu muset ještě udělat aspoň kaši z pytlíku, jinak neusnu. Pane C. vy ty barvy určitě trikujete, aby to bylo hodně barevný, že??

Hlasuji pro lepenici bez majo, ale s čes, a nešťouchané na kaši, ale na polokaši s kouskami brambor, no to se nedá vydržet.

aljosa:

definitivně zkuste!!! klasická & poctivá brkaše s mlékem a máslem pozvedne jemné nuance hokkaido do nebeských výšin… co třeba jen tak s opraženou cibulkou? :)

the clash of the cuisines!!! :)

Jednorozec:

česneku dávám zelenou, já myslím že partu rozhodně kazit nebude!!! :)

vím, že toho chci v tomto receptu po ctěném čtenáři mnoho (exotická dýně a vepřové) ale pan C. se tentokrát zaručuje. receptíky tady nedávám jen jako stafáž :)) chci aby měly BANG! a tenhle to má :) o té dýni k masu uvažuji už druhý den, stále si vyčítám, že jsem neměl balls ji tam dát hned napoprvé :))

Dolce_vita:

TELEPATIE! :) tedy poddruh telepatie bramborové, abych byl přesnější. už tu vaši hruškajdu zkoumám! je to vůbec možné takto v rozpětí tří hodin???? ;)

pivli:

wow! pan C. šopík s kořením nezná. v tomhle moc expert nejsem,,, mám to rád jednoduše :) ale poddám se a hned zítra se tam vypravím, shodou okolností bud mít krámek po cestě :) zrovna u toho country mixu nemají popsiek, ale oddám se náhodě! :)

rushid:

:)))) to zničehonic není samoúčelné!!! maso v hrnci totiž nesmí tušit, že se něco chystá!!! zdraví vás dvojoký troúsměvný ..))) pan Cé

Vimaana1:

:)) barvy netrikuji, návrhy kostýmů a scénografii tady měla zcela ve své péči paní hokajdová! :) to proto ta bervná síla. občas vyčuhující kousky oranžové slupky střídající se se zrníčky kmínu , v textuře jemná kaše s drobnými kousky dýně a brambůrek, které dosvědčují ruční výrobu :) …tak to prostě je :)

(p.s. po vyfocení jsem ještě ten kruh kaše zakápnul jedním švihem s dýňového oleje…ale to už bylo téměř hraniční!!! mmochodem tahle porce byla velmi anti-foodstylingová a měl jsem velikého bobana ji vůbec vystavit! ;o)

pan Cuketka: popisek tam je, koření obsahuje 41% soli, papriku, chilli, rozmarýn, oregano a bohužel i E621(ale to jim odpouštím).V jiných variantách (myslím jiné firmy) je i česnek, hořčice a třeba i římský kmín).Z obchůdku v haškově ulici mohu mimo jiné dopručit bezglutamanovou Vegetu (skvěle namíchaná a opravdu chutná) a čubricu (kvalitní, voňavá) a mnoho a mnoho dalšího, např.baby grill – jen samé voňavé byliny pro mrňousky.:))))
Jinak přeji dobré pořízení!:))))
ad dýně Hokkaidó…mívali je u nás na Pankrácké tržnici, než ji zrušili a začali tam stavět ten hnus fialovej…:(

Jen malý tip: vynikající je kombinace hokkaido s růžičkovou kapustou. Mají teď sezónu a nejen že to chutná skvěle, taky ty barvy!!!
Konkrétní recept nedávám, sama zkouším různé zapíkací variace…co dům dal…
Vyzkoušejte už pro ten pohled!

Je to sice mimo mísu, ale jsem zklamána, bo do konce srpna byl přislíben recept na ortodoxní tiramisu a kde nic, tu nic. :-(

Anna: to je ovšem zajímavý nápad! kombo s bramborama mě nepřekvapilo, to je jasné, že ten výše uvedený recept bude jasná výhra, ale ta kapusta, toť připomínka jako hrom, neměl jsem ani nepamatuju!

Mandarinka: To už je dnes podruhé! Faldy nebo díry v časoprostoru?

Měl jsem tu opraváře telefonní linky a právě se jich ptal, zda mám postavit na čaj, když v tom jsem dostal na mobil text message (SMS), že opraváři jsou na cestě a budou potřebovat přístup do příbytku… :-)

nazdárek
lepenice je klasika klasická,já do ní nedávám nic,jen cibulku,dušené kysané zelí a brambory.pošťouchám a ..... orgasmus to sice není,ale zase to trvá dýl :-)

koření si kupuju kupodivu na http://www.koreni.cz/
mimochodem pane cuketko,máte zkušenost s kořením Asa foetida?Lidový název: čertovo lejno, asa smrdutá, ločidlo.
Prodávají to tam.

a ještě… louskám si ořechy vlašské,z jader stahuju ty slupičky… taky radost podzimu

Burmajones: jé, čertovo lejno s pískavicí jsem svého času používala jako magické vykuřovadlo, to je přeci pryskyřice a fakt děsně to smrdí, když se to vypaluje. Ale je to hodně účinné na odhánění škodíků. Vařit s tím teda neumím, tož počkáme, co vybalí pan Cuketka! :-))

Jednorožec: jojo, je to glutamát sodný, taky ho nerada, ale jak říkám, v této směsi jim ho odpouštím.mají spoustu koření, ve kterém glutamát není.
A čertovo lejno vedou také!:)))))

Jednorožec: ještě si na chvilku odskočím od vaření houbové omáčky…
podrobnější info o „éčkách“ též na stránkách :www.bezkonzervantu.cz

burmajones: júúúú, čerstvé oříšky!Miluju loupat i chroupat!:))))

Pivli: Houbovku bych si dal! S knedlíkem? Už je tomu pár let…desetiletí…[polyká sliny rychle, jako když mu zubař dá vzácnou příležitost přivřít hubu].
Jsem rád, že jsme, ohledně přísad, na stejné straně barikády. Já jsem možná o chlup neúprosnější? :-)

burmajones: Čerstvé ořechy, zbavené slupky – YES!
Asi 50 kroků odsud máme zhruba tucet vzrostlých lískových keřů, naneštěstí asi také 5 veverek na keř. Ty potvory začnou očesávat oříšky už v jejich embryonálním stadiu. Sotva nějaké mají šanci na dozrání. :-( Brouzdáme se slupky pod keři…

Asi 5 kiláků odsud je velká alej mohutných starobylých jedlých kaštanů. Je veřejně přístupná. Ale kaštany-plody ve zdejším chladném podnebí jsou malé. Nehet u place. Nic moc. Leží pichlavě na zemi a nikdo se o to nezajímá. Až jednou jsme viděli pár chlapíků plnících pytle. Prý pro prasata.
Nevzali jsme si od nich adresu – jejich vepřové by mělo chutnat!

Jenorožec: A co roste v lese u vás, pane z ostrovů? Ani hrstička babek by nebyla? Nebo nejsou lesy, jenom pastviny a zadumaná vřesoviště?

Jednorožec: ano, ano, s domácím kynutým knedlíčkem.Houbovka se krásně proležela, samé hříbky, smetana a voní citronem a jemně tymiánem.Knedlík se povedl, všichni mlaskali.:))))
Ad přísady: snažím se jim vyhýbat, ale není to vždy proveditelné.Ve čtvtek jsem si v Tescu například koupila výborné šunkové koleno, přesně takové, jako mají u nás v řeznictví, ovšem s tím rozdílem, že na štítku, který mi tam lípli bylo rozepsáno, co to všechno obsahuje.„Ečka“ z toho doslova skákala.Nojo…:( Ale stejně bylo dobrý…:)))))

Major Milčák: Letos se nám houbařská sezóna opravdu vydařila.Pokud vím, v Anglii houbičky také rostou, ale místní jim moc nehoví(to jen Češi jsou takoví hobiti, co by za houby život položili), navíc je to samý soukromý pozemek.Ale já v Anglii nežiju jako Jednorožec, jen tam často jezdím…

Houby v UK: Pivli má pravdu. Všude samé cedule PRIVATE. Britové se hub bojí. Ale máme zde nyní plno houboznalých lidí z Evropy a tak to asi bude více vysbírané než v minulosti.

Nevím, zda jsem tu už nelíčil, jak jsme „za svých mladých let“ stanovali ve Skotsku a nesli jsme si z lesa košík nááádherných hub 1A jakkosti. Skotský pár v nejlepších letech se nás ptal, na co že ty houby máme. No přece na večeři!
Ti lidi se nás asi půl hodiny snažili přesvědčit, abychom neriskovali naše mladé životy a houby vyhodili. Pán dokonce vytáhl šrajtofli (a to je na Skota výkon!), že nám místo toho koupí k večeři hamburger.

:):):):)Tedy tím Skotem, ochotným zaplatit hamburgr jsem se úplně odvařila.To musel být zážitek.pro obě zúčastněné strany.
Trochu mi to připomíná, jak jsme s kamrádkou v roce 99 chtěli udělat pár výletů po Anglii stopem a půl univerzity v Cambridge nás doslova na kolenou prosila, ať to neděláme, že nám snad raději dají na autobus a vlak.Ale my na tom finančně nebyly tak špatně a stopem jsme se stejně nakonec podívaly do Burry St. Edmunds, seznámily se s profesorkou na univerzitě, zaměstnancem dostihového závodiště v Newmarketu, dědulou co jel na návštěvu za manželkou do nemocnice a měl autíčko jako Mr.Bean a na zpáteční cestě nás vzal gentleman, který nás odvezl takřka před dům, v němž jsme bydlely.Kamarádka sice myslela, že nám nikdo na zpátek nezastaví, prorože začalalo lejt a my byly mokré, ale já jí přesvědčovala, že Angličani a déšť je kapitola sama pro sebe a taky jo.Ten gentleman měl opravdu VELMI luxusní auto a byl ohromně milý.Jen jsem v jeho autě vytrousila své značkové brýle.:(
Ovšem od té doby jezdím po Anglii normální dopravou, pokud si ovšem autobusák nedá na konečné dvě pinty Tetley´s a lupne pak na display autobusu nápis:Sorry I´m not in service a zastávkou jen tak profrčí úplně prázdný.To pak zbývá jen pěškobus.
No, to na tento web asi zrovna nepatří, tak to zakončím tím, že na oslavu našeho návratu z cest byla párty plná dobort.Mám vůbec z Anglie za ty roky spoustu opravdu vtipných zážitků(vydalo by to na román – humoristický) a kulinářských v dobrém slova smyslu také(to by vydalo na kuchařku).Mohu se zeptat, ve které části Albionu Jednorožec přebývá?:))))

Oprava č.2:ehm, chtěly, pochopitelně, nikoliv chtěli.Já se stydím.Asi jsem dnes přetažená nebo v té houbovce nebyly jen samé hříbky.Chichi.

Mohu se zeptat, ve které části Albionu Jednorožec přebývá?:))))
Zeptat se můžete, ale záměrně vám neodpovím. Vůbec ne kvůli vám osobně, či kvůli lidem zde U Cuketků a na jiných food-blogech. Ale používám stejný nick i jinde, kde nemusí být tak fajn lidé jako tady. Proč potenciálním křivákům poskytovat informace?

Tak snad jen to, že nežiji v Londýně, neb nemusím! K tomu městu jsem si nikdy nevytvořil žádný vřelý vztah. Připadne mě obří, nevlídný a mužského rodu. Praha a Paříž pak rodu ženského – vlastně ten rod se odráží už v jejich jménech. Ten Londýn, ta Praha.

Žiji, krom jiného, pro svoji zahradu. Ta jede už přes 30 let pod bio (organic) režimem, dřív, než to začalo být „módní“. V létě a na podzim jsme prakticky soběstační, co se zeleniny týče.

Maso kupujeme pouze bio. Hovězí a jehněčí dokonce od přátel, kteří chovají vzácná plemena (rare breeds) a o svá zvířata se starají jako nikdo jiný. Od těch získávám i chlévskou mrvu pro zahradu. Je jako perník!

Před tím, než bylo bio maso běžně k dostání jsme to řešili tím, že jsme prostě maso nekupovali. Asi 18 let jsme byli doma rybo-vegetariáni. Ale žádní fanatici – na návštěvě či při cestování jsme jedli, co bylo. Svoje domácí zvyky jsme nikomu nestrkali pod nos.

K veškerým E číslům mám vrozenou nedůvěru. Už jenom proto, že poctivě a z dobrých surovin připravený pokrm dle mého názoru žádné přibarvování, umělé aromatisování či jiné E-berličky – carapatičky nepotřebuje!

Jednorožec: nechtěla jsem vyzvídat!A úplně chápu vaši snahu zůstat nepoznán!Nemyslela jsem, že tu sdělíte město a ulici, jen třeba hrabství či aspoň jestli jste Skot, Brit či Velšan.:)))))))
Ale Londýn taky nemusím.Teda v galeriích a muzeích vydržím celý den, ale jinak zbožňuju anglický venkov.Už od dětství jsem tíhla ke všemu anglickému a když jsem byla v roce 91 prvně v Anglii a navštívila mimo jiné Salisbury, měla jsem tak silný pocit deja vu, že jsem z toho byla hotová.Navíc jsem přesně věděla, kudy mám jít a co bude za rohem…zvláštní…a já na tyhle věci dost věřím.:)))))
Do Londýna jezdím jen na muzikály.To je má srdeční záležitost a vzhledem k tomu, že jsem v několika muzikálech(kvalitních) u nás pracovala(tedy v zákulisí), jezdím se dívat, jak to dělají opravdoví odborníci.
Organic zahrádku a bio maso upřímně závidím.To je to nejlepší, co může být.No, tady se snažím kupovat občas bio potraviny a vyhýbat se éčkům, ale jak říkám, ne vždy to jde a taky to leze dost do peněz.Ale zdraví je přednější.
Jestli se nepletu, v Anglii byl svého času nějaký problém s organic výrobky, které snad byly horší kvality než non organic.Je to tak pět let zpátky, pokud se nemýlím.

Anna:

kombinaci s růžičkovou kapustou si píšu do notýsku, já růžikovku miluju jen tak, vždycky si navařím alespoň dvacet kuliček ;)

Eva:

jééé., navíc byl slíben do konce srpna minulého roku! tolik k cuketkově spolehlivosti a věrohodnosti. omlouvám se, udržet tvůrčí energii není někdy snadné. aby to bavilo mněi vás, musí být v prvé řadě chuť… proto často „neužívám“ novou isnpiraci, která to tady celé škobrtá směrem dopředu.. a na staré kousky se nedostává ;) děkuji za pochopení!

ad čertovo lejno:

mlj vztak k asofoetidě: jednou sjem si ji koupil a smrděla tak strašně, že než jsem stačil si zjsiti, že to tak má být, vyhodil jsem ji velkým obloukem do koše ;))) no jo no :) ale viděl jsem už s ní vařit a výsledek mě přesvědčil, že to má cenu. na indickou jsem levej, ale snad se kní někdy dostanu…

ad glutaman:

to zdravotní hledisko myslím není až tak hořící, zákazníka by mělo více zajímat to, že je tím něco maskováno… většinou nedostatek původní chuti a originálních surovin… takže spáš varovný signál… jak píše Vimaana1 každý pochopitelně někdy podlehne :) (ke své poslení polivce z pytliku se přiznávám bez keců, bylo to asi před 14 dny…)

Pan z Ostrovů:

s tím masem na to v poslední době taky přicházím, podmínkou pro nákup na doma je biokvalita, jinak jim maso jen venku „pracovně“ nebo v dobré restauraci nepracovně… ,) doma mám samurajsko/vinařsko/vegetariásnký režim :)))

a ta zahrádka s 30 letou péčí… jejej… ,)

ta zahrádka s 30 letou péčí… jejej
Jejej, co si namlouvat, v porovnání s vámi jsem starý paprika… :-)

Zahradničení je dlouhodobá záležitost. Jeden piplá půdu. Nicméně, ta půda je mě „propůjčena“ jen na čas. Kdoví, co bude v budoucnosti.
Mnoho bývalých velkých zahrad v okolí je nyní zastavěno. Místo zeminy a trávníků, dlažba a beton. Není divu, že více vody nyní stéká z povrchu a tvoří záplavy.

Krom biokvality masa je tu také morální a finanční podpora těch správných směrů. Malým producentům nejde v první řadě o prachy! Obvykle mají Bio malou přirážku na ceně. Trvá jim to holt déle, bez těch všech růstových hormonů......
Škudlení zde, dle našeho názoru, není na místě. Ale ať každý jedná dle svého uvážení.

A růžičková kapusta v kombinaci s kaštany!To je blaho!!!!!

Tady se to posunulo úplně jinam,houby,kaštany,atd.Ale já se vrátím na počátek.Dnes jsem byla u „svého“ zelináře,co má český jablka a okurky, rajčata a dokonce česnek.A on tam český hokaido různých velikostí a bio dýňový olej.A to nečte tenhle blog!Dnešek jsem promrhala sběrem šípků,ale zítra se vrhám na pokusy do pusy.

Pokusy proběhly.Donesly jsme koš hřibů,takže tekutá textura je hokaido-hřibo krém s trochou japono koření.A tuhá textura je zbaštěna.Zkombinovala jsem Šárčiny houby líného houbaře s hokaido(na víc fakt nezbyly síly) a bylo to dobré a vizuálně téměř dokonalé.Ještě mi třetina dýně zbyla,do rána se obnoví síly,tak po práci prubnu i to rizoto.

Pivli: já Londýn můžu, zvláště čínskou čtvrť s vyvěšenýma kachnama v řadách a telefonníma budkama, co jsou anglicky červené, ale stříšku mají pagodovou, a taky Soho, prolejzat obchody pro transvestity je pro mně neskutečný blaho a můj nejmilejší muzikál, který nikde jinde neuvidíte než v Londýně, je Chitty chitty bang bang – jo, to létající auto – k nám se dostala filmová verze, hraje tam ten, co hrál kominíka v Mary Poppins, no to už jsme hodně vedle… ty hříšný peníze za to stojí!!!!

Pane C. – odhalil jste svou lidskou tvář přiznáním glutamánový polífky. Děkuju vám ze srdce!

Ano, Dick Van Dyke, jinak také dr.Sloane(nevím, zda se to tak píše) v seriálu Diagnoza vražda.Chitty i Mary Poppins miluju, byť jsem Webberoofil(Jesus, Evita, CATS, Phantom…)

Ahoj Hokaiďáci:) prídávam svoj hokaido typ…ja si varím hustý krém,ktorý už tak jemný zjemním ešte kokosovým mliekom(ci zakysanou smotankou) ,troškou citrónovej šťavy a par kvapkami olivového oleja…ja,ja,,,je to mňamka…a dnes som sa dočítala,že hokaido dokonca pomáha pri problémoch s obličkami(ledvinami)…dobrú chuť i zdravie.

hokaidicka:

obličky říkáte? :) nápad s kokosem je super… bohužel mám za oknem už jen jednu poslední slečnu!!! :)

Navštívil již pan Cuketka výstavu dýní v Botanické zahradě?:))))

Pán Cuketka mal poslednou slečnou za oknom na mysli Hokaido?Ak je tak a chcel by ďalšiu krasavicu:) tak nech skúsi zeleninový trh v Holešovickej tržnici,alebo obchod Rozmarína na Andělovi.,či bio obchod v školskej ulici(ten mi ale príde trošku drahší)…tento sposob jesene(podzimu) zdá sa mi byť akosi krásne hokaidovo oranžový?:)

pivli:

díky az link, mrknu. botanická stojí za prohlídku i když tam zrovna nic neprovádějí… je tam krásně (kromě víkendu ovšem!)

pan Cuketka:Aha?tak ak ste nemyslel dýňi,tak to ste asi myslel tekvicu,že?:)

pan cuketka,neverím,že pohlad na slečnu za oknom može byť pre vaše labužnícke oko vetším potešením,ako pohlad na krásne oranžové guľatučké dyničky či tekvičky:)Leda,že by ta slečna bola poliata omáčkou z morku,či vysokopercentnou horkou čokoládou:)A kolko tých slečien ste tam preboha uskladňoval?A tá posledná vam tento víkend neumrzla?A co Jan Tleskač?:))

Konečně!!! Konečně jsem si tu kašičku uklohnila taky, spolu z kouskem uzeného žebírka a vařenou řepou a Veltlínským.. nikomu nenechám, tak je to dobrý :-) Hokajda byla bio, totiž domácí od sestřenky, příští rok tu oranžovou krasavici seju taky. A to mi dřív dýně přišly kýčovitý… Prostě děkuji za báječnou inspiraci, Cuketko! Co ta internetí cena? Lustr či co? Ještě můžeme hlasovat?

Tak popsaný recept mi dráždí chuťové pohárky.Jen tak dál,houšť a víc. Dík

Hotovo. Veganská verze. Rýžové mléko a neztužený olivový margarín. Tofu plátky s cibulí, česnekem a bazalkou orestované na oleji. Vynikající. Díky za inspiraci.

Jaroslav Puk:

tak to jsem rád že jste se nenechal vykývat tím bůčkem v mé verzi ;) zrovna na dvě oranžové krasavice koukám…tak že by dnes? ;)

Já už nemám bééééé, někdo (proč mám tu oranžovou pusu?(-:) mi sežral mou zásobu pumlíčků hokkaido. A to prosím považte, že mi došel i český česnek! To je konec roku.....To se bude mamka divit, co jí budu pěstovat za chalupou na Šumavě…(-:

↪ 18 burmajones: čertovo lejno dávám do indických receptů s čočkou a u Antonína ujíždím ještě na uzený paprice

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)