Na stojáka: Vlakové bistro Blue Bar SC Pendolino

Ach to naše Piňďolíno ;) Groteska za 7 miliard korunek opět pravidelně sviští na trase Praha-Ostrava. Pojďte se podívat jak to vypadá v „jídelním voze“?

Pendolino se mi moc líbí :) Uhaní celkem svižně, uvnitř přiměřený komfort, staví na málo zastávkách – navíc má dokonalý tvar. Jak si poradily ČD spolu s firmou JLV s jídelním vozem?

Plnohodnotný jídelní vůz, tak jak ho známe z vlaků IC nebo EC, v Pendolinu nenajdete. Místo něj bylo zřízeno malinké bistro Blue bar, které je ovšem celé formou bufetu na stojáka. To mě celkem dost nakrklo, protože v „jídeláku“ vždycky rád posedím :/ Koukněte se na fotky pendolina, ke stažení je i jídelní lístek(PDF).

V bistru jsem ochutnal kuřecí sendvič za 39,- Kč ohřátý v mikrovlnce a servírovaný v polystyrenové krabičce s ubrousky(+). Potom modrý portugal z Templářských sklepů (m�?áám ++), svatovavřinecké (+/-) obě za 45,- Kč za lahvinku, a jejich „pravou italskou kávu“ (-) za 29,- Kč. To vše je cestující donucen vychutnat z průhledného a neprůhledného plastu…

Na druhou stranu – vše je vše zabaleno a servírováno tak, abyste to v pohodě odnesli na místo (to je zvládnuto na jedničku). V bistru jsou jinak kolem stěn malé pultíky, u kterých můžete v průběhu ostré jízdy povlávat. Ani pidi barové stoličky u baru nedali.

Předem se omlouvám za kusé informace, ale když nemůžu sedět a musím se pořád přidržovat – nemůžu se soustředit. Berte to tedy prosím pouze jako preview, které Blue baru vybojovalo šest cuketek z desíti. Zbytek cuketek upadlo v bistru na zem nebo odmítaly spolupracovat z důvodu intoxikace polyetylénem ;)

Mínusy

  • všechno v plastu nebo polystyrénu
  • na stojáka
  • káva

    Plusy

  • je to sranda
  • čepované pivko

    Aktualizace

    Nedávno jsem jel Pendolinem z Brna do Prahy, které je ovšem značeno jako obyčejné SuperCity (a také levnější?!). V jídelním voze mě čekala obsluha, která neměla nic připraveno a vymlouvala se na převzetí vlaku. Naservírovala mi naprosto odpornou nahořklou kávu – samozřejmosti jako cukr, mléko, míchátko a plastovou krytku proti vylití jsem si musel vyžádat sám. Ze snídaňových věcí byla jediná schůdná a dostupná varianta párek s chlebem. No ehm, dvojice vlažných a popraskaných párků nevalné chuti s kyselým chlebem. Mínusové cuketky, fuj, fuj – skoro jsem tu ranní cestu z Brna nepřežil ve zdraví :(

  • Reklama

    Komentáře

    V Pendoline je lepsie si veci zobrat na svoje miesto, kde mas miestenku a nekonzumovat to v „bare“.

    No jasně!

    Ale to je jako přijít do restaurace, objednat si a nechat si to zabalit a odejít si to sníst domů :)))

    Jídelní vozy v německých ICE se přes stísněné podmínky téměř vyrovnají klasické restauraci. Bílé ubrusy, každý měsíc nové menu, jídla připravovaná ve spolupráci s oceňovanými šéfkuchaři z „pevninských“ podniků atd. atd. Proč něco takového nepřevzaly i naše dráhy, lépe řečeno JLV?

    „Groteska za 7 miliard korunek opět pravidelně sviští na trase Praha-Ostrava. “

    Ačkoliv to s jídlem nesouvisí, přesto doporučuji si zjistit kolik pendolina stála. Ani zdaleka to nebylo 7 miliard. ;-)

    Co vy na to?

    nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)