Cuketka v Peci ;)


Vidítu tu chumelenanici? Fjůůů… pan C. se tam málem ztratil a umrznul ;) Naštěstí je v Peci pod Sněžkou plno hospůdek a minibufetkoidních budek se svařákem. Dost jsem to flákal a tak uvádím pouze dva malé tipy ;)

Pečené koleno v Boudě na Lučinách

Zasněžená chatička na obrázku je Bouda na Lučinách. Po počáteční nechuti obsluhy doplnit nám jednu židli ke stolu (jak typicky české!), jsem byl trošinku znechucen. Velmi kvapně však hospůdka vylepšila svou reputaci a oběd se protáhl na několik příjemných hodin posezení v teple.

Z nabídky jsem si vybrali pečené koleno, smažené tvarůžky a halušky. „Tvargle“ i halušky byly na jedničku. Na jedničku bylo rovněž pečené koleno, které jsem měl tu čest osobně otestovat ;) Koleno (300g vykostěné porce) si můžete objednat za 99,-Kč s chlebem. Servis odpovídající, jedno ze tří objednaných kolen však bylo trošku vlažnější, jinak bez chybičky – maso krásně voňavé a měkké, kůžička nevysušená ale hezky do křupava, sulc dokonale rozplývající se. Jedno velké mňam, k tomu čepovaný Budvar ;)

Po obědě přišla vhod široká nabídka moučníků. Ochutnali jsme domácí švestkovou buchtu za 16,- Kč. Jak můžete vidět na obrázku byla krásně nakynutá a chutnala báječně (nemluvě o velikosti porce!). Neméně skvělý byl domácí štrůdl s ořechy za 28,- Kč a nezklamal ani medovník za 38,- Kč

Skromný servis espresa Douwe Egberts se dal solidně přežít, a kávička nebyla tak špatná jak jsem očekával. Ke kávě dokonce dostanete zdarma jeden „cukierek owocowy“ ;) Přes počáteční nešvary a navzdory obsluze s delší latencí si tahle boudička vybojovala osm cuketek z desíti.

Svařák

Neodmyslitelná survival pomůcka bežkaře, sjezdaře, lyžaře. Cuketkův tým testoval převážně v bufetech a budkách poblíž sjezdovek a bežkařských tras ;)

Vítězem testování je jednoznačně ski BAR na sjezdovce Smrk (cca 20m pod horním koncem vleku). Cena svařáku 30,- Kč, cena čaje 10,- Kč (hutný černý čaj, předem ochucený citronem a sirupem). Svařák i čaj dostanete v obyčejném keramickém hrnku, tedy žádná umělá hmota na jedno použití ;) Obsluha byla mimořádně přátelská a nutno dodat, že celý den pečlivě testovali, chutnali a vylepšovali složení svařáku! Ochutnal jsem z jejich dílny i hrachovku za 25,- Kč, sjezd po ní byl mimořádně vypečený! ;o)

Tyhle dva highlights určitě stojí za to! Úroveň gastronomie v ostatních podnicích raději nehodnotím (mám dnes dobrou náladu), přesto si myslím, že v Peci to jde postupně nahoru. Sice velmi pozvolna, ale nahoru ;)

Reklama

Komentáře

pane Cuketko, jediny problem s Tvym super blogem je ten, ze kdykoliv tu neco ctu tak dostanu hlad :)

Bado:

mazej o víkendu na koleno do Pece, zdola vlekem nahoru na sjezdovku Javor, krosem dolů přes sjezdovku Smrk, nahoru na zahrádky, pak cca 1km na běžkách a jseš tam ;)

Panečku, vážně ty Halušky byly na výbornou? Bo jsem haluškový fajnšmekr a v České republice jsem ještě nikdy Halušky na výbornou neměl.

Na Kolibě u Štrbského plesa, to bylo jiné… Ach, slzička sentimentu se mi vloudila do oka. ;(

ad halušky:

osobně jsem nechutnal, takže nemůžu se zaručit. každopádně v takové nadmořské výšce a v takové chumelenici jsou jakékoliv halušky, dobré halušky ;)

halušky jsem osobně chutnal a byly velmi povedené. Jestli na výbornou, to neposoudím, až takový znalec nejsem, ale rozhodně velmi dobré, řekl bych srovnatelné s domácími z rukou slovenského kamaráda.

Moučník vypadá skutečně k nakousnutí – a to jako joooo, protože mamí teď udělala po dlouhé době ořechovou bábovku a olizovala jsem se… já bych si dala ještěěěěěě ;-)

Ještě k haluškám. Dal jsem si ze studijních důvodů Halušky se zelím a uzeným v Hospůdce na Hvězdě. Cena srovnatelná. Krkonošská varianta výrazně lepší. Nicméně si kuchyně na hvězdě taky zaslouží pochvalu, zatím nepředvedli nic špatného.

Pane C.zdravím ,při procházení internetu sem narazil na Vaše stránky a na Vaši recenzi z Boudy na Lučinách,sem rád ,že jste byl spokojen protože jídla o kterých píšete sem měl čest osobně připravit samozřejmě beru i výtku ,ale uznejte sám že vařit 1100m. nad mořem není žádná sranda,ale jinak vaše stránky velice chválím teké já sám sem měl podobný nápad zmapovat ůroveň naší gastronomie taže držím palce a ještě jednou děkuji.

Lubore, díky za reakci. Jsem rád, že si článek našel toho nejpovolanějšího čtenáře. Vaše kuchyně nemá absolutně žádnou chybu. Drobné kiksy v obsluze zamrzí, ale vždy se dají napravit a zrovna v tomhle případě bylo vše brzy zapomenuto :)

Díky za pochvalu a pokud byste měl chuť založit si nějaké své vlastní stránky, klidně se mi ozvěte, rád vám poradím jak na to!

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)