Eporcelán.cz – předvánoční partner blogu

Prosinec s partnerem blogu bude ve znamení oprašování tradic a návratu ke kvalitě. Nabídku moderního i tradičního značkového porcelánu vám představí elektronický obchod Eporcelán.cz!

Hrnečky po pětikoruně, celá sada talířů za stovku – tak občas vypadá současný trh s levným porcelánem importovaným z Asie. Jsme uprostřed Evropy, výspy tradičního porcelánu, a přesto jsme až po uši zavalení návalem podřadné kvality.

Naštěstí ne všude, a i proto jsem rád, že vám mohu představit obchod Eporcelán.cz, který se specializuje na evropskou tradici v tom nejlepším smyslu. E-shop vám přináší porcelán čtyř evropských značek – ten karlovarský od G. Benedikt, rakouskou klasiku Lilien Austria a to nejlepší ze Švýcar od Suisse Langenthal a Bopla!. Všechny spojuje tradiční výroba, osvědčené postupy a kvalita finálního porcelánu.

Možná máte od nich už nějaký kousek doma, vsadím se ale o cokoliv, že jste na stejný porcelán museli narazit někde v hotelu nebo v restauracích. V profesionální gastronomii je totiž velmi vyhledávaný nejen kvůli designu, ale hlavně díky svým vlastnostem, které jej odlišují od běžné produkce.

Kompaktnost glazury, odolnost proti oštěpům a nízká tepelná vodivost – tři zásadní faktory, které rozliší oddělují pořádný porcelán od levných atrap. Pevná a kompaktní glazura vám zaručí, že se porcelán neodře a že se na něm nevytvoří rozpraskaná „pomerančová kůr“. Zesílené okraje zase odolají běžným ťukancům, které by jinak končily uštípnutým okrajem.

Nízká tepelná vodivost zní sice jako z hodiny fyziky, u kvalitního porcelánu má ale zásadní vliv na tepelný komfort při jídle. Rozhoduje totiž o tom, za jak dlouho vám talíř u jídla vystydne. U kvalitního porcelánu by měl talíř nahřátý na 100 stupňů Celsia i po dvaceti minutách udržet teplotu okolo 40 stupňů! ;)

Ať už máte v oblibě moderní, tradiční nebo dekorovaný procelán, na E-porcelán.cz můžete vybírat z několika různých řad i samostatných prvků. Kvalita a důraz na špičkové zpracování je společné pro všechny.

Pokud budete chtít udělat radost někomu z blízkých na Vánoce, můžete vybírat rovnou v katalogu, nebo můžete výběr přenechat na obdarovaném s pomocí dárkových poukazů. Nejnovější dění a novinky z produkce můžete sledovat i na jejich Facebooku. Už za týden si taky s Eporcelán.cz zasoutěžíme i tady! ;)

Reklama

Komentáře

No návrat k evropské tradici zrovna u porcelánu, který se v Číně vyráběl už o tisíc let dříve .....
Ale samozřejmě chápu, co máte na mysli. Takový kousek opavdu kvalitního, nejlépe čistě bílého porcelánu, to je něco nádherného. Pro mne nejlépe v podobě šálku s čajem.

Angličtina porcelánu říká „china“.

„U kvalitního porcelánu by měl talíř nahřátý na 100 stupňů Celsia i po dvaceti minutách udržet teplotu okolo 40 stupňů!“
No, někde v tropech by těch 40° udržel i celé odpoledne. A to mě fyzika nijak moc ve škole nešla. :-)

S porcelánem mám celoživotní problém. Ráda bych si koupila nějaké pěkné hrnky, konvičku, talíře… Ale kredenc mám plnou porůznu zděděných kousků ve stylu každý pes jiná ves: některé se k nám dostaly jako dárky, jiné jako suvenýry z cest. Dohromady tvoří hodně nesourodou partičku, která nevypadá zrovna exkluzivně. Ráda bych si pořídila něco stylovějšího, ale ty staré je mi líto vyhodit (kromě toho, že vypadají nic moc, tak slouží dobře). A tak na nové nemám místo.

2: MNĚ taky nešla :-) Je na to jednoduchá pomůcka: mne, mě – tebe, tě x mně, mi – tobě, ti :-)

To Barbora: Taky jsem byla v té situaci… Nakonec celkem jednoduché řešení – darovat. V mém případě kamarádka, co provozuje dětský klub, jásala, že má pro děti do čeho uvařit čaj a na co jim dát sušenky. :-)) A já si konečně mohla koupit, co se mi líbilo.
Pokud tam máte nějaké hezčí kousky, pak třeba nadace Sue Ryder je od Vás možná ráda převezme a prodá ve svých obchůdcích. Když jsem tam jednu krabici odevzdávala, říkali, že z porcelánu je největší poptávka po hrnečcích na čaj nebo kávu, že si je lidé kupují do práce.

4, tineli, díky za opravu. Je to moje slabina. Od školních škamen dlouho, do Čech daleko; mateřštinou se dorozumívám zřídkakdy.
O to více je třeba dbát na ryzost.

V Anglii se do místní hlíny (myslím, že z Cornwallu) na „porcelán“ přidávaly zpopelněné a mleté zvířecí kosti, kvůli průsvitnosti vypáleného zboží. Nazývalo se to „bone china“. Snad se to stále používá, ale hodně keramického průmyslu v Anglii skomírá. Holt Ásie…

Když už jsem Off Topic a na téma jazyků: Občas mě pobaví „angličtina“ zde vnucujících se spamů, než je správce webu, po právu, smaže. Tvrdý neoblomný český syntax, na něj, jako na kůl naražená anglická slova. Koho zde doufají oslovit, mně uniká.

(Omluvte, v pozdní hodině, případné opět neúplně zvládnuté mně/mě dilema, please!)

denně nás tu atakují řádově stovky pokusů, bohužel jich vždy pár projde… :( ty normálně kostím manuálně, ale po přestěhování jsem dočasně s mrzáckou konektivitou, takže jich tu zůstává víc než obvykle! spam-řečí: moje omyly drahá čtenáři! :)

6. Pane J., kostní porcelán pořád dělá Wedgewood, ne? Mají z něj řadu, která se mi strašlivě líbí a je strašlivě drahá:)

9, kami: Ano, Wedgwood je ta známá firma (note correct spelling). Něco snad ještě dělají v Anglii, ale hodně výroby přestěhovali, myslím, do Indonésie. :-((

10. Máte pravdu, červenám se :)
Přestěhování do Indonésie mě těší – alespoň si při pohledu do výlohy můžu povídat pohádku o kyselých hroznech:)))

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)