Umělohmotná recenze: Bio Cafes v Americké


Do kontextu uplynulé shitstorm neděle zapadá bio-bufet-kavárna kousek od Míráku. Jak to tam vypadá v neděli po poledni?

Zvědavost pana Cuketku a jeho společnost zlákala do Bio Cafe (web opravdu strašný) v Americké ulici. Na první pohled velmi zajímavý pokus o moderní „cool&in“ podnik surfující na nyní stále se zvětšující BIOvlně.

Prostředí

První věc, která vás upoutá, je design a vizuál celého podniku. Laděno do příjemných pastelových barev, designové kožené sedačky, moderní osvětlovací tělesa. Ale také: umělohmotná sýkorka s fotobuňkou v zobáčku, která na vás začne pištět při vstupu dovnitř. Umělohmotné koule, předstírající tvarovaný keřík. Prosklená podlaha, kde na umělohmotném loži spočívá štědrá plastově ovocná hostina, která vás spolehlivě dovede k objednávce. Všudypřítomné hi-res fotky ovoce na stěnách. Bio Cafe je samoobsluha, takeaway, bez obsluhy, fast-food nebo tak nějak. Obednávky přijímá slečna za pultem.

Nabídka

Vybírat si můžete z poměrně široké nabídky teplých a studených BIOnápojů, BIOmoučníků a BIOsvačin. Vše buď před vámi ve vitrínce, nebo po straně v otevřené chladničce. Na obrázku vidíte výběr BIOsalátů, BIOsendvičů a BIOnápojů (BIOdžusy, BIOpivo, BIOvoda etc.) Zajímavě vypadal BIOhummus za 69,- Kč, ale měl na sobě datum výroby 3.3. a datum spotřeby 5.3., takže jsem odolal. Z nabídky Bio Cafe jsme si vybrali Apple pie s ořechy za 35,- Kč, Mandlovo-švestkovou kuličku za 25,- Kč, Listový koláček s mákem za 25,- Kč. K pití BIOespresso za 35,- Kč a Jahodový mléčný koktejl za 69,- Kč. Dokupy 189,- Kč.

Servis

Servis a prostředí prodejny jsou podle mně v základním rozporu se zaříkávadlem BIO. Obyčejné porcelánové talířky, hrnečky nebo sklenice by tomu opravdu neuškodily, stejně tak trošku té živé zeleně. Takhle to má příchuť nechutného byznysu. K servisu espressa – podávání na dno obřího kelímku: no comment, chuťově bylo překvapivě fajn, ale z plastu si ho prostě nevychutnám. Obshluha na vyžádání dala k náhlednutí balení kávy se značkou (pan Cuketka ji však obratem zapomněl) – opravdu byla BIO ;) Jahodovej šejk byl největší mňamka. Dortíky ušly. Toalety 100%.

Bio Cafe dám určitě ještě jednou šanci, někdy přes týden s obednávkou sendvičů nebo salátů by mohli více zabodovat. Alternativní aktivit určitě víc, ale tenhle bioprasopes, zkrátka není dle mého gusta.

Šest cuketek z desíti.

Proč já hloupá cuketka raději nezašel do Aromi?

Poznámka: Omluva za vyblité barvyčky a zasmušilou pixelizaci snímů z mé otřískané nokyje ;)

Reklama

Komentáře

mnoooo, tak ti nevim, tam je asi lepší zajít si to koupit a pak tradááááá do pryč což ;-) ale koktejl bych si dala ;-)

Určitě je… Zdrhnout s tím nejlépe někam do přírody… Akorát by to chtělo ještě bio obaly, aby se, když je nějaké prase v lesíku odhodí, neškodně rozpustily… :D

vidíš, je možný že maj biodegradovatelný plasty, zapomněl jsem se zeptat. např. v MAKRU už asi cca rok nabízejí kelímky, který se v přírodě samovolně rozpadnou ;o)

Ten popis obsluhy ve me vyvolava vzpominky na bufet v Maji na Narodni :-) (dnesni tesco). Chodival jsem tam rad.

No,myslím,že to žadné bio není hlavně vidíme kde se nakupuje pro bio cafes.

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)