Poslední odrobinky ve starém

Protože po víkendu už to konečně přijde… ;)

  • Záchrana sežráním

Biofarma Sasov prosí všechny fanoušky, restaurace a spotřebitele, kteří podporují maso vyprodukované za přijatelných podmínek – kupte si čtvrt, půl a klidně i celého pašíka a zachraňte mu život sežráním! Není to nic složitého, stačí jednoduše objednat a už už můžete sjíždět recepty na zpracování vepřového. Minizabijačka na doma?

Pokud provozujete restauraci a už jste někdy uvažovali o mase ze Sasova, tak právě teď je ten správný moment jejich maso vyzkoušet alespoň v sezonním masopustním menu. Zatím je vás děsně málo, tak šup!

  • Mapy map

Dočista nedávno jsme na Scuku vypustili do oběhu naše Mapovníky a podle zpráv z TwitteruFacebooku už si pěkně cestují po celé republice.

Pokud vám tahle naše Scukadlí vylomenina unikla, furtkonc je čas se zapojit do mapování i do soutěžení. Mapovníčky na vás číhají na prodejnách MALL.cz a pro zájemce z regionů zapadaných v závějích vyšleme i pošťáka na běžkách. Mapování kytkování zdar!

  • Chytrý Gastronaut

Nakladatelství Smart Press došlo k názoru, že nutně potřebujeme nový web o jídle a už brzy vypustí do světa server Gastronaut. Co nás pravděpodobně čeká? Promo kuchařek a jejich autorů, články o jídle, soutěže a určitě i recepty z vydaných knih. Pokud se alespoň trochu vyvede, těším se moc!

  • Houžvic

Asi mě nebudete mít rádi, ale předávám virus tak, jak jsem ho dostal. Nandat čapku, utáhnout šátek a Pepo, jeď!


Nakažlivá energie, u které nikdy nevíte, co s vámi provede. Mně to šlo do bránice.

  • Nový pivník

Nevím, čím jsme si to my pivní burani zasloužili, ale vypadá to, že budeme mít parádní pivní časák – Pivo, Bier & Ale.

  • Kráva od A do Z

Nový projekt od Ambinte Čestr dnes poodhalil jídelní lístek a já musim s pravdou ven – jsou to všechny moje vlhké sny na jednom papíře. Pečené morkové kosti, sumec na rožni, tafelspitz, český gril, jehněčí z Košíku. Co si dáte? Všechno.

  • Nový nápadu zdroj

Bude mňam?

Reklama

Komentáře

Houžvic je tak hroznej, až je místy vtipnej. Místy je jen trapnej.
Na novou podobu webu se těšíííím!!!!
Do Čestra zajdeme s kamarádkou, která žije v Británii, už klasicky chodíme na „čestinu“ do Lokálu.
A ta mrkvičková fotka je tak jarní, že mě pohled z okna na to bílý svinstvo ale už vůbec neba. Chci jaro a hned.

Ad Houžvic: No nevím teda. Dělá to úplně obyčejně, akorát se u toho tváří (ať mi pánbů odpustí) jak debil. Nebo se tak možná tváří normálně? Slogan Jak sbalit holku za dvě stovky by možná i byl vtipný, kdyby tu „držkovku“ neměl zpropadeně řídkou…

Řídká dršťkovka nemusí být zrovna špatná, zejména když slouží k postavení na nohy po flámu a napomáhá rehydrataci. :-)

Jak se houžvička tváří je mi egal. Spíš mě popichuje jeho zakončení skoro každé věty o oktávu výše, než její začátek.
Výýte co misliiíím?

Intonace to naprosto v rozporu s filmy dabovanými do češtiny, kde jde spíš o opačný extrém! Grrrr.

1, L.A. Do Čestra zajdeme s kamarádkou, která žije v Británii

Já do Chester-u (Anglie) musím v pondělí, z výdělečných důvodů. A proti své vůli si musím přivstat, neb tam v centru brzy ráno „padá klec“. Stává se z toho pěší zóna a autem se tam už po určité hodině nedostanu.
Nic proti pěším zónám – vím, že pan C nemá v lásce auta! Ale, ale, ale. Veřejná doprava je zde k smíchu a má návštěva nadto obsahuje bagáž pro jednoho jinak těžce přepravitelnou.

Jo pepa to je frajer. Balit holky na držkovku a zelňačku může jen on :-D

Pepovi maximálně fandím, to je ten správnej protipól gastrosnobismu. Ať se mu balení daří. Mně je stokrát sympatičtější Pepa vařící držkovku, než Pepa ležící na před bednou s lahváčem v ruce. Allez, Pepa, allez!

1R:

Spíš mě popichuje jeho zakončení skoro každé věty o oktávu výše, než její začátek. Výýte co misliiíím?

jj, je to nátřesk, orestujemééééé, orestujeméééé, orestujemééééé ;)

k plnému pochopení potenciálu pepy, doporučuji i ostatní videa, obzvlášť speciální díly s jeho kamarády http://www.youtube.com/user/houzviccz

L.A.+1R:

čestr nechestr, co ale na to jejich menu říkáte? u mě se tam propojuje hned několik přání směrem k českým restauracím najednou a vypadá to, že na něm bylo tuny práce (tedy jestli je to už jeho finální podoba). velmi fandím ;) cca 10.2. by to prý už mohlo být otevřené…

Je to krása, včera jsem se zasnila u FB :-) Těším se moc!

To menu je pravým studijním materiálem! Pečené morkové kosti či krční filet!

9: Pane Cuketko, říkám MŇÁÁÁÁM! a jsem moc ráda, že jde pan Karpíšek českou cestou. Moc se těším na ten dvojitý vývar s biovejcem, tatarák z ovečky si taky dopřeju a hlavně maso! Brisket, ongelt, mezižebří, nevím, co bude první. Zamrzel mě tam ten losos. Raději bych tam viděla další českou rybku: štiku, pstruha nebo co třeba úhoře.

Pane Cuketko, co sjte vařil v tom hrnci s rozmarýnem a mrkví? to by mě dost zajímalo… nebo je ten obrázek jen čistě ukradenej? díky za info inspirace se vždy hodí

L.A.:

no přesně, u mě tenhle jídelák vzbuzuje chuť tam zajít a objednávat kobercově od A do Z ;)

do kontrastu dávám podniky okolo http://www.angus-farm.cz/ – i když jsou některé fajn, je tam vidět, jak se dá stejné zadání (omotat koncept a menu kolem jedné suroviny) udělat naprosto nudně a bez nápadu ;)

15: A tohle mám stejný v Lokále, i když poslední dvě návštěvy byly ve znamení tataráku ;-), nedalo se jinak. Jak mlsná poručí…
Koukla jsem zběžně na Angus Farm, menu v Plzni a Soběslavi. Nuda, šeď…navíc používají mražené cibulové kroužky a žampiony. Deserty taky nic moc.
Ale fuj, to se mi to kritizuje! Právě dáváme dohromady nové menu, chceme českou kuchyni s francouzským šmrncem a docela se mi už kouří z hlavy :-/

Tak si asi poprvé v životě koupím bio vepříka. V bio prodejnách jsem na něj vlastně nikdy nenatrefila a z konvenčních chovů ho prakticky nekupuju, vlastně ho jím jen někde na návštěvě. Ale tohle je výzva. To díky za tip a doufám, že to Sasov přežije.

18.ja asi taky. mozna pulku s nekym napul, dohaduju se:-) jen jeste bud a) dovezt dedu ze slovenska na klobasy atd.

  1. sehnat dostatecne misto v mrazaku.

My se v práci rozhodujeme, jestli neuděláme zabíjačku BIOčuníka jako teambuilding. Akorát máme hodně vegetariánů, tak nevím, jestli to nebude spíš team-breaking…každopádně Sasovu držím palce, moc se snaží na to aby skončili na tomhle :(.

az dneska jsem dodatečně narazil na antiflu (ad 14.) a nechápu, jak jsem bez něj mohl žít. rozhodně od zítřka už bez něj žít nehodlám!

ad Houžvic: bohužel tím unešenej nejsem. to už mě víc pobavil tenhle Švéd: http://www.youtube.com/…dishMealTime

a ještě mimo téma – díky za info o cidru ve Šťáhlavech!

Už jsem seznámila manžela s plánem na koupi 1/4 prasátka, vůbec neprotestoval, že je to drahý, akorát my nejdřív musíme koupit novej mrazák, už je to vyhlídlý, ještě čekáme na prachy, tak snad ti čuníci ještě tak 14 dnů vydrží, pak si jeden šuplík nacpeme.

Jendo, to jste asi ještě neviděl masový štrůdl nebo závin nebo jaxetomunadává. To je teprve horor! Chlapec je na tom špatně i technicky, nejen že je asi chromej na jazyk (ve smyslu chuti).

L.A.: díky, teď už opravdu nebudu klidně spát! Strašit mě nebude jen masový štrůdl, ale i rizoto doro a celá Pepova suita ze speciálních dílů…

Šmarja, já už tu mám modrobílé káro! A ty kostičky jsou křivé!
Ne, je to zrakový klam.
Ba ne, jsou křivé!
Nejsou. Nejsou…?
(Každopádně příjemně lehký design!)

Zajímavé, teď jen nevím, jestli se mi to líbí nebo ne? Ale to se vstřebá. A ty kostičky křivé nejsou, teď jsem to přeměřovala pravítkem :-D

Fuj, to jsem se lekla! To mi před spaním nedělejte ;-)
Mam pocit, že se mi na ty kostičky blbě kouká.

Pane Cuketko… mrzí mne, že to musím říct, ale na tohle se kouká opravdu dost špatně. Proč? To zafixované pozadí při scrollování opravdu trhá oči, ale možná jsem sám. Navíc ruší.
I na notebooku, kde nemám nějak extra rozlišení, je ta uzoučká nudle s OBSAHEM, pro který sem chodím nepříjemná. Já se nechodím koukat na pozadí, kterého mám teď o něco více, než vlastního textu. Na 24" displeji to ani zkoušet nebudu.
Prosím. Web je přece zejména o obsahu a až pak o formě.

↪ 34 Polaris: za zpětnou vazbu jsem rád, takže se určitě nerozpakujte :) problém v pozadí už tady byl, víme o něm, ve fixaci to není (při rolování by rušilo ještě víc). k nudlovitosti už jsem se tady vyjadřoval – obsah ve staré verzi byl ještě užší, zmizel jen záchytný balast okolo. jakmile začneme pracovat s prostorem vpravo od obsahu, uvidíte, že se to zlepší. ad šířka textu a nudle – mkrněte na diskuzi u pětiletky. obojí bereme v potaz ;)

Co vy na to?

nepovinný, ale díky němu máte obrázek (jak?)